MZieli10 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dlaczego wszyscy sprowadzają chęć, czy niechęć do casta do sprzętu? Sprzęt ułatwia, ale nie zastępuje wędkarza. Po prostu ta metoda mi się nie spodobała... Rzucałem kilka godzin więc coś tam o tym już wiem.Ale nie i koniec. Nic tego nie zmieni.Pierwszy raz rzucałem castem 13 lat temu. W Szwecji. Miałem dostęp do sporego składziku starych zabawek ABU. Nie podpasowało mi. Potem okazyjnie machałem sprzętem kumpli. Jako tako, zachwytu nie było. 2-3 lata temu kupiłem kij spinningowy pod jerki żeby udowodnić innym (i sobie) że tak też się da. No i da się. Problemem były ciężkie wabie, przy wyrzucaniu których paluszek wskazujący prawej dłoni trochę obrywał. Ale to da się obejść. Przed wiosennym wyjazdem do Szwecji miałem wyjątkowy nadmiar gotówki, który zainwestowałem w stosunkowo niedrogi zestaw jerkowy z pazurem (Dragon Guide Select Skinner Cast i multik Team Dragon) żeby nie bać się dużych wabików.No i się przekonałem. Daleki jestem od tego, by mówić że casting jest w czymkolwiek lepszy od spinningu, jakieś niuanse na korzyść jednego czy drugiego rodzaju kołowrotka są mało istotne. Natomiast samo łowienie sprawiało mi więcej frajdy. Wkurzyłem się strasznie gdy przed połową wyjazdu szczupak złowiony przez kolegę przed powrotem do wody zmasakrował mi opuszkę prawego kciuka w sposób uniemożliwiający zabawę z castem i chcąc nie chcąc rybę życia musiałem wytarmosić na wspomniany wcześniej kij spinningowy, ale fascynacja castem została. Kilka nowych kijków, dwa kolejne multiki, w tym po jednym z Ali i z Ali też plecionki Kastkinga, żeby przy temacie choć trochę pozostać. Ale na tym póki co poprzestanę, a może nawet uszczuplę co nieco. Żeby załapać musiałem chyba dojrzeć sam do tego, bo sprzęt na którym stawiałem pierwsze kroki był naprawdę dobry, a mimo to wolałem nie brnąć i zostać przy spinie.To jak ze smakiem whisky. Kiedyś fuj, potem z colą od biedy a dziś najwyżej z lodem a zawsze z chęcią???? Tak więc czynnik ludzki jest jak najbardziej istotny, przyznaję Ci rację, niemniej przy badziewnym pseudo sprzęcie łatwiej się zrazić. Przepraszam za offtopa ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domo285 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 W takich merytorycznych offach nie ma nic złego Wiem tyke że czekam na Mikołaja narazie, może coś wpadnie z pazurem Do maja sporo czasu więc czasu na przemyślenie trochę jest. Ale raczej się skuszę. Szczególnie, że mam kilkadziesiąt woblerów takich 20-35 gram, które leżą już parę ładnych lat i nawet nie mam czym tego obslużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dostałem taką odpowiedź zaraz po opłaceniu towaru. Dodam, że jednocześnie dostałem maila, że pejment zakończył się sukcesem... Miał ktoś podobny kominikat i co to znaczy bo nie wiem czy mam czekać z zamówieniem czy majfrend chciał mi dać do zrozumienia, że ma wyj.... na moje zakupy.Your order did not pay If you need it We will arrange to send it as soon as possible after payment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Pioter otwieraj dyskusje z nimi. Masz kilka dni na anulowanie zamówienia, oczywiście do czasu kiedy paczka nie została wysłana. Wiadomość jest wygenerowana z ali czy od majfrendów ? Mi się zdarza dostać wiadomość, że muszę dopłacić do przesyłki dolara. Oczywiście odpowiadam im krótko i na temat co o tym myślę a przesyłki i tak wysyłają tym samym co przed ich zmyśloną opłatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Miałem taki komunikat, wysłałem scrina płatności i zmieniono status wpłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Thx. Nie chcę robić sporu ani zwrotu kasy, pytam bardziej pod kątem możliwości nieotrzymania tej przesyłki. