Mekamil Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 gdzie taką pozycje znajdujesz ? przy śledzeniu paczki na alli ?Za każdym razem jak poczta Polska ocli Ci jakaś przesyłkę masz taką pozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 U mnie nigdy nie było takiej pozycji. Po raz trzeci mam informację, że przesyłka została oclona. Za pierwszym razem nic nie musiałem płacić. Od kilku dni dwie paczki o wartości 80zł czekają w celnym. Dam znać czy musiałem coś płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Chińczycy sobie poradzą , już sporo magazynów z elektroniką jest w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Chińczycy sobie poradzą , już sporo magazynów z elektroniką jest w Europie Dokładnie tak, część sprzedawców ma możliwość wysyłki towaru z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Niestety przestało być fajnie z zakupami na ali. Czekałem na paczkę z Chin od końcówki listopada tuż przed nowym rokiem otrzymałem pismo wraz ze skanami mojej paczki, na maila wysłałem potwierdzenie wpłaty z mojego banku i cisza aż do wczoraj paczka warta 120$ w końcu dotarła ale pan listonosz zażyczył sobie za nią dodatkowe 122zł 90gr w środku była fakturka: Należności celne wg kwitu celnego 105złPrzedstawienie do kontroli celnej 8.50złPrzesłanie adresatowi dowodu odprawy celnej 6.00złZainkasowanie od klienta należności celnych i podatkowych oraz przekazanie ich na rachunek urzędu celnego 3.40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Możesz odmówić przyjęcia paczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Możesz odmówić przyjęcia paczki?Nie wiem tego dałem za paczkę 450zł więc raczej nie było wyjścia i dopłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 To pytanie - u nas kupił byś to w tej samej cenie, czy tam nawet z opłatami nadal taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 To pytanie - u nas kupił byś to w tej samej cenie, czy tam nawet z opłatami nadal taniej?Romek akurat w moim przypadku tak się składa, że u nas w ogóle tej rzeczy nie można kupić Zastanawiałem się nad zakupem większej ilości kotwic do woblerów ale teraz mam wątpliwości czy ma to jakikolwiek sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Jak większą ilość to na Alibabie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ewentualnie kupować w mniejszych paczkach, za mniejsze kwoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk87 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 A dlaczego płaciłeś za nią cło skoro według ustawy kwota zwalniający jest poniżej 150 euro czyli 120$ się mieści. Co innego VAT który należy zapłacić przy każdej paczce z Państwa Środka. Czy celna dała jakieś uzasadnienie ? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 to nie cło, tylko 23% VAT...120$ - +/- 456pln105pln = 23% tej kwoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgadza się zapłaciłem 23% Vat plus koszta związane z całą ta akcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Chińczyk na paczce zaniżył wartość przesyłki ? Czy podana była właściwa kwota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Chińczyk na paczce zaniżył wartość przesyłki ? Czy podana była właściwa kwota ? Na paczce nigdzie nie zauważyłem wartości przesyłki. Poczta wymaga przesłania zrzutu ekranu całej transakcji z Ali lub potwierdzenia z banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Gdzie dostajecie te informacje ze macie wyslac kwity ?Na maila ? Bo czekam juz bardzo dlugo na kilka paczek a ich nie ma... Zastanawiam sie czy w celnym ich nie trzymaja . Na mailu pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Gdzie dostajecie te informacje ze macie wyslac kwity ?Na maila ?Bo czekam juz bardzo dlugo na kilka paczek a ich nie ma... Zastanawiam sie czy w celnym ich nie trzymaja . Na mailu pustoPrzychodzi list za który oczywiście doliczają 6zł Idź na pocztę i zapytaj czy nic nie ma do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Cierpliwość to cnota bogów... Z Chin do Europy(Polski ) paczka idzie tydzień a tutaj trzy tygodnie...Ale dojdzie - nie martw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Coś w tym jest, bo wg trackingu Poczty Chińskiej, moja przesyłka wylądowała na Lotnisku Chopina 3.12.18 jakieś 8 dni od transakcji i zapadła cisza...Listonosz pojawił się w sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Wczoraj moje sznury wylądowany skoro świt w Paryżu, w południe byly na cle w Liege i czekam na rozwoj sytuacji, zobaczymy kiedy trafią do PL. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Cześć.Panowie zamawiał ktoś z was jakieś blanki z Ali? Są jakieś ciekawe konstrukcje? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Cześć.Panowie zamawiał ktoś z was jakieś blanki z Ali? Są jakieś ciekawe konstrukcje? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaA do czego potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Chińczycy sobie poradzą , już sporo magazynów z elektroniką jest w Europie Czy ktoś może wie gdzie kupię od skośnych zegarek Huawei Watch 2 albo Honor Magic ? Magazyn Europa co by bez dodatków było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 A do czego potrzebujesz?Szukam pod sandacza, klanio- jazie, okonie,pstragi. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi