Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Apropo dyskusji na temat zakupu kołowrotków z aliekspres to kupiłem znajomym 5-6sztuk zawsze pytałem sprzedającego czy jest możliwość wysyłki operatorem sinotrans gdzie numerki paczek zaczynają się od 0045...

Wszystko doszło tym operatorem w przedziale 10-18dni bez wpadek.(dopłat)

• Like 1

Kochani jest sprawa. Potrzebuję kupić większą ilość tudzież liczbę kotwiczek i kółek łącznikowych.

Priorytetem jest cena, stąd w zasadzie tylko Ali w grę wchodzi. Jakość no jakaś musi być, ale poziomu Gamakatsu czy Ownera nie oczekuję. Byłoby tego potrzeba gdzieś po 50 - 60szt. z numerów 10, 8 i 6 oraz po 20 sztuk z numerów 12, 4 i 2 a do tego kółeczka łącznikowe w 2-3 rozmiarach (całość do zbrojenia woblerków od 3 do 10cm) czyli 200-300sztuk.

Pytanie pierwsze co polecacie i drugie, połączone z prośbą, czy któryś z Was mógłby mi taki zakup ogarnąć po przelaniu mu kasy z mojej strony?

Dzięki.

Nie chodzi o stopień trudności a ominięcie jednoosobowej Domowej Komisji Nadzoru Finansowego

O paaanie taka Komisja powinna wydatki państwowe nadzorować :)

Może będziesz musiał Komisję skorumpować jakąś np. torebką :lol:

Nieopłacalne totalnie, a ile kółek i kotwic kupić można :D

• Like 1

Kochani jest sprawa. Potrzebuję kupić większą ilość tudzież liczbę kotwiczek i kółek łącznikowych.

Priorytetem jest cena, stąd w zasadzie tylko Ali w grę wchodzi. Jakość no jakaś musi być, ale poziomu Gamakatsu czy Ownera nie oczekuję. Byłoby tego potrzeba gdzieś po 50 - 60szt. z numerów 10, 8 i 6 oraz po 20 sztuk z numerów 12, 4 i 2 a do tego kółeczka łącznikowe w 2-3 rozmiarach (całość do zbrojenia woblerków od 3 do 10cm) czyli 200-300sztuk.

Pytanie pierwsze co polecacie i drugie, połączone z prośbą, czy któryś z Was mógłby mi taki zakup ogarnąć po przelaniu mu kasy z mojej strony?

Michał jeśli o kółka chodzi to kilku kolegów zamówiło te https://pl.aliexpress.com/item/50-sztuk-100-sztuk-Ze-Stali-Nierdzewnej-Pier-cie-Dzielony-rednicy-od-4mm-do-12mm-Heavy/32834665250.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6e2b5c0f7uPeBd i negatywów nie zgłaszali. Sam też zamówiłem i powoli wymieniam stare. Radziowi też takie zamawiałem. Jakby co to mogę pomóc w zakupie ???? Edytowane przez rav_id

Dzięki Rafał, na Ciebie jak się okazuje można zawsze liczyć, mam już kogoś, kto kupi i prześle, na priv Sławek się zadeklarował.

Tylko muszę jeszcze kotwiczki ogarnąć, proponowane przez Grzegorza nie podobają mi się z uwagi na podgięte groty, jakoś takich nie lubię.

US $0.53 26%OFF | 10 sztuk Haczyki Rybackie Wysokiej Stali Węglowej Materiał Treble Czarny Fishing Hook Okrągły Złożone Woda Morska Bass 3/0 #-10 # Tackle Narzędzia

https://s.click.aliexpress.com/e/cYEfaWdj

Zobacz na te, bardzo sobie chwalę.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

(...)

Tylko muszę jeszcze kotwiczki ogarnąć, proponowane przez Grzegorza nie podobają mi się z uwagi na podgięte groty, jakoś takich nie lubię.

Po podgięciu zadziorów ten kształt kotwiczki dużo lepiej "trzyma" rybę i jest mniej spadów. Jeśli chciałbyś (teraz lub w dającej się przewidzieć przyszłości) wędkować na "bezzadziory", to mimo wszystko rozważ ten model kotwiczki :)

• Like 1

Dzięki Rafał, na Ciebie jak się okazuje można zawsze liczyć, mam już kogoś, kto kupi i prześle, na priv Sławek się zadeklarował.

Michał, na liście życzeń zapisałem sobie poniższe kotwice ale jakości nie znam. Może któryś z kolegów zamawiał to napisze o nich opinię.

https://pl.aliexpress.com/item/Hak-po-ow-w-10-pcs-High-Carbon-kotwiczki-Super-ostre-solidna-rozmiar-4-6-8/32887443548.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.789b2e0eiQMPZO

https://pl.aliexpress.com/item/Fishing-Tackle-Treble-Fishing-Hooks-Barble-Hook/2026461755.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.789b2e0eiQMPZO

Kotwice z pierwszego linka to te same, które ja podwałem wyżej. Te kotwice są dostępne u różnych sprzedawców na aliexpressie.

Szkoda, że nie ma tam dobrych, prostych, podkuwanych kotwic w kolorze brązowym lub czarnym, coś jak 13B od Gamakastu.

• Like 1

Po zdjęciach w komentarzach wnoszę, że to dobry i sprawdzony model. Zresztą oferowany przez wielu sprzedawców. Niestety, koledze chyba nie podejdą, bo też mają podgięte do środka groty.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Michał, na liście życzeń zapisałem sobie poniższe kotwice ale jakości nie znam.

Te z drugiego linka brałem kiedyś dla brata do woblerów na pstrąga.

Zastrzeżeń nie zgłaszał, chyba do dzisiaj jeszcze korzysta z zapasu.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Właśnie mi przyszły https://pl.aliexpress.com/item/5-sztuk-partia-1-8g-3-cm-Topwater-0-1-0-5-m-Wobler-Japonia-Mini/32878253613.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7aba5c0fvLOVjM  mogę wrzucić real foto, ale nie odbiega nic a nic od aukcji, za tą cenę są świetne.