Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Widział ktoś na Alli pierścienie agatowe takie jak sa w przelotowych wejściowych muchowych? Ewent. gdzieś w biżuterii? :)

Przelotki muchowe agatowe?

Niby SIC

https://pl.aliexpress.com/w/wholesale-SIC.html?initiative_id=SB_20190301125009&site=pol&g=y&SearchText=SIC&CatId=18&isrefine=y

Edytowane przez Pablo54

https://m.pl.aliexpress.com/item/32707078361.html?pid=808_0016_0201&spm=a2g0n.search-amp.list.32707078361&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=158amp-CZ_jBInhb1lLn2fwUq5YnA1551613984574

Przed tym ostrzegam. Kupiłem testowo bo cena niewielka i ktoś tu polecał. Początkowo fajnie kręcił, fajnie wykonany. Podpiąłem pod matchowke. Wyciągnąłem sporego i mocno walczącego lina, hamulec zadziwiająco dobrze pracował. Niestety po tej przygodzie kołowrotek szumi i to bardzo. Poza tym dostał luzów. Po następnych kilku linach objawy się nie pogorszyły ale jakoś straciłem zaufanie

... nie szkoda wam kasy na te testy ???

Rozumiem zakup drobnego sprzętu , jakiś akcesoriów  :)  ,  ale nie rozumiem zakupu wędek czy kołowrotków  :unsure: ...

Dlatego warto  przeczytać opinie kilkuset osób które zrobiły to wcześniej ;).

A tak poważnie to kupowanie za kilkaset złotych wędki która jest nowością na rynku w Polsce wygląda tak samo. Jak ci nie podpasuje to przy sprzedaży tracisz równowartość takiej chińskiej. Ja na razie nie wtopiłem ani na wędce ani na kołowrotkach z Chin, w Polsce już kilka razy :(

• Like 2

... a co jeżeli się rozpadnie TOTO ???

Jeszcze się nie zdarzyło ale jak... kupię drugi :) w końcu cena nie zabija. Kręciołki sam serwisuję i połamańca skleję więc problemu nie ma.

Jak kupuję w naszych sklepach to mam wrażenie że płacę za dwa kije, jeden ten co mam w ręku a drugi stoi w serwisie ;) (jak by ten pierwszy okazał się za słaby). Więc opcja z Ali mi osobiście pasuje, trochę się świat zmienia i raczej buble szybko znikają ze sprzedaży. Jak sprzedają coś w tysiącach sztuk to chyba taka lipa z tego nie jest...

• Like 1

Ktoś kupował może te kurtki:

PLN 69.24 55% zniżki | Daiwa odzież wędkarska Szybkie Suche Ubrania Wędkarskie Odkryty Sport Dawa Koszule Rybackie Męskie Oddychające Kamuflaż Wędkowanie Kurtki

https://s.click.aliexpress.com/e/bnTkYxRS

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ktoś kupował może te kurtki:

PLN 69.24 55% zniżki | Daiwa odzież wędkarska Szybkie Suche Ubrania Wędkarskie Odkryty Sport Dawa Koszule Rybackie Męskie Oddychające Kamuflaż Wędkowanie Kurtki

https://s.click.aliexpress.com/e/bnTkYxRS

https://m.pl.aliexpress.com/item/32963206090.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32963206090&productSubject=-&spm=a2g0s.8937460.0.0.643c2e0eO7Yr3x

Rozumiem zakup drobnego sprzętu , jakiś akcesoriów  :)  ,  ale nie rozumiem zakupu wędek czy kołowrotków  :unsure: ...

Wiesz, to był koszt w okolicach 40 złotych jeśli dobrze pamietam. Biorąc pod uwagę powyższe, ścisnąłem pośladki, zamknąłem oczy i rzuciłem się w wir niepewności i ryzyka ;) Poza tym kołowrotkiem, to póki co nie wtopiłem na aliexpres. Kupiłem też inny kołowrotek i tego mogę szczerze polecić https://tinyurl.com/y3y2ybvw

edytowałem link bo cos nie zagrało

Edytowane przez Jamjest
  • Like 1

Powiedz Kolego skąd nasi importerzy sprzęt biorą?

Baaa... nie tylko nasi. Bo przecież nie z księżyca.

Testy... ok, ale jak Koledzy piszą, że kupili, chodzi i jest ok to jakie to ryzyko?

A nasi sobie na marżach nie żałują... Kamizelka kupiona na Alii...(zaznaczam, że w detalu) za 80 zeta taka sama ze znaczkjiem Dragona kosztuje ponad 200

Wyłamał sie - i to na plus dla konsumentów i jest jak widać po pozytywnych ocenach Jaxon ze swoją serią wędzisk GS.

Więc jednak można taniej, bo nie sądzę, żeby dokładali do interesu.

