Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Pod sandacza te są super: https://www.aliexpress.com/store/product/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-98m-UL-L-ML-2-Section-24T-Carbon-Fiber-Fishing-Rod/4373006_32952985582.html Takie trochę MHXy z serii P tylko szczytówka jest grubsza, nie tak podatna na złamania. Na cw nie ma co patrzeć ten 2-10 g to taka uncjówka. No chyba, że się coś zmieniło, ale wątpię

Lekkich blanków na ali właściwie nie ma, przynajmniej nie spotkałem, może ten taki będzie: https://www.aliexpress.com/item/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-8m-UL-31g-2-Section-X-Rays-Wrap-Carbon-Fiber-Rod/32954782516.html , ale jeszcze nie zamawiałem.

Pod klenio-jazie wychodzą fajne wędki na muchowych 4 cz. w klasie 3/4 i 5/6.

Pod sandacza te są super: https://www.aliexpress.com/store/product/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-98m-UL-L-ML-2-Section-24T-Carbon-Fiber-Fishing-Rod/4373006_32952985582.html Takie trochę MHXy z serii P tylko szczytówka jest grubsza, nie tak podatna na złamania. Na cw nie ma co patrzeć ten 2-10 g to taka uncjówka. No chyba, że się coś zmieniło, ale wątpię

Lekkich blanków na ali właściwie nie ma, przynajmniej nie spotkałem, może ten taki będzie: https://www.aliexpress.com/item/Pro-Bomesh-2-Blanks-1-8m-UL-31g-2-Section-X-Rays-Wrap-Carbon-Fiber-Rod/32954782516.html , ale jeszcze nie zamawiałem.

Pod klenio-jazie wychodzą fajne wędki na muchowych 4 cz. w klasie 3/4 i 5/6.

Czyli opis to jakiś wymysl? Ten 2-10 opisany jest 1-6lb...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Cierpliwość to cnota bogów...

Z Chin do Europy(Polski ) paczka idzie tydzień a tutaj trzy tygodnie...

Ale dojdzie - nie martw się.

Ja z tych cierpliwych, tylko za 4 dni mija juz termtermin dostawy na Alli

Zamówiłem 12 listopada wiec troche czasu minelo i to sporo rzeczy

Ja z tych cierpliwych, tylko za 4 dni mija juz termtermin dostawy na Alli

Zamówiłem 12 listopada wiec troche czasu minelo i to sporo rzeczy

Na stronie Alii po zalogowaniu otwierasz zakładkę Moje zamówienia - tam masz opcję przy każdej pozycji - śledzenia przesyłek.Orginalne śledzenie na stronie kończy się zazwyczaj na pozycji - dotarło do kraju przeznaczenia.

A dalej - kopiujesz nr przesyłki i wklejasz tu:

https://emonitoring.poczta-polska.pl

Jeśli jak piszesz jest to sporo rzeczy, to będzie szło przesyłką rejestrowaną - czyli PP pokaże gdzie przesyłka jest

Są inne strony do śledzenia przesyłek - poszukaj...

Jedna moja przesyłka szła przez Łotwę - tam jest jakieś ichniejsze centrum dystrybucyjne, Też sporo to trwało a odebrałem paczkę w Paczka w Ruchu...

Edytowane przez eRKa

Jak zbliża się termin zakończenia proszę o rozszerzenie okresu ochrony i czekam. Dopiero po kilku rozszerzeniach zakładam "spór".

Ja zwykle daję czas na 2 rozszerzenia ochrony, później zwykłe spór z adnotacją że problem z trackingiem i mam zwrot kasy.

Ostatnio najdłużej czekałem 78 dni.

Ja nie dałem szansy na przedłużenie ochrony i ...........................przesyłka przyszła po 65 dniach. Oczywiście odesłałem piniądze majfrendowi za posrednictwem PayPal na konto, majfrend dziękował i życzył mi sukcesu w buisnesie  :D

Choć miałem w ostatnim czasie zakup gdzie sprzedawca nie odpowiedział na założony po trzydziestu dniach spór tylko dlatego że tracking informował o tym ze przesyłka czeka na wysłanie. Za drugim razem info o numerze przesyłki zostało wykasowane. Kase dostałem w przeciagu tygodnia od załozenia sporu towar nie dotarł.

Edytowane przez Małkociniak

Orientuje się ktoś czy można odmowic odbioru paczki jak przysla list z urzędu celnego? Zamówiłem jakiś czas temu kilka woblerow jakieś gumki i tak średnio wychodziło po jakieś 2 3 zł za paczke. Teraz jak za każdą paczkę mialbym zapłacić dodatkowo po kilka złoty tych opłat to lepiej tego nie przyjmować.

Ludzie przestańcie trząść portkami - VAT jest naliczany jak wartość przesyłki przekracza 22euro (Jak oznaczone jako prezent to 45euro). Cło dotyczy przedmiotów droższych niż 150euro.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zakupy-z-AliExpress-clo-VAT-i-ochrona-kupujacych-7323961,2.html

Jest okres poświąteczny - pewnie urosła im tam spora góra paczek do sprawdzenia. A że sprawdzają dokładniej to pewnie fakt.

Edytowane przez coma
  • Like 1

Orientuje się ktoś czy można odmowic odbioru paczki jak przysla list z urzędu celnego? Zamówiłem jakiś czas temu kilka woblerow jakieś gumki i tak średnio wychodziło po jakieś 2 3 zł za paczke. Teraz jak za każdą paczkę mialbym zapłacić dodatkowo po kilka złoty tych opłat to lepiej tego nie przyjmować.

Możesz po prostu nie wysłać żadnych dokumentów do odprawy i wtedy teoretycznie po 20 dniach odeślą paczkę do nadawcy.

Coma, to nie tak. Zwolnienie z VAT nie dotyczy towarów importowanych drogą wysyłkową. Obowiązek dopłaty 23% podatku jest niezależny od wartości zamówienia, a wraz z nim, wszyskich opłat pocztowych. Płacimy teoretycznie za każdy importowany przedmiot, a jak z tym sobie poradzi kultura azjatycka, zobaczymy. To już nawet nie Pewexy Panie :)

• Like 2