Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Są miękkie, chociaż nie aż tak jak manns'y. Przy wolnym prowadzeniu na główce 8 gr pracują dobrze. Trwałość wydaje się ok, ale aż tak dużo brań nie miałem. Farba nie ściera się. W każdym razie pierwszy kontakt na majówce miałem na tą gumę, także dwa największe szczupaki łyknęły tą gumę. A łowiłem na cały arsenał sprawdzonych wcześniej większych i mniejszych gum. Kolor jest troszeczkę bardziej blady niż na stronie ale jak widać, szczupakom to nie robi różnicy. Zdjęcia nie mam, sporo realnych fotek jest w komentarzach na alie.

Są miękkie, chociaż nie aż tak jak manns'y. Przy wolnym prowadzeniu na główce 8 gr pracują dobrze. Trwałość wydaje się ok, ale aż tak dużo brań nie miałem. Farba nie ściera się. W każdym razie pierwszy kontakt na majówce miałem na tą gumę, także dwa największe szczupaki łyknęły tą gumę. A łowiłem na cały arsenał sprawdzonych wcześniej większych i mniejszych gum. Kolor jest troszeczkę bardziej blady niż na stronie ale jak widać, szczupakom to nie robi różnicy. Zdjęcia nie mam, sporo realnych fotek jest w komentarzach na alie.

Dzieki za info :) Jak szczupaki lykaly, to chyba tez lykne  :D

Ja polecam woblery Bearking. Całkiem udane kopie między innymi Duo. Kupiłem kilka rodzajów i wszystkie pracują poprawnie, kółka i kotwice nic nie gorsze od większości sklepowych. Jakieś ryby też już się trafiły

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Kupiłem taka tylko 0,14 mm. W 3 dni łowienia narobiło mi się tyle supłów ,że na szpulce (nawinięte ok 120 m) zostało mi może z 90 m plecionki. Nigdy nie miałem takiej plecionki, przy zarzucaniu dosłownie sama się pląta :/

Nawinięta była do ok 3 mm od rantu szpuli...

A u mnie ok, mam 0,18. Wiadomo, że to nie varivas, ani egi, ale bardzo dobrze daje radę i ja jestem zadowolony. Nic nie gorsza od mikado octa braid. Nie zaobserwowałem przy tym zwiększonej ilości splątań.

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

Kupiłem taka tylko 0,14 mm. W 3 dni łowienia narobiło mi się tyle supłów ,że na szpulce (nawinięte ok 120 m) zostało mi może z 90 m plecionki. Nigdy nie miałem takiej plecionki, przy zarzucaniu dosłownie sama się pląta :/

Taaa... gdyby sama się rzucała to i sama by się plątała... Więc jak - sama się rzuca?

• Like 2

Ja polecam woblery Bearking. Całkiem udane kopie między innymi Duo. Kupiłem kilka rodzajów i wszystkie pracują poprawnie, kółka i kotwice nic nie gorsze od większości sklepowych. Jakieś ryby też już się trafiły

Chcialem podpytac najpierw tutaj bo z 7 wobkow zakupionych na Ali tylko jeden regularnie kosi rybki. Reszta to albo nie pracuje albo skusi rybe raz na ruski rok. Jesli chodzi o woblery Bearking to mam chyba dwa rodzaje. Na jeden cos tam zlapalem ale bez szalu. Moglbys @bambus jakis konkretny model polecic?

Edytowane przez Luckyguliver

Chcialem podpytac najpierw tutaj bo z 7 wobkow zakupionych na Ali tylko jeden regularnie kosi rybki. Reszta to albo nie pracuje albo skusi rybe raz na ruski rok. Jesli chodzi o woblery Bearking to mam chyba dwa rodzaje. Na jeden cos tam zlapalem ale bez szalu. Moglbys @bambus jakis konkretny model polecic?

Retail Hot model A fishing lures, 10 colors for choose, minnow crank shad 42mm 2.8g, sinking 0.3-0.6m,hait baits

http://s.aliexpress.com/r6reUNNR?fromSns=Copy to Clipboard

Tych mam kilka kolorów i wszystkie dobrze pracują przy twitchingu i w rzece i w wodzie stojącej. Jest też wersja z oczkiem jak cykada, też OK. Obie łowia okonie i myślę, że na letnie pstrągi też się nadają.

