Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Zwróćcie proszę uwagę, że te mają zupełnie inaczej zamontowany ster. Ma to kolosalne znaczenie.

No to są chyba woblery twitchingowe (przynajmniej za takie je wziąłem) i to chyba kijkiem/szczytówka nadaje im się prace?

Woblerki przeznaczone do twitcha są mocno nadsterowne i dzięki temu pracują energicznie nieomal w miejscu. Te o charakterystyce "patyka" być może nadają się do łowienia pod prąd rzeki. Pod warunkiem, że rzeka jest odpowiednio wartka ;)

Podróbki rapala subwalk. Jakosc jak najbardziej ok. Patrząc na opinie i ilość zamówień z ali sa cos warte :)

FISHINAPOT 1 sztuk Pływających 11 cm/13.6g Minnow Fishing Lure Laserowe Realistyczne Twarde Przynęty 3D Oczy Wobblers Karpia crankbait Wędkarskiego

https://s.click.aliexpress.com/e/bxwpnlJ6

2wqh5k8.jpg

Edytowane przez Popeye
  • Like 1

Podróbki rapala subwalk. Jakosc jak najbardziej ok. Patrząc na opinie i ilość zamówień z ali sa cos warte :)

FISHINAPOT 1 sztuk Pływających 11 cm/13.6g Minnow Fishing Lure Laserowe Realistyczne Twarde Przynęty 3D Oczy Wobblers Karpia crankbait Wędkarskiego

https://s.click.aliexpress.com/e/bxwpnlJ6

To chyba podróbka x-rap, a nie subwalk. ;)

• Like 1

Dzisiejsza dostawa od majfrenda, okulary z przeznaczeniem, nad wodę.

Okulary z twardego plastiku, na duzy "globus" 

post-59698-0-83740100-1538653976_thumb.jpg

post-59698-0-06300400-1538653777_thumb.jpg

https://www.aliexpress.com/item/OUTSUN-Polarized-Sunglasses-Men-Sport-Fishing-Driving-Sun-glasses-Camo-Style-Brand-Designer-Camouflage-Frame-De/32852709948.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.38814c4dPkLtfl

post-59698-0-98737300-1538654055_thumb.jpg

Czarne oprawki uzywane od ponad roku, swietnie sie sprawdziły i nad woda i na codzień.

https://www.aliexpress.com/item/2015-Hot-Sale-Fashion-Outdoor-Sport-Sun-Glasses-HD-Polarized-Sunglasses-Men-Brand-Designer-Original-Oculos/32367421805.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dQGUTqU

Przeszły test polaryzacji na ekranach ciekłokrystalicznych, telefon ,wyświetlacze w samochodzie i testerze załączanym przez majfrenda.

Nie zniekształcaja obrazu, polecam.

Edytowane przez Małkociniak
  • Like 2

Na stronie jest zdjęcie z widokiem przez nie na obrazek testowy. W praktyce wygląda to podobnie - niby jakaś polaryzacja jest ale słabiutka. Mam podobne i mi przeszkadza np. odbijający się w przedniej szybie auta kokpit, co prawie w ogóle nie występuje przy "zwykłych" polaroidach.

Solidny sprzedawca.

Krewetka zakupiona w promocji, śmieszna cena  - 0,01 $  -  0,04zł + (darmowa przesyłka)

Na drugi dzień promocji było ok 2500 zamówień,ale tylko po 1szt.

Napracowały się te ,,małe żółte rączki " przy pakowaniu  a zarobek???

post-64945-0-86851900-1538684728_thumb.jpg

post-64945-0-43403400-1538684755_thumb.jpg

Co prawda pytasz o okulary z ali... a ja polecę Ci okulary z jakością ;) (niekoniecznie w tym salonie optycznym)

http://optyk.visionperfekt.pl/nowosci/okulary-cocoons

Te Cocoons mam już jedna pare ale żółte, nosze na pstrągowaniu. Ja kupiłem w FlyFishing we Wrocku.

Mam jeszcze dwie pary innych, bo zawsze zapominam ich jak gdzieś jadę i jakaś taka dziwna mania się we mnie w dała, ze chce mieć jedna pare schowana w każdej torbie :-), no i jedna w aucie.

Już mnie to wyszło prawie 1k zł, a potrzebuje teraz na rower :-)

Rozważ zamówienie polaroidów z korektą. Wysyłasz im receptę i robią. Z wysyłką płaciłem ok 160 zł.

Poprosił bym o namiary. Za takie pieniądze to zaryzykować można. Polaryzację weryfikowales? I jak z tą receptą? Dane z niej im podajesz czy skan robiłeś?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Pisałem o nich wcześniej

Wysyłałem skan recepty. Generalnie na alie jest sporo zakładów optycznych, które wykonują takie szkła. Polaryzacja w porządku, nie narzekam.

Tutaj strona ze szkłami, które zamawiałem.

Edytowane przez Grzegorz B.
  • Like 2

Dzisiaj doszedł do mnie znany i lubiany Teton TTS-662L. FedEx, dostawa w 2 tygodnie. Niestety, nie ominęła mnie dodatkowa opłata (pierwszy raz!) w wysokości 32 zł. Pewnie się za to biorą i będzie coraz trudniej.

Ten przesympatyczny kijek oddam po kosztach w dobre ręce. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

post-55458-0-44936800-1538754239_thumb.jpg

Ostatnio pakując się na ryby zauważyłem brak Tetona i doszedłem do wniosku, że zostawiłem go kilka dni wcześniej nad wodą. Od razu rzuciłem się do komputera, żeby złożyć zamówienie. Tymczasem zanim nowy przyszedł, stary się odnalazł :)

No też tak miałem z samochodem  :D

Pany nie wiem co Wy tam walicie, ale zalecam odstawić zdecydowanie ! :P Zwłaszcza Tobie Krzysiek ! Jak można zapomnieć czegoś czym się przyjechało ??? ! :o

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1