A i na samym Alii... jak kupisz kołowrotek za 8$ to będzie badziewny bazarowy szmelc, ale takie po 50 czy więcej to już jest całkiem niezła klasa sprzętu. A taki sam ze znaczkiem firmy X, Y, Z będzie

sporoooo droższy.

Tam zreszta są już firmy których produktów zwyczajnie nie opłaca sie kupować bo są w cenach porównywalnych z naszymi krajowymi...

PS. A w kołowrotku o którym na poprzedniej stronie pisałem jednak nie wszystko jest metalowe hahaha

Rotor jest z tworzywa.

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

Właśnie czytam o tym TU na tym wątku , jak co chwilkę ktoś pokazuje połamane Tetony, rozsypane kołowrotki......  ;)  :) ....

Poza tym chyba nie do końca z uwagą przeczytałeś moją wypowiedź w której wyraźnie pisałem , że nie dotyczy to drobnego sprzętu czy akcesoriów...

• Like 1

A znasz takie kije co się nie łamią?

A topowe kołowrotki po kilka tysięcy - jest o nich wątek, że też sie psują...a wg mnie powinny byś za taką kasę niezniszczalne.

A owe Tetony - to  Zodiasy? Podobno... tylko jeden za 300 a drugi za 800

Temat rzeka.

Mi nie szkoda kasy na takie zakupy. Nie namawiam, ale i nie odradzam.

Edytowane przez eRKa
  • Like 2

Wyłamał sie - i to na plus dla konsumentów i jest jak widać po pozytywnych ocenach Jaxon ze swoją serią wędzisk GS.

Więc jednak można taniej, bo nie sądzę, żeby dokładali do interesu.

Aż sie prawie boję napisać, ale co tam. W moim odczuciu na jerkbaicie ilość ludzi normalnych i pozytywnych jest wielokrotnie większa niż na innych forach. Ja osobiście uważam, że jaxon, jeśli chodzi o wędki, dokładniej: jeśli chodzi o wędki u nich wskazywane na topowe - zdecydowanie nie ma się czego wstydzić. Nie piszę tu o spiningu - to powinni ocenic bardziej doświadczeni łowcy, ale sprzęt do białej ryby z tej trochę wyższej pólki jest (u nich) bardzo dobry. Mam od nich matchówkę, z serii monolith i polecam w ciemno. Nie jestem zdecydowanie onanistą sprzętowym, ale za tą wędkę dałbym so... e no może nie sobie ale np. teściowej ;), rękę obciąć. . Kupiłem teraz to samo tylko w wyższej wersji genesis pro. W ciemno mogę też polecić ich 9 metrowego bata z najwyższej serii.Mam też okoniówkę, której nazwy nie pamiętam, supra cośtam cośtam. Najciężej pracująca wędka w moim arsenale w poprzednim roku, w szczególności pod szczupakiem. I jestem bardzo zadowolony.Moim skromnym zdaniem to jest firma bardzo nie doceniana na tym  forum, bo albo oceniają ludzie szmelc z najniższej ich półki cenowej, albo oceniają bardzo doświadczeni wędkarze z bardzo zasobnym portfelem przyzwyczajeni do rzeczy z najwyższej możliwej półki.  

• Like 3

jaxon to już chyba legenda, nie ma chyba bardziej hejtowanej firmy w Polsce  :) ... mam od "nich" podbierak i pokrowiec na wędki i sobie chwalę, z agrafek krętlików i przyponów już dawno się wyleczyłem, mam jeszcze 2 gruntówki i też sobie chwalę chociaż nie wiem czy do tej metody trzeba szukać finezji za tysiące złociszy... kwestia gotówki myślę, jak kogoś stać to nie kupuje 5 fiatów tipo do każdych par butów inny, tylko kupi sobie grubego audika i cześć  :)... ale to nie rozdział o tego typu wypocinach, wróćmy do chińczyków :P

Edytowane przez PLnK

Łowię chińczykiem, rzekomo łamiącym się Tetonem i nie żałuję żadnej złotówki na niego wydanej, mało tego, kręcę dwoma chińczykami z logo tsurinoya, i też oba jakoś się rozpaść nie chcą, mam z ali takie zasuwane portfele na małe przynety z pianką w środku, u nas nie spotykane nigdzie.... Co by tu jeszcze. Uchwyty na butelki do paska, ale nie takie najtańsze co tu na forum były, tylko ich górna półka...chyba całe 15zl za 3 sztuki..ocieplacze na przedramię z spandexem które rano używam nad wodą jak wiem że potem będzie skwar....masa jeszcze innych drobiazgów z zegarkiem automatycznym włącznie. Szmelc najtańszy u nich, będzie takim samym szmelcem u nas tylko dwa razy droższym. Każdy sobie zarabia i decyduje jak chce wydać. Ja też bym chciał Stella/Existem łowić, ale to jak w totka wygram.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

• Like 5