Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Szukając mocnego kołowrotka na trocie przymierzałem Daiwy BG, Penn'y rozmyślałem nad Fin-Nor'em, a ostatecznie wybrałem... Jeveco NeverStop 3000! :D

I nie żałuję.

post-55458-0-97669200-1516549272_thumb.jpg

Co tu dużo pisać, maszynka sprawia wrażenie odpowiednio solidnej. Konkretna waga pomaga wyważyć trociowe wędzisko. Prowadzenie wahadeł czy woblerów w bystrym nurcie nie stanowi najmniejszego problemu. Jedyny mankament jaki zauważyłem, to krótka stopa - osoby z grubą dłonią mogą mieć problem (przy trzymaniu wędki na wysokości rotora kabłąk może bić po palach).

Recenzja Jean-Paula https://jeanpaulcharles.wordpress.com/2017/05/03/le-moulinet-jeveco-ns-2500/

Intrygująco :) znajoma konstrukcja opisana na naszym forum http://jerkbait.pl/topic/91860-nomura-isei-fd-2500/

Kołowrotek kosztuje 160 zł.

Edytowane przez Grzegorz B.
  • Like 4

SeaKnight galaxy GA3000

https://pl.aliexpress.com/item/SeaKnight-Worm-Shaft-Structure-13BB-GA2000-3000-4000-Carbon-Fiber-Handle-Super-Light-Spinning-Fishing-Reel/32787988272.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.fxZQAP

Krótki opis :

Pierwsze wrażenie - trochę mały jak na ten rozmiar, ale może to odczucie subiektywne. Wykończenie zewnętrzne raczej bez zarzutów. 

Ogólnie dotarł suchy, więc wymagał pierwszego smarowania. Pierwsze nawinięcie żyłki 0,20 bez problemów. Jak widać nawija równo, rzekłbym nawet, że bardzo równo. Pierwsze rzuty na rzece pod obciążeniem także całkiem pozytywne. Praca przyjemna, choć nie maślana. Przy szybkim skręcaniu tendencja do lekkiego "bicia na boki". Hamulec z szerokim zakresem ustawień - na początku działający bez zarzutów.  Znaczący minus to po otwarciu mocno trzymający kabłąk, który na krótkim zakresie ciężko zbić. Wszystko sprawia wrażenie dość zwartej konstrukcji, lepszej jakościowo od produktów dostępnych na miejscu w tej skali cenowej. 

post-64652-0-81038900-1517000497_thumb.jpg

• Like 1

Jaki rozmiar zamawiałeś? Czy nie są za małe - czasami trudno jest dobrać rozmiar z Ali.

Kupiłem rozmiar XXL, mam 178 cm wzrostu i około 80 kg wagi, spodnie są dobre ;) Sprzedający zaraz po zakupie pytał o rozmiar. Spodnie zamówiłem 12,01 i dzisiaj dotarły, kupiłem szare, ale kupię jeszcze czarne ;)

Fajne [emoji16] mam niemalże identyczne wymiary, mógłbyś wrzucić jakieś foto jak na tobie leżą?

Kupiłem rozmiar XXL, mam 178 cm wzrostu i około 80 kg wagi, spodnie są dobre  ;) Sprzedający zaraz po zakupie pytał o rozmiar. Spodnie zamówiłem 12,01 i dzisiaj dotarły, kupiłem szare, ale kupię jeszcze czarne ;)  

Możesz napisać coś o materiale? Czy jest przyjemny w dotyku, przewiewny? Solidny czy raczej cieniutki?