Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

A wszystko to przez Alledrogo.

Alledrogo zostało sprzedane , to już nie polska firma ( chyba Francja ) i pierwsze co to podwyżka prowizji w turystyce np z 3% do 10%. W motoryzacji jeszcze więcej, wiec normalni ludzie zaczeli nagminnie uciekać z tego portalu . Samochodów jest mniej o ponad 50% , kolejny ruch to rozliczanie aukcji co 10 dni ( było co 30 dni ) i to zapowiedź kolejnej ucieczki na inne portale aukcyjne ( sam zlikwidowałem z e 30 aukcji, przeniosłem na inny portal ). Jak im ucieka kasa to szukają winnych i trafiło na Ali , ale to ogromny portal ( kwoty, transakcje ) więc spokojnie obejdą przepisy i za kilka tygodni wszystko wróci do normy.

• Like 1

A wszystko to przez Alledrogo.

Alledrogo zostało sprzedane , to już nie polska firma ( chyba Francja ) i pierwsze co to podwyżka prowizji w turystyce np z 3% do 10%. W motoryzacji jeszcze więcej, wiec normalni ludzie zaczeli nagminnie uciekać z tego portalu . Samochodów jest mniej o ponad 50% , kolejny ruch to rozliczanie aukcji co 10 dni ( było co 30 dni ) i to zapowiedź kolejnej ucieczki na inne portale aukcyjne ( sam zlikwidowałem z e 30 aukcji, przeniosłem na inny portal ). Jak im ucieka kasa to szukają winnych i trafiło na Ali , ale to ogromny portal ( kwoty, transakcje ) więc spokojnie obejdą przepisy i za kilka tygodni wszystko wróci do normy.

Nie od dziś wiadomo, że alledrogo usilnie drąży w ministerstwach żeby ukrócić w każdy możliwy sposób kupowanie u naszych chińskich przyjaciół. Niestety nasi komuniści i socjaliści, będący u władzy przyklaskują temu.

• Like 1

Nie od dziś wiadomo, że alledrogo usilnie drąży w ministerstwach żeby ukrócić w każdy możliwy sposób kupowanie u naszych chińskich przyjaciół. Niestety nasi komuniści i socjaliści, będący u władzy przyklaskują temu.

Ty tak na poważnie ... ? @sołtysie nie te czasy ... Jest nawet petrojuan ..., a skoro piewcy światowej demokracji nie mogli w tym temacie nic zrobić tzn. sprawić aby pozostał tylko i wyłącznie petrodolar to ...

Tylko patrzeć jak olx zacznie prowizje kosić ... Wszak właściciel ten sam, jakieś tam dziwne konsorcjum, nie bardzo wiadomo skąd.

A mi się zdaje, że tak nie będzie, bo mimo wszystko sporo osób wykupuje te nieobowiązkowe, ale płatne opcje promowania, a założę się w razie opłat za wszystkie oferty, nagły przyrost liczby ofert i użytkowników zanotują takie portale, jak sprzedajemy.pl, czy gumtree.pl.

• Like 1

Sławek, głośno było swego czasu (nie tak dawno) o lobbystach allegro i podobnych platform, którzy ostro w ministerstwach i u premiera lobbowali że polskie ;-) ;-) platformy upadają bo Polacy coraz więcej kupują bezpośrednio z chin i na chińskich platformach i że trzeba ten proceder ukrócić. Ja tego nie wymysliłem, a że naszym komuszkom socjalistom pod szyldem prawicowym w to graj żeby dowalić podatki to raz a dwa żeby swoim stworzyć nowe stołki to dwa to i przeszło. Nie tak dawno było jaki koszt jest lubelskiej izby celnej i ile nałożyli watu do zapłaty za ubiegły rok. Vatu nałożyli tak około 100X mniej niż był koszt odpowiedniej komórki do tego powołanej.

• Like 4

Dla przypomnienia:

"4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Pamiętaj, że jerkbait.pl  jest neutralny światopoglądowo i nie jest miejscem do prowadzenia publicystyki politycznej, religijnej, obyczajowej. Jeśli zauważyłeś takie treści na forum, natychmiast powiadom o tym korzystając z dostępnej funkcji „zgłoś wiadomość moderatorowi”."