Mam też jakieś modele 6-10cm, ale jeszcze ich poważnie nie testowałem. Gdzieś na YT jest filmik gdzie rusek pokazuje woblery Bearking z podpisem czego są podróbkami

• Like 1

FullJon - 0,10 - za szpulkę 300 m dałem 15 zeta. Cena śmieszna.

A z plątaniem.Wczoraj na SF używałem tylko tej plecionki - całą szpulkę nawinąłem - a co  hahahaha

I też pewnie ze sto metrów poooszło z powodu supełków i pętelek.

Ale... czy to wina plecionki? 

Wymyśliłem sobie, że połowię woblerkami na bocznym troku. Takie tam smużaki, czy płytko schodzące. Nieuniknione, że przy takim sposobie łowienia dość często zdarzają się splątania woblerka z linką(przynajmniej mi) i zamiast poprawnie pracować woblerek wiruje. I pewnie wszystko było by ok, ale zastosowałem przelotowy koralik do którego wiązałem boczny trok. Czyli skręcała się cała plecionka.

I pytanie za sto punktów. Czy to wina plecionki? Czy ja nie "przedobrzyłem"....

Oczywiście należało by w podobnych warunkach i w podobny sposób połowić jakąś markowa plecionką i porównać wyniki.

Tylko - strata kilku złotych lub kilkudziesięciu(gdyby okazało się, że także markowa nie lubi być tak traktowana) robi różnicę... przynajmniej mi hahahaha

Retail Hot model A fishing lures, 10 colors for choose, minnow crank shad 42mm 2.8g, sinking 0.3-0.6m,hait baits

http://s.aliexpress.com/r6reUNNR?fromSns=Copy to Clipboard

Tych mam kilka kolorów i wszystkie dobrze pracują przy twitchingu i w rzece i w wodzie stojącej. Jest też wersja z oczkiem jak cykada, też OK. Obie łowia okonie i myślę, że na letnie pstrągi też się nadają.

Mam też jakieś modele 6-10cm, ale jeszcze ich poważnie nie testowałem. Gdzieś na YT jest filmik gdzie rusek pokazuje woblery Bearking z podpisem czego są podróbkami

Dzieki za linka, wezme sobie jednego na probe. Kolega polecil mi z kolei ten model, pozytywnie testowany na pstragach.

https://www.aliexpress.com/store/product/Retail-fishing-lures-assorted-colors-minnow-crank-80mm-8-5g/718203_32375883404.html?spm=2114.10010108.1000023.37.a4a05468rfEBZ2

Tak widzialem gdzies te filmiki. Jednak niektore z nich, doprowadzaja mnie do szalu. Zamiast wziac tego wobka nad wode i pokazac czy to lapie ryby czy nie to koles otwiera pudelko i dywaguje przy biurku przez 10 min.

Edytowane przez Luckyguliver

Uważajcie na niesolidnego dostawcę z tego linku.

https://pl.aliexpress.com/item/Casting-Reel-Case-Protective-Cover-Neoprene-Outdoor-Durable-Fishing-Bag/32815822298.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6e235c0fCfKJwH

Zamówienie złożone 7 marca 2018r. Do tej pory nie otrzymałem pokrowców z tego zamówienia. Tydzień temu założyłem spór, ale sprzedawca poprosił mnie, bym odstąpił od sporu, to ponownie wyśle ​​towar. Kiedy zrezygnowałem ze sporu, sprzedawca zaoferował mi rabat na przyszłe zakupy, a kiedy napisałem, że nie jestem zainteresowany rabatem, zasugerowałem żebym zamówił te pokrowce ponownie, bez kosztów produktu, ale naliczył mi opłatą za dostawę, która była prawie równowartością wartości zamówienia. Aktualne poinformował mnie, że pokrowce zostały zwrócone do niego (z różnych przyczyn) i jeśli chcę wyśle je ponownie. Napisałem mu , że chcę ponownej wysyłki, ale bez kosztów transportu. I tak sobie korespondujemy....

Edytowane przez Gadda