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuszon Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Możesz podać link do tego innego sprzedawcy? Interesują mnie mniejsze, a nie mogę znaleźćKupiłem, doszło, pierwsze wrażenia po otwarci paczki.Moim zdaniem to jest produkt z tej samej linii produkcyjnej na której robią dla Fiiisha.Albo Chińczyk ma nadprodukcję, albo zostaje coś po kontroli jakości Fiiisha i stwierdził, że szkoda wywalać.Główki są identyczne, ta sama jakość wykończenia, gumy również to samo, mają wszystkie punkty montażowe. To co różni to zestawienie model i ciężar główki z wielkością i kolorem gumy.Takiego nie ma w żadnym sklepie na południu Europy ani nawet w katalogu Fiiisha.A dla mnie 32 gramowa główka z 9 cm gumą będzie doskonałą do łowienia z morskiego brzegu, powinno dość daleko lecieć. Jak macie ochotę obejrzeć zdjęcia tego co przyszło: https://photos.app.goo.gl/gSvYAWm5A21i7WHF7 Aha, są też u innego sprzedawcy 7, 12 i 25 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 W ciągu kilku godzin powinni zweryfikować status płatności na "zapłacone".Jak chcesz przyspieszyć, to jw kolega pisał prześlij potwierdzenie zapłaty z nr transakcji.Tylko nie do "majfrenda", a do supportu aliexpress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Możesz podać link do tego innego sprzedawcy? Interesują mnie mniejsze, a nie mogę znaleźć Aktualny jest w pierwszym poście na górze strony . Gdyby był już nieaktywny to szukaj aukcji w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zamówiłem takiego oto żółtego szatana i dwie dodatkowe głębokie szpulki na innej aukcji. Łącznie 125 zł (60+ zł młynek i 60+ zł dwie szpulki) skusiło mnie przełożenie https://www.aliexpress.com/item/KKWEZVA-Metal-Shallow-cup-2000H-3000H-Spinning-Fishing-Reel-7-1-1-Hi-Speed-Full-Metal/32848191734.html?spm=2114.search0104.3.3.24e627f4ODGcg3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_319_317_10696_5729415_453_10084_454_10083_10618_10304_10307_10820_10301_10821_538_537_536_5730515_10843_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=4442fa00-8463-4d81-927b-feeebc2ff7a3-0&algo_pvid=4442fa00-8463-4d81-927b-feeebc2ff7a3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Bedzie mial problem zwinac obrotowke nr.1 w lekkim nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Bo chiński zapewne, nie jest JDM [emoji23] Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zapewne bo przełożenie takie wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Kurła kupiłem taki, co nie kręci... Kołoniewrotek jego mać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dlaczego?Piotrze,życzę Tobie i kolowrotkowi jak najlepiej,ale ja już z przełożeniem 5,8-1 miałem dyskomfort w podbijaniu gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Batożę Wisłę stradickiem z przełożeniem 6,1 czy 6,2 i nie mam żadnych problemów. No może oprócz tego, że po sezonie boleniowania musi zostać nawet nie przeserwisowany tylko zmartwychwstany. Nie wiem jak gość to robi ale dosłownie przywraca go do życia, a kręcę nim jak klasyczny cham, zero finezji tylko koko jumbo i do przodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kto jest takim cudotworcą kołowrotków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 https://pl.aliexpress.com/item/50-sztuk-32lb-30-sztuk-35lb-y-ka-Stali-Lider-Drutu-Z-Toczenia-Obraca-Duo-Lock/32842124684.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.12af5c0f06ZcI8a ja zakupiłem takie cudo wyszło 61gr. sztuka jakosc ( oceniana na sucho ) bardzo dobra (mysle ze to bardziej pod duze przynety niz małe gumki bo sa dosc sztywne i grube ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Piotrze,życzę Tobie i kolowrotkowi jak najlepiej,ale ja już z przełożeniem 5,8-1 miałem dyskomfort w podbijaniu gumy.Dyskomfort tzn ? Napisz dokladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kto jest takim cudotworcą kołowrotków?Mechanik precyzyjny, pracownik kolegi. Zrobił temu GTMowi najlepszy serwis jaki kołowrotek miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikee Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kilka cebulek, paprochów pod UL za 0.01 USD robale, robale kopytka, kopytka Po pieć sztuk na konto z każdej aukcji. Przeważnie przychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kilka cebulek, paprochów pod UL za 0.01 USD robale, robalekopytka, kopytka Po pieć sztuk na konto z każdej aukcji. Przeważnie przychodzą. W tych drugich kopytkach jaki tytuł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikee Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) W tych drugich kopytkach jaki tytuł O oko chodzi? ???? Edytowane 13 Grudnia 2018 przez Mikee 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zarąbista kasa 4 grosze za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi