Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Najprościej, jeśli szpulka jest przezroczysta,  zaznaczyć pisakiem orientacyjnie połowę z boku szpuli. 

Niestety, ale Piscifun Lunker nie ma przezorczystej szpulki, a plecionka jest całkiem, całkiem. Tylko nie sprzedają w krótszych odcinkach. 

Edytowane przez asp

Możesz kupić takie cudo. Wydatek nie jest kosmiczny a posłuży do dzielenia plecionki wielokrotnie

https://s.click.aliexpress.com/e/zHFbAy0

Albo podjedź do jakiegoś wędkarskiego, u mnie w jednym sklepie sprzedają plecionki na metry to myślę że bez problemu ci to podzielą (ewentualnie sklep budowlany w którym sprzedają kable metry) [emoji6]

• Like 2

Panowie jaki kijek z alli będzie nadawał się pod sandacza do gum...?

Raczej interesuje mnie kijek do 30-35g.

Macie w tym temacie jakieś doświadczenia?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Panowie... Nic w temacie się nie wypowiecie ?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Siema koledzy pytanko mam zamówiłem wędkę ze 3 dni temu, do tej pory nie dostałem info że przesyłka została wysłana jutro w aplikacji automatycznie zamówienie się anuluje kasa poszła i się stresuje bo kiedyś zamówiłem spodniobuty i przepadły A chińczyka mnie olaly i kasy nie odzyskałem mieliście kiedyś taką sytuację nie bardzo wiem co mam robić wydłużyć czas zamówienia,czekać?

TSURINOYA Zręczności 1.89 m UL Przędzenia Wędki FUJI O Przewodnik pierścień Toray 30 T Bas Przynęta Pręt Z Włókna Węglowego Pesca Kij trzciny

https://s.click.aliexpress.com/e/bAMRBLVQ

Edytowane przez niedziel_jig

Witam Panowie.

Zamówiłem parę rzeczy. W większości mam info:

Awaiting delivery

Your order will be closed in: 54 days 1 hours 42 minutes

Ale w jednej pozycji jest to:

Awaiting Shipment

Processing Time remaining: 2 days 23 hours 30 minutes

Extend Processing TimeCancel Order  

Po polsku, w języku handlowym z Ali...co to znaczy? I jak zareagować?

Pozdrawiam

Alek

Siema koledzy pytanko mam zamówiłem wędkę ze 3 dni temu, do tej pory nie dostałem info że przesyłka została wysłana jutro w aplikacji automatycznie zamówienie się anuluje kasa poszła i się stresuje bo kiedyś zamówiłem spodniobuty i przepadły A chińczyka mnie olaly i kasy nie odzyskałem mieliście kiedyś taką sytuację nie bardzo wiem co mam robić wydłużyć czas zamówienia,czekać?

TSURINOYA Zręczności 1.89 m UL Przędzenia Wędki FUJI O Przewodnik pierścień Toray 30 T Bas Przynęta Pręt Z Włókna Węglowego Pesca Kij trzciny

https://s.click.aliexpress.com/e/bAMRBLVQ

Tak jak pisał kolega Coma, anulowanie zamówienia i kasa oddana na konto. Bardziej ciekawi mnie sprawa z tymi spodniami. Otwierałeś spór?

Edytowane przez lukastrance

Witam Panowie.

Awaiting delivery

Awaiting Shipment

Extend Processing TimeCancel Order  

Pozdrawiam

Alek

Pierwsze to po prostu czekasz na dostawę,towar już gdzieś tam po chinach się przesuwa i masz 54 dni aby ta przesyłka dotarła do Ciebie,po tym okresie jakby wogóle nie dotarła dostajesz zwrot pieniazków.

Druga opcja to ,że zaraz po zakupie jest 2-5 dni (zależy od sprzedawcy) czas na to sfinalizować transakcje,czyli czas dla sprzedawcy kiedy Twoje pieniązki dotrą do niego oraz czas aby ogarną to co zamówłeś czy ma faktycznie je na stanie.W trakcie finalizacji możesz rownież odwołać zakup i dostać pieniążki z powrotem.

Pierwsze to po prostu czekasz na dostawę,towar już gdzieś tam po chinach się przesuwa i masz 54 dni aby ta przesyłka dotarła do Ciebie,po tym okresie jakby wogóle nie dotarła dostajesz zwrot pieniazków.

Druga opcja to ,że zaraz po zakupie jest 2-5 dni (zależy od sprzedawcy) czas na to sfinalizować transakcje,czyli czas dla sprzedawcy kiedy Twoje pieniązki dotrą do niego oraz czas aby ogarną to co zamówłeś czy ma faktycznie je na stanie.W trakcie finalizacji możesz rownież odwołać zakup i dostać pieniążki z powrotem.

Z tego co wiem sprzedawca kasę dostaje dopiero wtedy jak potwierdzisz odbiór przedmiotu lub minie czas na potwierdzenie odbioru. Do tej pory kasę trzyma alliexpress.

• Like 3

Z tego co wiem sprzedawca kasę dostaje dopiero wtedy jak potwierdzisz odbiór przedmiotu lub minie czas na potwierdzenie odbioru. Do tej pory kasę trzyma alliexpress.

Tego dokładnie nie wiem,ale po zakupie zwłaszcza za większa sumkę jest okresod 2 do 5 dni finalizacji transakcji i wtedy wystarczy kliknać anuluj zakup i pięniażki wracaja z powrotem na kartę czy tam konto.

Tego dokładnie nie wiem,ale po zakupie zwłaszcza za większa sumkę jest okresod 2 do 5 dni finalizacji transakcji i wtedy wystarczy kliknać anuluj zakup i pięniażki wracaja z powrotem na kartę czy tam konto.

Te 2 do 5ciu dni to okres w którym sprzedawca musi potwierdzić przyjęcie zamówienia,jeżeli tego nie zrobi to zamówienie z automatu zostaje anulowane i kasa wraca na konto.

Co do reszty, jest jak @coma pisze.

Zresztą kilkanaście/kilkadziesiąt postów wcześniej wklejałem link do poradnika jak kupować na Ali.

Kompendium wiedzy dla chcących robić zakupy na Ali.

http://aliholik.pl/jak-kupowac-na-aliexpress/

Edytowane przez marcin186

Koledzy używacie jakieś spodniobuty z majfrendow bo moje się Vision się skończyły i szukam jakieś alternatywy z góry dziękuję za informację

Co prawda zamawiane z ebaya ale robione pewnie przez Chińczyków:

http://jerkbait.pl/topic/10591-%C5%9Bpiochy-jakie-polecacie/page-21#entry2441999

Witam Panowie.

Awaiting delivery

Awaiting Shipment

Extend Processing TimeCancel Order  -przedłużyć czas przetwarzania

Pozdrawiam

Alek

Extend Processing TimeCancel Order  -przedłużyć czas przetwarzania

Oczekuje na wysyłkę

Pozostały czas przetwarzania: 2 dni 23 godziny 30 minut

Przetwarzane są Twoje dane (adres,wpłata,itd),póżniej otrzymasz maila o wysyłce i terminie dostarczenia.

Awaiting delivery - oczekiwanie na dostawę,czyli te 54 dni ,1 godz, 42min ,w tym czsie powinna przesyłka dotrzeć.