Sam wpis bez wtrętów na temat poglądów politycznych jest merytoryczny, więc go zostawiam. Zwracam jednak uwagę, że już kolejny raz przy omawianiu tego tematu wtrącasz swoje poglądy polityczne, nadużywając przy tym Regulaminu forum. Kolejny wpis będący publicystyką polityczną wyleci, a autor otrzyma punkt.

• Like 3

Dla przypomnienia:

"4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Pamiętaj, że jerkbait.pl  jest neutralny światopoglądowo i nie jest miejscem do prowadzenia publicystyki politycznej, religijnej, obyczajowej. Jeśli zauważyłeś takie treści na forum, natychmiast powiadom o tym korzystając z dostępnej funkcji „zgłoś wiadomość moderatorowi”."

Sam wpis bez wtrętów na temat poglądów politycznych jest merytoryczny, więc go zostawiam. Zwracam jednak uwagę, że już kolejny raz przy omawianiu tego tematu wtrącasz swoje poglądy polityczne, nadużywając przy tym Regulaminu forum. Kolejny wpis będący publicystyką polityczną wyleci, a autor otrzyma punkt.

Woblery, nie wiem gdzie tu jest jakakolwiek polityczna treść. To tylko proste stwierdzenie obecnej rzeczywistości, no może ten wpis o komuszkach socjalistach był zbyt emocjonalny ale to wszystko. Poza tym w moim wpisie nie ma nic co by było sprzeczne ze stanem rzeczywistym i chcący w 5 minut odszuka w sieci wszystkie informacje.

• Like 3

Dzisiaj kurier Poczty przywiózł do mnie lekką szpula do Tatuli CT. Bez żadnych dopłat cła i podatku [emoji6]. W sumie nigdy nic nie zapłaciłem a zamawiałem towary rożnej wartości. Nie wiem od czego to zależy, że jedni dopłacają inni nie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziś odebrałem paczkę, która szła przez Lublin, nie naliczono żadnych opłat, a nie była to pierdółka za 5 dolarów. Podobnie miałem też w Grudniu, także szło przez Lublin i było w porządku. 

Dodam jeszcze, że szła prosto z Chin i nie miała przystanku w innym państwie Europy. 

Edytowane przez Kosa
  • Like 1

Panowie a nie macie takiej informacji przy swoich zamówieniach ?

"Due to the busy holiday season, packaes to your country might be delayed. Pleas be patient waiting for the package."

A poza tym nawet jak mi dołożą ten Vat to i tak wyjdzie taniej niż u nas  ;)

https://pl.aliexpress.com/item/Fly-Fishing-Buty-Aqua-Sneaker-Oddychaj-ce-Rock-Sportowe-Brodzenia-Wodery-Gumowa-Podeszwa-Buty-Polowanie-Ryby/32944841744.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.72412e0e1TBNdV

Dopłat za listy jest 18 zł za wszystkie. Dowiedziałem się ze to stałe opłaty. Także jak ktoś kupuje coś za 3 zł to tez będzie miał doliczony VAT plus 18 zł za procedurę związana z doliczeniem Vatu.

Ale przy niektórych produktach się nadal opłaca. Sprawdzałem jeden produkt na allie - kosztuje z darmową wysyłką 42 zł. Doliczając opłaty to wyjdzie 72,60 zł. Na Allegro ten sam produkt. Nawet to samo zdjęcie - cena 89,90 zł plus 9 zł przesyłka.

Edytowane przez Hermano
  • Like 1

Dzisiaj dostałem zamówienie z Hunt House. Zamówienie na 80zł. Paczka poszła przez Komorniki. Zero opłat. Gumy mocno śmierdzą farbami.Guma miękka. Kusi mnie aby domówić jeszcze jedną paczkę ale chyba poczekam na testy w wodzie.

P.S. Dostałem jeszcze jedną pierdółkę za 2zł również bez opłat 

2w2htab.jpg

Edytowane przez Popeye

Dzisiaj dostałem zamówienie z Hunt House. Zamówienie na 80zł. Paczka poszła przez Komorniki. Zero opłat. Gumy mocno śmierdzą farbami.Guma miękka. Kusi mnie aby domówić jeszcze jedną paczkę ale chyba poczekam na testy w wodzie.

P.S. Dostałem jeszcze jedną pierdółkę za 2zł również bez opłat

To czekamy na te testy bo ja te gumy tez mam w koszyku :-)