Małkociniak Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dzisiaj listonosz dostarczył zestaw mandul od majfrenda https://pl.aliexpress.com/item/FTK-Fishing-Lure-Fishing-Bait-Zestaw-Mi-kkie-Przyn-ty-P-ywa-przyn-t-Woblery-Bass/32885489599.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3e645c0f2nWmvOKupione bardziej z ciekawości, dla porównania położyłem obok mandulę wykonana przez naszych sasiadów zza wschodniej granicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Masz, poczytaj https://pienionszki.wordpress.com/2017/06/28/jak-zarabiac-na-aliexpress-polecanie/ Można np. wstawić normalny link bez tzw. reflinkuPrzeczytałem...Nie mogłeś wstawić linku do normalnego artykułu nie zawierającego reflinków?Chyba na nich nie zarabiasz? [emoji57][emoji12] Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Mam pytanie do tych chińskich pigshadów, zamówiłem je pare miesięcy temu zaraz jak się pojawiły na Alie, okazały się dosyć miękkie i choć wyglądają identycznie jak oryginały to pracują odrobinę inaczej. Czy ktoś z ma podobne odczucia i czy miał na to jakieś wyniki?Wyniki, a i owszem, podczas wyjazdu forumowiczów na Ronneby trochę ryb na nie padło. Jak dla mnie mimo miększej gumy pracują bardzo fajnie i będę z nich korzystał na przemian z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Takie gadanie. Bez jakiegokolwiek poparcia. Byle tylko gadać. Takie moje zdanie. Masz inne to trudno. Kolega szuka gum to podałem linka. Nic mu z konta nie ściągnęło. Chyba, że jest inaczej? Omijaj moje wstawki jak nie pasują. A Pan małkociniak to widzi u mnie miliony nawet przy gumkach za 0.01 usd które w przypadku twisterków chodzą swietnie i warto je nabyć bo robią robotę i mogę spokojnie polecić. Więc już się przyzwyczaiłem. Pozdro. Sorki, ale też muszę odezwać się w tym temacie. Czasy jakie są takie są. Każdy patrzy na siebie i żeby do swojego wora wrzucić. Rozumiem to, szanuję. Wszak wszędzie jest pogoń... aczkolwiek wszystko można robić ze smakiem i poszanowaniem cudzych pieniędzy. Jest to forum koleżeńskie i koleżeńsko się traktujmy. Mi osobiście wstyd byłoby polecić komuś coś z czym nie miałem doczynienia. Narażamy wówczas kogoś na stratę pieniędzy i na słowa typu kurła, churła itp. itd. Mikee chyba nie zbijesz na tym wielkiej kasiory a zachowasz się honorowo. Frana też nie ma co palić typu kolega wujka ciotki po sąsiedzku ma taki młynek i kręci nim aż miło. Działasz jeszcze trochę w sieci z tymi swoimi linkami... internety nie są takie duże Zeby nikomu gumka w gardle za centa nie stanęła to wrzucę coś miłęgo Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Popeye 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zamowilem osatnio Kuying Teton. Jakich producentów wedzisk z Ali polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Zamowilem osatnio Kuying Teton. Jakich producentów wedzisk z Ali polecacie?Tetonem łowię i ja. Na YT znajdziesz kanał tacle talk ( BCSG fishing- sprawdziłem) tam gość na sensowne recenzje i oceny sprzętu z Azji. Ostatnio widziałem o wędkach tsurinoya. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2019 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zeby nikomu gumka w gardle za centa nie stanęła to wrzucę coś miłęgo Jak to będzie wyglądało za 30 lat.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dziekuje ale nie do konca rozumiem po angielsku. Narazie znalazlem Kuying, Tsuronoya, KastKing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jak to będzie wyglądało za 30 lat....na starość to już tylko kapki nimi będzie mogła robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 A z Wish'a korzystaliście? Ja brałem ze dwie czy trzy rzeczy, dużo szybsza przesyłka, ale też drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Za 30 lat będą jak cebula, patrzysz i płaczesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Aaaa, że cycki. No za duże to też niedobrze, miałem taką sikorkę kiedyś, niby fajnie ale mało perspektywicznie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Jak w dowcipie o gwiżdzących cyckach. A wracając do tematu Kuyinga Tetona - czy jest on na tyle delikatny, że warto zamówić wersję z dwiema częściami szczytowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Mam wersję L . Wg mnie jest dość wytrzymały. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Mam tego Tetona UL i kilka innych chińczyków w cascie. Póki co nie powiem złego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Tak informacyjnie https://www.antyradio.pl/Technologia/Internet/Paczki-z-AliExpress-z-doliczonym-VAT-em-oraz-wysokimi-oplatami-za-doliczenie-VAT-u-28281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Tak informacyjnie https://www.antyradio.pl/Technologia/Internet/Paczki-z-AliExpress-z-doliczonym-VAT-em-oraz-wysokimi-oplatami-za-doliczenie-VAT-u-28281"Ponoszą wszystkie przewidziane prawem daniny publiczne, w tym cła i podatki, jednocześnie zmagając się ze zjawiskiem nabywania produktów poza UE, głównie w Chinach, sprowadzania ich w przesyłkach listowych bez uiszczenia VAT. Ich zdaniem to zwyczajnie nie fair i trudno się z taką opinią nie zgodzić. "Coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ponoszą wszystkie przewidziane prawem daniny publiczne, w tym cła .....................................................................................................................Coś w tym jest. Podstawowym celem,dla którego "normalne" państwo nakłada na podatnika obowiązek uiszczenia opłaty celnej,jest potrzebawspierania rodzimej produkcji.(ochrona własnego rynku). Skoro w naszym kraju danego towaru nikt nie produkuje i nie zanosi się na to,aby zamierzał to robić to stwierdzenie "coś w tym jest"można odczytać tylko tak: Pazerność i chęć ograbienia suwerena. ( Na Ali Expressie jak do tej pory kupowałem tylko przedmioty spoza asortymentu rodzimych sprzedawców i producentów). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Od kiedy niby wszedł ten przepis? Czyli koniec zakupów i tego wątku? W połowie grudnia dostałem dwie przesyłki i nie płaciłem dodatkowych opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) To jak to jest?Zamawiam przedmiot (ok. 15zł)z darmową przesyłką, śledzę przesyłkę.Hongkong ,Litwa ,Niemcy, Polska –Oborniki, przez Rosję nie idzie.Kto za to płaci, chyba ten co wysyła .To znaczy że poczta pobierze WAT, pobierze za przesyłkę a urząd celny cło?Ile to będzie? Nie odbiorę przesyłki.Podstawowym celem,dla którego "normalne" państwo nakłada na podatnika obowiązek uiszczenia opłaty celnej,jest potrzebawspierania rodzimej produkcji.(ochrona własnego rynku). Skoro w naszym kraju danego towaru nikt nie produkuje i nie zanosi się na to,aby zamierzał to robić to stwierdzenie "coś w tym jest"można odczytać tylko tak: Pazerność i chęć ograbienia suwerena. ( Na Ali Expressie jak do tej pory kupowałem tylko przedmioty spoza asortymentu rodzimych sprzedawców i producentów). Edytowane 4 Stycznia 2019 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nie przejmuj się na zapas. Narazie wszystko dostaje po staremu (mazowieckie) nigdy nie zapłaciłem ani VAT ani cła. Ostatnio dostałem zegarek (powiedzmy 150zl) i przyszedł bez problemu. Gdzieś wyczytałem żeby szukać przesyłki typu standard shiping 12-18. Czasem trzeba do niej dopłacić, ale idzie przez zachód i dostarcza to kurier poczty polskiej. Podobno ten rodzaj przesyłki ma znikomą szansę "gdzieś się zatrzymać" Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Na inne zakupy jest sposób, godzinę temu kupiłem w Gearbest plafon sufitowy xiaomi z magazynu w polsce, ale z wędkarskimi zakupami może byc gorzej. Mój status na Ali to platynowy klient bliziutko do diamentowego , zapłacony vat........trzy wędki Kuying suma +/- 120 pln , ostania dostawa wczoraj bez dodatkowych kosztów.Jesli dalej tak bedzie to spoko. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Mnie zawsze najbardziej wkurza pozycja: "Przesłanie adresatowi dowodu odprawy celnej". Przecież oni ten świstek przesyłają razem z przesyłką, a nie osobnym listem, więc za co niby jest ta opłata? No czyste złodziejstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Mnie zawsze najbardziej wkurza pozycja: "Przesłanie adresatowi dowodu odprawy celnej". Przecież oni ten świstek przesyłają razem z przesyłką, a nie osobnym listem, więc za co niby jest ta opłata? No czyste złodziejstwo.gdzie taką pozycje znajdujesz ? przy śledzeniu paczki na alli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Od kiedy to wchodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi