wobo Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Brand Name:OEM No i tak to działa. Firma XYZ zamawia produkt ze swoim znaczkiem i mamy "oryginał" firmy XYZ W zależności od renomy firmy XYZ płacimy x razy więcej A firma XYZ to zarząd i akcjonariusze, bo i kanały dystrybucyjne mogą być zewnętrzne. Podana zależność funkcjonuje w wielu branżach, więc wędkarze nie powinni czuć się szczególnie "wyróżnieni" Edytowane 11 Stycznia 2019 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Brand Name:OEM No i tak to działa. Firma XYZ zamawia produkt ze swoim znaczkiem i mamy "oryginał" firmy XYZ W zależności od renomy firmy XYZ płacimy x razy więcej A firma XYZ to zarząd i akcjonariusze, bo i kanały dystrybucyjne mogą być zewnętrzne. Podana zależność funkcjonuje w wielu branżach, więc wędkarze nie powinni czuć się szczególnie "wyróżnieni" To nie do końca prawda.Często produkty ze znaczkiem maja dużo lepszą kontrole jakości i powtarzalność. Marka to marka i nie piszę tutaj o Jaxon czy dragon (bez obrazy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 To nie do końca prawda.Często produkty ze znaczkiem maja dużo lepszą kontrole jakości i powtarzalność. Marka to marka i nie piszę tutaj o Jaxon czy dragon (bez obrazy). Dokładnie, pracowałem w firmie, której część produkcji była OEM'owa no i pewnego razu zaczęły napływać reklamacje jakościowe od klientów. Ktoś z firmy skontaktował się z fabryką w sprawie kontroli jakości i dostał potwierdzenie że, oczywiście mają maszynę do tego stworzoną ale jej nie używali bo wszystko było OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aw3rs Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 To nie do końca prawda.Często produkty ze znaczkiem maja dużo lepszą kontrole jakości i powtarzalność. Marka to marka i nie piszę tutaj o Jaxon czy dragon (bez obrazy).Też nie do końca prawda jest z tą jakością . Każdy przypadek trzebaby zbadać oddzielnie. Żona pracuje w firmie zielarskiej akurat w kontroli jakości produkują zioła przyprawy itp . Knorr czy Prymat jak również inne rodzime małe firmy dostają tej samej jakości towar, a ceny znanych marek są wyższe. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Też nie do końca prawda jest z tą jakością . Każdy przypadek trzebaby zbadać oddzielnie.Żona pracuje w firmie zielarskiej akurat w kontroli jakości produkują zioła przyprawy itp . Knorr czy Prymat jak również inne rodzime małe firmy dostają tej samej jakości towar, a ceny znanych marek są wyższe. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu TapatalkaPrzemysł spożywczy to zupełnie inna bajka. Tak samo masz np. Bonduelle, które robi pod marką Carrefour, a różnica wyłącznie w naklejce na puszce. No i cenie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aw3rs Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Przemysł spożywczy to zupełnie inna bajka. Tak samo masz np. Bonduelle, które robi pod marką Carrefour, a różnica wyłącznie w naklejce na puszce. No i cenie oczywiście.Nie do końca tyczy się tylko przemysłu spożywczego. Ja jestem akurat kierowcą ciężarówki woziłem klej z Polski do Szwajcarii. Tam był rozładunek zmiana nalepek załadunek i wracał klej jako szwajcarski . To nie jest jedyny przykład bo czasem inne rzeczy w podobny sposób są przepakowywane . Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Coś mi się kojarzy, że w Szwajcarii to był taki myk, że napis made in Switzerland można było nakleić, gdy koszt pakowania stanowił co najmniej 50% kosztów produkcji i oczywiście pakowanie odbyło się na terenie Szwajcarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ojciec pracował w firmie gdzie towar najwyższej jakości dostawał naklejki "made in Germany", na sredniojakościowym było "made in UE", natomiast to, co ledwo przechodziło kontrolę jakości miało "made in Poland". Sam zaś pracowałem w słodowni, gdzie kazano nam na workach ze słodem jadącym na wschód naklejać kartki z napisami cyrylicą i "made in Germany ..." już tam nie robię więc przyznam się, że z dziką radością sabotowaliśmy "pracodawcę" dopisując co nieco od siebie na co którejś kartce.Obie firmy niemieckie oczywiście. Co do naszej branży to wiem o procederze sprzed kilkunastu lat (może trwa nadal) gdy jedna z naszych firm dystrybutorów kupowała z Chin spławiki po kilka dolarów za karton. Nie wiem ile było w środku, pewnie kilkaset. Były pomalowane ale bez oznaczeń. Pracownicy dostali tampony i dawaj każdy spławik ozdobić logiem i gramaturą -zwykle mocno orientacyjną- i do drugiego kartona, w którym jechały do Rosji kosztując już ok. 0,5-1 dolara za sztukę. Garść spławików z każdego kartona pokrywała koszty. Reszta była samym zyskiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Będzie ktos tak uprzejmy i wkleji linka do naprawdę małych agrafek z krętlikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Pływa ktoś na chińskich śrubach napędowych , jakieś opinie ? Szukam do silnika mercury 20km 2015rok stopa L.Coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/3BAB645160-Dla-Tohatsu-Merkury-9-9-20HP-9-25x8-Aluminium-Zaburtowy-mig-a-Czarne-Standardowy-Obr/32963355276.html?spm=a2g17.search0104.3.77.2261716fRIIu2Y&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_5_10065_10068_319_317_10696_10084_453_454_10083_10618_431_10304_10307_10820_10821_10301_537_536_10843_10059_10884_10887_100031_321_322_10103%2Csearchweb201603_52%2CppcSwitch_0&algo_pvid=3e69d4e2-7e0a-45ab-866d-b7eaea2975a5&algo_expid=3e69d4e2-7e0a-45ab-866d-b7eaea2975a5-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Będzie ktos tak uprzejmy i wkleji linka do naprawdę małych agrafek z krętlikiem ?to są najmniejsze agrafki jakie miałem (bez alie) https://www.soft-baits.pl/dorado-agrafka-z-kretlikiem-no-22-10-szt-id-2787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Kupował ktoś może na ali szpulę do tatuli 200 hsl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Kupujac na ali płacicie w $$ czy w zl .co jest bardziej opłacalne Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Kupujac na ali płacicie w $$ czy w zl .co jest bardziej opłacalne W zł. przez przelewy 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Kupujac na ali płacicie w $$ czy w zl .co jest bardziej opłacalne Revolut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Revolut Ile zapłacisz na te chwile za 100$, moj kantor na te chwile przelicza 100$ -377zl- to jest 20gr na 1$ mniej niz płacąc w zl Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Ile zaplacisz na te chwile za 100$, moj kantor na te chwile przelicza za 100$ -377zl 372,34 revoult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Ile zapłacisz na te chwile za 100$, moj kantor na te chwile przelicza 100$ -377zl- to jest 20gr na 1$ mniej niz płacąc w zl Chyba 2 (dwa) grosze mniej na 1$. Aktualny kurs przelewy24 100$ - 379,06 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Jak płacicie Revoltem ? Jak ze zwrotem pieniążków w tym przypadku ? Może głupie pytania ale nie używałem nigdy tego sposobu płatności więc pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zwrot na konto, zadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Mikro agrafki ...https://www.aliexpress.com/item/20pcs-0-5cm-Swivels-Snap-Fishing-Connector-Pin-Clips-high-strength-Metal-jig-Spoon-Lure-Spinner/32943941188.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.54fe2e0eagP3EA https://www.aliexpress.com/item/HXY-PCS-200-100-200-SIZE-0-00-000-Stainless-Steel-Fishing-Special-Snap-Swivel-Fishing/32965439307.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.54fe2e0eagP3EA ktoś kiedyś szukał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Kupujac na ali płacicie w $$ czy w zl .co jest bardziej opłacalne ja płacę kartą dolarową z kantora walutowego Aliora. Wszystko za free - tylko jak dobrze pamiętam w ciągu pół roku od otrzymania karty, trzeba zrobić 1dną transakcję.Do kantoru można domówić kartę euro lub do franków szwajcarskich, w zależności od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 @ttb Twoja karta to chyba wada nie zaleta, każda waluta to jedna karta ?Ja na revolucie mam w tej chwili €, $ i pln. jedna karta niemal ze na cały swiat bez kosztownych przewalutowań.Poczytaj o Revolucie, dla mnie to bomba.https://antyweb.pl/revolut-czy-warto-azja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Akurat, nie wiem czemu wadą jest zależność ilości kart od danej waluty. Iloma walutami "obraca" przeciętny Polak?Najważniejsze, że nie ma na w tym kantorze przewalutowań, moja kasa jest bezpieczna w Polsce, mając zwykłe konto w Alior robię błyskawiczne przelewy na kantor. (nie wiem czy przelewy błyskawiczne można robić w Revolutcie).Oczywiście jak kiedyś będę podróżował po Afryce, czy Azji to sobie sprawię Revoluta (jak będzie jeszcze istniał) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 https://pl.aliexpress.com/item/Europe-Most-Popular-KastKing-Mela-series-Lighter-and-Stronger-Fishing-Reel-with-Spare-Spool-11-Ball/32616864490.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.477.11ee3c00mXXfdH Ma kto jakieś wieści o Meli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi