Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zrzut ,płatność na telefonie przelewy 24

Fotka 1.wybieram ten poniżej opcji QIWI i następnie mamy 2 i 3

attachicon.gif Zrzutekranu_2018-03-03-10-35-11-736.jpeg

2.attachicon.gif Zrzutekranu_2018-03-03-10-37-13-822.jpeg

3.attachicon.gif Zrzutekranu_2018-03-03-10-37-32-729.jpeg

Czyli jednak w appce nie działają bo trzeba przejść na stronę (przynajmniej tak jest tam napisane - inne metody płatności tylko na pełnej stronie internetowej)

Nie zmienia to faktu, że jednak jest to jakieś rozwiązanie :) dziękuję

Edytowane przez Algeroth82

A co to za różnica skoro skutecznie można dokonać transakcji z telefonu?

Czytając opis metod płatności jasno stoi, że przelewy24 są dostępne z poziomu aplikacji. Dlatego szukałem jak zapłacić z poziomu apki a nie z przekierowania na stronę. Nie zmienia to faktu, że masz rację i dla mnie to też jest rozwiązanie, co wyżej napisałem ;)
  • Like 1

Miałem nagrać film, ale że zakupy robiliśmy u kolegi to niestety albo stety są tylko albo, aż zdjęcia ;)

Akurat wybrane zostały żarówki. Ceny jeszcze w dolarach.

post-65395-0-33908100-1520097078_thumb.jpg

Klikamy kupuj itd. i mamy przed oczyma taki oto widok. Zamierzając płacić poprzez payu czy przelewy24 zaznaczamy ikonkę "other payment methods" i dopiero wtedy po zaznaczeniu tej ikonki wyświetlają nam się opcje payu czy przelewy 24. Zaznaczmy ikonkę, którą wskazałem czerwoną strzałką. Na chwilę obecną cenę na razie dalej widzimy w baksach. Klikamy confirm & pay.

post-65395-0-78183900-1520097084_thumb.jpg

I naszym oczom ukazuję się taki oto widoczek z cenami w baksach po lewej, a po prawej już w złotówkach i mamy do wyboru opcje płacenia między innymi payu i przelewy24 :) My jak widać korzystamy z payu bo to ten sam system co i w serwisie alledrogo.

post-65395-0-72449900-1520098084_thumb.jpg

Na koniec klikamy pay now i mamy szeroki wybór banków wraz z ceną w złotówkach po lewej.

post-65395-0-47570900-1520097100_thumb.jpg

Podejrzewam, a właściwe to pewnik, że cenę przewalutowania ustala pośrednik i na tym zarabia czyli w naszym przypadku payu, a jak ktoś korzysta z usług przelewy24 to wtedy platforma przelewy24. Powyższy zakup i opis z kompa, a nie aplikacji na smarka. To tyle. Mam nadzieję, że pomogłem, a jeżeli jeszcze będą wątpliwości to w poniedziałek nakręcę film.

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 3

Może trochę nie w temacie ale masz świadomość, że za takie cuda można stracić dowód rejestracyjny?[emoji6] A to nie wszystko [emoji51]

Może trochę nie w temacie, ale masz świadomość, że ja narażając własne życie ratowałem prawie topielca, a policjanci stali na brzegu i patrzyli argumentując, że nie umieją pływać ... to co za to można stracić ? A żarówki nie będą jeździć w Polsce jak już jesteś taki mocno zainteresowany.

• Like 3

Nie bardzo rozumiem co ma jedno do drugiego ale brawo dla ciebie za taki czyn! Nie odbieraj źle mojego postu, sam kiedyś chciałem zainstalować takie ledy w aucie żony ale żeby było "na legalu" to żarówka musi mieć odpowiedni certyfikat oraz reflektory muszą być przystosowane do ledów. Bez różnicy czy w PL czy innym kraju UE. Wyczytałem że niby podczas stłuczki z mojej (żony) winy ubezpieczalnia może odmówić wypłaty odszkodowania z OC. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale odpuściłem. Gdyby to chodziło o moje auto pewnie już bym jeździł na ledach [emoji6] udanego weekendu

Tutaj na nie trafiłem notabene przez przypadek, a po testach czyli za kilka miesięcy może się skuszę, od około 50 sekundy, a całość to już trzeba poszukać, generalnie są lepsze i nie trzeba przerabiać reflektorów, ale fakt homologacji nie mają: https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjX96SnkdHZAhWMiywKHUEPAZcQtwIIVDAD&url=https%3A%2F%2Fpl-pl.facebook.com%2Ftvnturbo%2Fvideos%2F1606973275990036%2F&usg=AOvVaw2uQ808d5nivBfGNyRs8J2m

Witam mam pytanie , czy ktoś z forumowiczów użytkuje spodnie ,ewentualnie śpiochy marki kylebooker dostępne na AliExpress za coś ponad 70 $ czyli jakieś 246 zł z darmowa przesyłka . Wyglądają na tania alternatywę scierry , ale podejrzewam ze jakościowo nie będą najlepsze . Pozdrawiam

Dzisiaj było awizo z FedEx jedzie Kuying ciekawe czy będzie vacik. Kołowrotek na pewno daleko w drodze. Poczynione kolejne zakupy.

Co do plecionki to mam tą ośmio splotową, pod palcem czuć że nie jest w przekroju okrągła, ale do multika to ganz egal, nie mierzyłem jej micrometrem a nawinę ją jak przyjedzie kręciło.