Mekamil Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Pod sandacza te są super: https://www.aliexpress.com/store/product/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-98m-UL-L-ML-2-Section-24T-Carbon-Fiber-Fishing-Rod/4373006_32952985582.html Takie trochę MHXy z serii P tylko szczytówka jest grubsza, nie tak podatna na złamania. Na cw nie ma co patrzeć ten 2-10 g to taka uncjówka. No chyba, że się coś zmieniło, ale wątpię Lekkich blanków na ali właściwie nie ma, przynajmniej nie spotkałem, może ten taki będzie: https://www.aliexpress.com/item/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-8m-UL-31g-2-Section-X-Rays-Wrap-Carbon-Fiber-Rod/32954782516.html , ale jeszcze nie zamawiałem. Pod klenio-jazie wychodzą fajne wędki na muchowych 4 cz. w klasie 3/4 i 5/6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Pod sandacza te są super: https://www.aliexpress.com/store/product/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-98m-UL-L-ML-2-Section-24T-Carbon-Fiber-Fishing-Rod/4373006_32952985582.html Takie trochę MHXy z serii P tylko szczytówka jest grubsza, nie tak podatna na złamania. Na cw nie ma co patrzeć ten 2-10 g to taka uncjówka. No chyba, że się coś zmieniło, ale wątpię Lekkich blanków na ali właściwie nie ma, przynajmniej nie spotkałem, może ten taki będzie: https://www.aliexpress.com/item/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-8m-UL-31g-2-Section-X-Rays-Wrap-Carbon-Fiber-Rod/32954782516.html , ale jeszcze nie zamawiałem. Pod klenio-jazie wychodzą fajne wędki na muchowych 4 cz. w klasie 3/4 i 5/6.Czyli opis to jakiś wymysl? Ten 2-10 opisany jest 1-6lb... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Tak, jak napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Cierpliwość to cnota bogów... Z Chin do Europy(Polski ) paczka idzie tydzień a tutaj trzy tygodnie...Ale dojdzie - nie martw się. Ja z tych cierpliwych, tylko za 4 dni mija juz termtermin dostawy na Alli Zamówiłem 12 listopada wiec troche czasu minelo i to sporo rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Możesz napisać do chinola o wydłużenie czasu, albo założyć spór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) mozna zakładac spor zanim czas sie skonczy ? ( CZY TO MA JAKIS SENS ? ) Edytowane 7 Stycznia 2019 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ja w podobnym czasie zamawiałem i też nic nie widać na horyzoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 mozna zakładac spor zanim czas sie skonczy ? ( CZY TO MA JAKIS SENS ? )Jak kiedyś ja czytałem w temacie to "specjaliści" polecali zakładanie sporu na tydzień przed upływem terminu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Ja z tych cierpliwych, tylko za 4 dni mija juz termtermin dostawy na Alli Zamówiłem 12 listopada wiec troche czasu minelo i to sporo rzeczy Na stronie Alii po zalogowaniu otwierasz zakładkę Moje zamówienia - tam masz opcję przy każdej pozycji - śledzenia przesyłek.Orginalne śledzenie na stronie kończy się zazwyczaj na pozycji - dotarło do kraju przeznaczenia. A dalej - kopiujesz nr przesyłki i wklejasz tu: https://emonitoring.poczta-polska.pl Jeśli jak piszesz jest to sporo rzeczy, to będzie szło przesyłką rejestrowaną - czyli PP pokaże gdzie przesyłka jest Są inne strony do śledzenia przesyłek - poszukaj... Jedna moja przesyłka szła przez Łotwę - tam jest jakieś ichniejsze centrum dystrybucyjne, Też sporo to trwało a odebrałem paczkę w Paczka w Ruchu... Edytowane 7 Stycznia 2019 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Jak zbliża się termin zakończenia proszę o rozszerzenie okresu ochrony i czekam. Dopiero po kilku rozszerzeniach zakładam "spór". