Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Szukaczka jest bardzo przydatna. Wspominany we wcześniejszych kom kołowrotek to model Jaguar, o który mi nie chodzi  :) swoją drogą przeczytałem całe 128 stron tego wątku (z ciekawości co o Ali sądza inni) natomiast nie doszukałem się większej wzmianki o tym modelu

• Like 1

Witam,

Zamawiał ktoś może kołowrotek TSURINOYA F2000 ? Wygląda całkiem całkiem, patrząc po zdjęciach z neta nawój też ma przyzwoity a cena bardzo konkurencyjna jak za dwie metalowe szpule  :)

pzdr 

Witam.

Za tą kasę nic lepszego nie kupisz z 2 metalowymi szpulkami.

Kołowrote chwalony za wschodnią granicą do lajta.

Ja kupiłem  TSURINOYA Jaguar 3000 ,dla mnie malina,polecam.

https://www.youtube.com/results?search_query=tsurinoya+f2000

• Like 1

Czy kupował ktoś z kolegów dobrej jakości smar do kołowrotków na alli?

Mam ten komplet ( smar i olej) od dwóch sezonów. Nie wiem czy to górna czy dolna półka. Dwa serwisy robiłem moim kręciołom i wydaje się spoko. Smar jest taki niebieski jakby to miało jakieś znaczenie. No i wychodzę z zasady, że sam fakt serwisowania jest ważny. Bo znam takich co serwisują sprzęt jak już trzeszczy i szemi wszystko co możliwe i później szukają ratunku w jakości smaru\oleju gdzie już smary za miliony nawet nie pomogą. Pozdro.

• Like 1

Od prawie roku jestem szczęśliwym posiadaczem zakupionego na Ali dla mnie przez kolegę z ForumHTB1WdbXRXXXXXX9XXXXq6xXFXXXG.jpg?size=2

czego pozazdrościła mi moja Partnerka, ale musiał to być tradycyjny spinning, bo nie dała się przekonać do castingu. Wreszcie znalazłem dla niej odpowiedni spinning STREAM ANGLER 703UL 7'/0,8-5g/2-5lb:

HTB13eoQhgLD8KJjSszeq6yGRpXaf.jpg

Wędka przywędrowała do mnie wczoraj, po dwóch tygodniach oczekiwania. Na oko i na sucho sprawia bardzo pozytywne wrażenie i mam nadzieję, że "przypasuje" mojej Pani. ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

Od prawie roku jestem szczęśliwym posiadaczem zakupionego na Ali dla mnie przez kolegę z ForumHTB1WdbXRXXXXXX9XXXXq6xXFXXXG.jpg?size=2

czego pozazdrościła mi moja Partnerka, ale musiał to być tradycyjny spinning, bo nie dała się przekonać do castingu. Wreszcie znalazłem dla niej odpowiedni spinning STREAM ANGLER 703UL 7'/0,8-5g/2-5lb:

HTB13eoQhgLD8KJjSszeq6yGRpXaf.jpg

Wędka przywędrowała do mnie wczoraj, po dwóch tygodniach oczekiwania. Na oko i na sucho sprawia bardzo pozytywne wrażenie i mam nadzieję, że "przypasuje" mojej Pani. ;)

Witam kolegę. Ten kijaszek to stąd?? Można linka jeśli nie?

Powiedz mi jeszcze czy to faktycznie korek i czy obie części szczytowe są takie same (chodzi mi o CW)?

Z góry dzięki za pomoc. 

• Like 1

Tak wędzisko z tego linku. Obie szczytówki identyczne. Jeszcze nie zdjąłem folii z "korków", robię to dopiero po teście nad wodą żeby zachować prawa do ewentualnego zwrotu, ale wygląda że jak zwykle w wyrobach z tej półki cenowej, to tylko cienka okleina korkowa a co pod spodem wie tylko "skośnooki"... ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Mała dygresja. Nieściąganie folii przed "testem" jest co najmniej dziwne. Nie przyjmą zwrotu jak będzie zdjęta? Jeśli tak to ok. ...

Wiele razy spotkałem się na Giełdzie z tekstami typu "kij użyty kilka razy, stan idealny folia na korku".

Znany jest mi przypadek "kolegi" z Krk. który łowił trochę a potem puszczał kij jako nowy... Folię łatwiej umyć.

Znany jest mi też przypadek kolegi, który taki kij kupił a potem korek miejscami odlazł razem z folią.

Osobiście folię ściągam od razu, korek powinien "oddychać". Używki z folią nawet tej "jak nowej" nie kupię na pewno.

• Like 1

Niestety, ale zdecydowana większość sprzedających (jak nie wszyscy) nie uwzględnia zwrotu po zdjęciu rzeczowej folii, twierdząc, że towar posiada ślady użycia więc zwrot w oparciu o przepisy ustawy o prawach konsumenta nie przysługuje. Co innego reklamacja...

• Like 1

Ziomek na grupie fb, po sezonie bardzo zadowolony z tego kręcioła. Ale wszystko zależy i tak od przeznaczenia.

Ta a swistak zawija w sreberka, przecież to  karpiowy kołowrotek pod feeder'a. Jak by miał  słuchać Twoich porad  by człowiek w sandałach zimą chodził. 

• Like 2