Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym samozacinaniem to tak jak z trzepaniem konia i laniem w skarpetę, jeden to lubi drugi musi a jeszcze inny trenuje przed prawdziwym "startem"  :) ... ile ludzi tyle wariacji ale finał zawsze ten sam (w skarpecie  :lol: ) więc myślę, że temat do zamknięcia bo spór daremny  :)

Edytowane przez PLnK
  • Like 1

A co ma trzymanie wędki w ręce do zestawu samozacinającego? Czy łowiąc na spławik trzymasz wedkę w ręce? Czy łowiąc z gruntu np na koszyczek trzymasz wędke w ręce? W obydwu przypadkach nie stosuje się zestawu samozacinającego. Nie znając zasady działania takiego zestawu nie można go porónywać z innymi a tym bardziej z jakimś wymyśłem z aliexpress.

Temat rzeka ...

Ale jeszcze jedno zdanie. Jak łowię na spławik to albo trzymam wędkę w ręku albo dłoń spoczywa na dolniku... każda inna sytuacja spowoduje znaczący spadek skuteczności zacięć...

Cisza, jak makiem zasiał... Nie wiem czy na temat ale zaryzykuję :)

Ktoś używa i może polecić jakieś przyzwoite travele 2,50 - 2,70 z c.w. do 21g?

Ooo to jest temat który mnie też interesuje.

Od jakiegoś czasu "ślinię" sie na to: https://goo.gl/GX4KpA

A tu chyba coś bliżej twoich kryteriów  https://goo.gl/3qBqHy ale czy deklarowane w ofercie parametry odpowiadają rzeczywistym to już zagadka.

Ale fajno by było jakąś opinię poznać.

post-68589-0-70623700-1524638416_thumb.jpg

Edytowane przez Mikee

torba na ramię, "street fiszing po chińsku" od piscifun ;) Mieści dwa pudełka jaxon rh-102. Masa kieszeni schowków, zamki dobrej jakości, klamry tak samo. Wykonana z nieprzemakalnego materiału. Kosztowała +/- 50zł na promce ;)

O właśnie ineresuje mnie takie co: TORBA

Wyglada mi to na wygodne rozwiązanie. I teraz pytanie czy to się sprawdzi?

Jak ci się spinuje z ta torebką?

Edytowane przez Mikee

Koledzy ktoś coś odnośnie uchwytów a'la "ram mounts" na alli? Pod echo, smartfona, i inne dogodności na łajbie :)

Orginalne jak dla mnie to cenowo wymiataja i szukam czegoś jako budżetowy zamiennik.

O takie COŚ mniej więcej chodzi? Edytowane przez Mikee

Koledzy ktoś coś odnośnie uchwytów a'la "ram mounts" na alli? Pod echo, smartfona, i inne dogodności na łajbie :)

Orginalne jak dla mnie to cenowo wymiataja i szukam czegoś jako budżetowy zamiennik.

TO też coś chyba na podobę.

post-68589-0-35609000-1525124519_thumb.jpg

Edytowane przez Mikee

często chodzę na ryby w mieście, zabieram dwa pudełka przynęt, ze względu na rozmiar, tylko same killery ;) Do tego szczypce, agrafki, podbierak, wędka i w drogę. Nie lubię kamizelek i chlebaczków jak na kanapki, dlatego dla mnie taka torba to super rozwiązanie.

• Like 1

Ale w trakcie rzutu kręcą się w przeciwną stronę.

Skręconą i prostująca się linka przyspiesza obroty powodując że blacha jak śmigło w samolocie sama ciągnie się o przodu zwiększając zasięg. Nawet pod wiatr wkręca się w powietrze.

To może być hit przy połowach w morzu!!!!!

• Like 1

Ale w trakcie rzutu kręcą się w przeciwną stronę.

Skręconą i prostująca się linka przyspiesza obroty powodując że blacha jak śmigło w samolocie sama ciągnie się o przodu zwiększając zasięg. Nawet pod wiatr wkręca się w powietrze.

To może być hit przy połowach w morzu!!!!!

Używam takich na morzu ale nie tak mocno "skręconych" tylko obróconych pod kątem prostym na całej długości przynęty. Chyba warto wypróbować...