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Jak zbliża się termin zakończenia proszę o rozszerzenie okresu ochrony i czekam. Dopiero po kilku rozszerzeniach zakładam "spór".Ja zwykle daję czas na 2 rozszerzenia ochrony, później zwykłe spór z adnotacją że problem z trackingiem i mam zwrot kasy.Ostatnio najdłużej czekałem 78 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Ja nie dałem szansy na przedłużenie ochrony i ...........................przesyłka przyszła po 65 dniach. Oczywiście odesłałem piniądze majfrendowi za posrednictwem PayPal na konto, majfrend dziękował i życzył mi sukcesu w buisnesie Choć miałem w ostatnim czasie zakup gdzie sprzedawca nie odpowiedział na założony po trzydziestu dniach spór tylko dlatego że tracking informował o tym ze przesyłka czeka na wysłanie. Za drugim razem info o numerze przesyłki zostało wykasowane. Kase dostałem w przeciagu tygodnia od załozenia sporu towar nie dotarł. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 okres święta/nowy rok, to zawsze cięzki okres dla przesyłek przy czym najczęsciej okazuje się iz przesyłka najdłużej pokonywała najkrótszy odcinek, czyli ten u nas w kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 https://www.antyradio.pl/Technologia/Internet/Chinczycy-z-AliExpress-znalezli-juz-sposob-na-przechytrzenie-VAT-u-na-paczki-28315 Na wszystko da się znaleźć sposób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Coś czuje, ze teraz mi dowala ten VAT. Czekam wyjątkowo długo na przesyłki, zawsze przychodziły w 3- 4 tygodnie a teraz czekam już prawie dwa miesiące. Na kilkanaście przesyłek nigdy nie miałem żadnego Vatu. Dociskają nam śrubę, oj dociskają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Też mam takie obawy że naliczą mi VAT . Kupiłem już sporo na Ali nigdy nie miałem naliczonego VATu i nigdy nie było tak że czekałem na przesyłkę ponad 2 miechy. Coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zapewne się wydłuża ze względu na ta placówkę celno-pocztowa w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Moje pączki z reguły przechodzą przez Komorniki i nic nie naliczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 To teraz pewnie tez będą przez Lublin, bo to specjalne nowe centrum dla przesyłek z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Do mnie drobnica z listopada dotarła bez opłat, ale kilka przesyłek jeszcze w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Orientuje się ktoś czy można odmowic odbioru paczki jak przysla list z urzędu celnego? Zamówiłem jakiś czas temu kilka woblerow jakieś gumki i tak średnio wychodziło po jakieś 2 3 zł za paczke. Teraz jak za każdą paczkę mialbym zapłacić dodatkowo po kilka złoty tych opłat to lepiej tego nie przyjmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Ludzie przestańcie trząść portkami - VAT jest naliczany jak wartość przesyłki przekracza 22euro (Jak oznaczone jako prezent to 45euro). Cło dotyczy przedmiotów droższych niż 150euro. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zakupy-z-AliExpress-clo-VAT-i-ochrona-kupujacych-7323961,2.html Jest okres poświąteczny - pewnie urosła im tam spora góra paczek do sprawdzenia. A że sprawdzają dokładniej to pewnie fakt. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Orientuje się ktoś czy można odmowic odbioru paczki jak przysla list z urzędu celnego? Zamówiłem jakiś czas temu kilka woblerow jakieś gumki i tak średnio wychodziło po jakieś 2 3 zł za paczke. Teraz jak za każdą paczkę mialbym zapłacić dodatkowo po kilka złoty tych opłat to lepiej tego nie przyjmować.Możesz po prostu nie wysłać żadnych dokumentów do odprawy i wtedy teoretycznie po 20 dniach odeślą paczkę do nadawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Coma, to nie tak. Zwolnienie z VAT nie dotyczy towarów importowanych drogą wysyłkową. Obowiązek dopłaty 23% podatku jest niezależny od wartości zamówienia, a wraz z nim, wszyskich opłat pocztowych. Płacimy teoretycznie za każdy importowany przedmiot, a jak z tym sobie poradzi kultura azjatycka, zobaczymy. To już nawet nie Pewexy Panie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikee Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Ali się tak łatwo nie poddaje...☺https://www.antyradio.pl/Technologia/Internet/Chinczycy-z-AliExpress-znalezli-juz-sposob-na-przechytrzenie-VAT-u-na-paczki-28315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi