Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

TSURINOYA Jaguar 3000

Bardzo popularny za wschodnią granicą,kręci lekko i przyjemnie.

Kupiłem w połowie kwietnia,przesyłka trwała ok 3 tyg,cena ok180pln z przesyłem.

Mam model 3000 ,trochę większa szpula ,dalej leci plecionka.

2 szpulki,płytka i głęboka szlifowane ranty jak w shimano,knob -2 łożyska.

W sumie 9+1 łożysk,wkręcana korba.Można doczepić się jedynie do ozdobnej ,,dupki".(brzydka)

Młynek bardzo dobrze spasowany.Polecam do   ,,L "Jestem zadowolony.

A tu taki filmik poglądowy, model 2000 i 3000 przekładnia jednakowa,różnica tylko w szpuli.

https://jeanpaulcharles.wordpress.com/2016/06/02/le-moulinet-tsurinoya-jaguar-2000/

google chrome - tłumacz w prawym przycisku myszy

pzdr.

Edytowane przez Pablo54
  • Like 1

Dzisiaj odebrałem, przy 1.83m i 94kg wybrałem rozmiar L i zdecydowanie trafiłem, mogłyby być ciut mniejsze lub raczej węższe. Jutro testy...

Czekałem niecałe trzy tygodnie.

https://m.aliexpress.com/item/32806800978.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32806800978&productSubject=32806800978&shortkey=YrMrIzmi&addresstype=600

Napisz jak po testach czy nie ciekną.

Byłem w wodzie na pływadełku ok 4h, suchutko i przyjemnie w porównaniu do wcześniej używanych woderów gumowych, w których się strasznie pociłem.

Jedyna uwaga do skarpet, które są duże i niedopasowane, przez co buta musiałem brać 47. Jest na styk przy cienkiej skarpecie bawełnianej (standardowo noszę roz. 44).

• Like 1

Cioram po krzakach już drugi miesiąc. Nic się nie dzieje ale ta uwaga o skarpetach trafna. Aby dobrze dobrać nr buta trzeba zabrać śpiochy do sklepu. Zdziwiłem się bardzo o ile większe muszą być buty od tych, które normalnie noszę no i większe niż polecają do innych tego typu śpiochów.

• Like 2

Coś na ryby i paczka bambusowych skietów, była już jedna paczka od tego sprzedawcy sprawdziły się super. I do garnituru i do roboty, lekkie przewiewne, noga się nie poci, jeśli się nie poci   ;)

post-59698-0-03617200-1531508933_thumb.jpg

post-59698-0-86247100-1531508956_thumb.jpg

post-59698-0-41462500-1531508985_thumb.jpg

Link do skarpet

Edytowane przez Małkociniak
  • Like 1

Kiedyś sobie obiecałem, że już więcej nie kupię kołowrotka z Aliexpress ani żadnej daiwy. No i kupiłem daiwę procaster 2000a z Alie... myślałem że nic lepszego nie będzie mi potrzebne pod okonia, a tu za 175pln takie g... Przez pierwsze 4 wyprawy nawet dawał rady (choć kultura pracy i tak bez rewelacji), później coś zaczęło obcierać, ciężej chodził a już w tej chwili to nawet ząbkuje. Ogólnie nie polecam nawet pod przynęty 1g. On chyba od samego kręcenia się sypie ;)

Edytowane przez MarcinW
  • Like 2

Używam polskich bambusowych marki Steven. Polecam, nawet po całym dniu terania kopyt w upale nie podusicie rodziny. Chińskie "bambusowe", które miałem nie różniły się od skar poliestrowych.

Źle mi się kojarzy imię Steven, była tak postać w rodzinie Carrigton serialu Dynasty :wacko:

Miałem kiedyś polskie skarpety "bambusowe" koło bambusowych nawet nie leżały, te używane i czochrane cały dzień w błocie i gnoju w gumofilcach a rodziny nie poddusicie. 

Ot taki sarkazm do kolegi zarozumiałego.

Kiedyś sobie obiecałem, że już więcej nie kupię kołowrotka z Aliexpress ani żadnej daiwy. No i kupiłem daiwę procaster 2000a z Alie... myślałem że nic lepszego nie będzie mi potrzebne pod okonia, a tu za 175pln takie g... Przez pierwsze 4 wyprawy nawet dawał rady (choć kultura pracy i tak bez rewelacji), później coś zaczęło obcierać, ciężej chodził a już w tej chwili to nawet ząbkuje. Ogólnie nie polecam nawet pod przynęty 1g. On chyba od samego kręcenia się sypie ;)

Za 160-170 zł kupisz Spro Passion 720, imho w tej cenie jest to świetny kołowrotek do okoniówki.

Coś na ryby i paczka bambusowych skietów, była już jedna paczka od tego sprzedawcy sprawdziły się super. I do garnituru i do roboty, lekkie przewiewne, noga się nie poci, jeśli się nie poci   ;)

attachicon.gif IMG_20180713_202538_AO_HDR.jpg

attachicon.gif IMG_20180713_202556_AO_HDR.jpg

attachicon.gif IMG_20180713_183136_AO_HDR.jpg

Link do skarpet

dasz link do skarpet?  bo ten nie działa