Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Doleciała szalona mysz :D z linku poniżej. Przelotki ponoć sea guide, ale oczywiście za duże i za  ciężkie. Grafit ponoć 46 i 50 T. Szczytówki różnią się ugięciem wyraźnie. Na sucho bardzo fajny cieniutki, nawet bardzo cienki patyczek tylko to zbrojenie na grubo ... Przelotki spokojnie mogłyby robić w kiju do 70 gram. Więcej napiszę po testach po świętach. Uprzedzając pytania: dopłat nie było.

NEW-MAD-MOUSE-50T-TORAY-high-carbon-fuji-reel-seat-1-9m-UL-L-action-double

post-65395-0-68647300-1555493858_thumb.jpg

• Like 2

4$ taniej + kupon 1$

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Ja to bym multik jakiś przetestował pod większe jerki z Ali.. Macie coś godnego uwagi?? Kastking royale legend już sprawdzałem..

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Tu masz multik do cięższych zadań,ale cena też tzw doopy nie urywa. Miałem zamiar go brać ale w końcu weszło na stan co innego.

https://s.click.aliexpress.com/e/XMQZoSl

• Like 1

Zamówiłem dla Córki taki śmieszny mini młynek. Przybył, ale coś tam w nim szumi i zacina się. Napisałem do sprzedawcy, że nie chcę rozkręcać zadymy i otwierać sporu, ale niech coś zaproponuje. Zaproponował zniżkę lub jakiś gratis do następnych zakupów. Z tym, że ja nie bardzo chcę coś od niego kupować. Macie jakieś doświadczenie jak najlepiej taką sprawę załatwić? I ile zniżki ewentualnie dają przy następnych zakupach...?

kupując rzecz, która okazała się uszkodzona, za 21$ majfrend zaproponował 4$ zniżki do następnych zakupów, jak brałem okulary i było szkiełko porysowane dostałem jako gratis do nastepnych zakupów gejowską gumeczkę na nadgarstek z napisem "best friend"... nie bawię się w heroiczną walkę o zwrot kasy bo moje zakupy są raczej drobnego sortu 

Edytowane przez PLnK
  • Like 5

Troszkę nie moja sprawa ale skoro zamawiasz z Chin jak napisałeś "śmieszny mini młynek" to nie wiem czego się spodziewasz ? Nie bardzo chcesz kupować u tego sprzedawcy ale liczysz na zniżkę przy najbliższych zakupach, napisz ile wydałeś na ten mini kołowrotek to będzie wiadomo czy opłaci Ci się go odesłać, czy też zatrzymać z częściowym zwrotem.

• Like 2

Przybył, ale coś tam w nim szumi i zacina się.

Jeśli towar jest wadliwy, nie cackam się nigdy. Otwieram spór, rządem zwrotu całości kasy i odesłanie towaru na koszt sprzedającego. Żadnej ugody. Dołącz do sporu filmik z wadliwą pracą. Podejrzewam, że skonczy się satysfakcjonująco dla Ciebie.
  • Like 2

kupując rzecz, która okazała się uszkodzona, za 21$ majfrend zaproponował 4$ zniżki do następnych zakupów, jak brałem okulary i było szkiełko porysowane dostałem jako gratis do nastepnych zakupów gejowską gumeczkę na nadgarstek z napisem "best friend"... nie bawię się w heroiczną walkę o zwrot kasy bo moje zakupy są raczej drobnego sortu 

Ok, daje mi to obraz potencjalnych "korzyści" ;)

Troszkę nie moja sprawa ale skoro zamawiasz z Chin jak napisałeś "śmieszny mini młynek" to nie wiem czego się spodziewasz ? Nie bardzo chcesz kupować u tego sprzedawcy ale liczysz na zniżkę przy najbliższych zakupach, napisz ile wydałeś na ten mini kołowrotek to będzie wiadomo czy opłaci Ci się go odesłać, czy też zatrzymać z częściowym zwrotem.

Dzięki, bardzo dużo wniosłeś tym wpisem...

Jeśli towar jest wadliwy, nie cackam się nigdy. Otwieram spór, rządem zwrotu całości kasy i odesłanie towaru na koszt sprzedającego. Żadnej ugody. Dołącz do sporu filmik z wadliwą pracą. Podejrzewam, że skonczy się satysfakcjonująco dla Ciebie.

Dotychczas nie musiałem, ale skoro tak to działa to może powinien być pierwszy raz - dziękuję za pomoc.

Zamówiłem dla Córki taki śmieszny mini młynek. Przybył, ale coś tam w nim szumi i zacina się. Napisałem do sprzedawcy, że nie chcę rozkręcać zadymy i otwierać sporu, ale niech coś zaproponuje. Zaproponował zniżkę lub jakiś gratis do następnych zakupów. Z tym, że ja nie bardzo chcę coś od niego kupować. Macie jakieś doświadczenie jak najlepiej taką sprawę załatwić? I ile zniżki ewentualnie dają przy następnych zakupach...?

Nie zgadzaj się na kupon zniżkowy. Otwórz spór i ubiegaj się o zwrot całej kwoty.

• Like 5

Dzisiaj zabrałem na testy mojego nowego casta w teleskopie- Seaknight Sange. Łowię castingiem rzadko stąd wybór padł na patyk do plecaka. Kij kosztował mnie stówkę z drobnymi. Parametry to 210 cm, cw. 7-25 g. Od czasu otwarcia przesyłki i pierwszego obmacania kija część szczytowa wydawała mi się trochę za miękka. Sam patyk jest bardzo lekki i ładnie wykonany. W sumie to najładniejszy teleskop jaki miałem. Wędkuje się nim całkiem przyjemnie ale zdziwił mnie przy sprawdzaniu przynęt powyżej deklarowanego cw. Kij mianowicie przy wabikach od 30+ do 50 gramów bardzo ładnie się ładuje i bez stękania posyła przynęty na całkiem przyzwoite odległości. Pracę też nadaje im prawidłową pomimo, że szczytówka, jak wspomniałem, sprawia wrażenie miękkawej. Ot takie zaskoczenie na plus. W chwili obecnej minusów nie stwierdziłem, oprócz tej szczytówki, która jakoś średnio mi pasuje do tego badyla. Będzie nim na pewno orane większymi wabikami bo w końcu kosztował niewiele.

post-50550-0-83001300-1555944694_thumb.jpg

post-50550-0-99189800-1555944706_thumb.jpg

post-50550-0-31975100-1555944718_thumb.jpg

post-50550-0-16035800-1555944735_thumb.jpg

Dodatkowo nawinąłem na multik plecionkę Seaknight Monster W8, którą też z czystym sumieniem polecam. Taki odpowiednik daiwy j-braid, na pewno lepiej wykonana niż octa. Splot jest ciasny, nie barwiła i co ciekawe na szpulce jest naklejka kontroli jakości. Brody to już indywidualna kwestia gościa, który wędkuje na casting raz na rok ;)

Link do badyla:

86,33 zł 57%OFF | SeaKnight 2019 Sange II 2.1M 2.4M Carbon Rod Telescopic Fishing Rod M Power Casting Spinning Rod Travel Rod 7-25g 8-18LB Fishing

https://s.click.aliexpress.com/e/b8WarT7S

Edytowane przez Hesher
  • Like 7