Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety,dużo "darmowych" przesyłek China Post  - "ginie w drodze". Kasę zwracają zamawiającemu.

Jak odsetek sporów (zwrotów kasy) będzie rósł ... to potraktują nas jak Nigerię - Tam nie wysyłają nic.

Wiele jest w tym racji. Bo u mnie ostatnio wiele paczek przepada bez wieści. Niestety

A tak poza tym Koledzy mam pytanie czy na ali znajdzie się gdzieś duże przynęty gumowe bo ja niestety przeglądam i przeglądam i trafiłem może jedną jakąś morską, a poza tym czegoś większego około 20cm nie mogę znaleźć.

Niestety,dużo "darmowych" przesyłek China Post - "ginie w drodze". Kasę zwracają zamawiającemu.

Jak odsetek sporów (zwrotów kasy) będzie rósł ... to potraktują nas jak Nigerię - Tam nie wysyłają nic.

Przesyłki nie są darmowe ... Są wliczone w cenę towaru ... To też darmowa reklama produktu ... Dla siebie i znajomych kupiłem na ali w sumie 36 razy jak sprawdzilem. Od gum za parę groszy po śpiochy za ponad 300 zł. Wszystko dotarło na dodatek świetnie zapakowane. Poza czasem dostawy ja uwag nie mam.

Przesyłki nie są darmowe ... Są wliczone w cenę towaru ... To też darmowa reklama produktu ... Dla siebie i znajomych kupiłem na ali w sumie 36 razy jak sprawdzilem. Od gum za parę groszy po śpiochy za ponad 300 zł. Wszystko dotarło na dodatek świetnie zapakowane. Poza czasem dostawy ja uwag nie mam.

To masz fart, ja już kilka sporów zakładałem bo przyszło coś uszkodzone (np. zegarek ze stłuczonym szkłem bo chińczyk zapakował w jedną warstwę foli i wsadził tak w miękką kopertę) lub w ogóle nie przyszło.

A udało Ci się odzyskać kasę przez te spory? Pytam tak z ciekawości czy to coś w ogóle daje.

Dopóki nie potwierdzisz otrzymania towaru to twoją kasę ma AliExpress. Jeżeli wszystko poszło dobrze i otrzymałeś towar w należytym stanie,oraz potwierdziłeś ten stan rzeczy w formularzu,dopiero wtedy AliExpress przekazuje kasę sprzedającemu.

Jeżeli jest coś nie tak lub przesyłka niedotarła zakładasz spór i w przeciągu kilku dni dostajesz zwrot kasy.

Dopóki nie potwierdzisz otrzymania towaru to twoją kasę ma AliExpress. Jeżeli wszystko poszło dobrze i otrzymałeś towar w należytym stanie,oraz potwierdziłeś ten stan rzeczy w formularzu,dopiero wtedy AliExpress przekazuje kasę sprzedającemu.

Jeżeli jest coś nie tak lub przesyłka niedotarła zakładasz spór i w przeciągu kilku dni dostajesz zwrot kasy.

No tak. Ale widzę w aplikacji informacje ze taka ochrona trwa 60 dni i po tym terminie kasa poleci do sprzedającego. A czasem wysyłka idzie dłużej niż 60 dni i co wtedy? Przed upływem 60 dni otwierać spór?

No tak. Ale widzę w aplikacji informacje ze taka ochrona trwa 60 dni i po tym terminie kasa poleci do sprzedającego. A czasem wysyłka idzie dłużej niż 60 dni i co wtedy? Przed upływem 60 dni otwierać spór?

Można też poprosić przed upływem terminu o wydłużenie ochrony.

Masz dwie możliwości:

-prosisz majfrenda o wydłużenie ochrony

-otwierasz spór

Najlepiej zrobić to 7-8dni przed upływem ochrony. Poniżej masz mały poradnik.

http://aliholik.pl/jak-otworzyc-spor-na-aliexpress/

https://pl.aliexpress.com/item/SMART-Minnow-Bait-50mm-3-6g-Sinking-Hard-Fishing-Lures-Isca-Artificial-Para-Pesca-Swimbait-Leurre/32833180879.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.13621df0XDEUhk&isOrigTitle=true

Używał ktoś może tych woblerów do twitchingu? Chcę się zacząć bawić w tą metodę i pytanie czy warto pod okonia, klenia, pstrąga czy lepiej odpuścić i kupić jakieś japońce tylko cena ich jest trochę zaporowa.

• Like 1

https://pl.aliexpress.com/item/SMART-Minnow-Bait-50mm-3-6g-Sinking-Hard-Fishing-Lures-Isca-Artificial-Para-Pesca-Swimbait-Leurre/32833180879.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.13621df0XDEUhk&isOrigTitle=true

Używał ktoś może tych woblerów do twitchingu? Chcę się zacząć bawić w tą metodę i pytanie czy warto pod okonia, klenia, pstrąga czy lepiej odpuścić i kupić jakieś japońce tylko cena ich jest trochę zaporowa.

Wydają się spoko, aż sam zamówię na próbę.

Tu masz mniejsze:

http://s.aliexpress.com/r6reUNNR?fromSns=Copy

A tu większe:

http://s.aliexpress.com/Nrmia2Ej?fromSns=Copy

Mam kilka woblerów tych firm i jestem zadowolony. Nawet kotwic nie zmieniałem ale nie jest pod tym względem jakiś wybredny

• Like 2