Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem 2,4 i 2,7 m http://www.aliexpress.com/item/Carbon-M-power-lure-3-5g-25g-Portable-Telescopic-Fishing-Rod-Spinning-Fish-Hand-Fishing-Tackle/32920627483.html

Ten dłuższy przez króciutką rękojeść totalnie nieużytkowy. Krótszy w porządku. Niestety w obu stukają składy. Przezbroję je w wolnej chwili i będą super.

• Like 1

Zamówiłem pod bolki, darmowa przesyłka dostarczona po kilku dniach ... pocztexem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne,

https://pl.aliexpress.com/item/Nowy-o-wek-lure-10g14g18g24g-75mm-95mm-minnow-po-ow-w-przyn-ty-twarde-przyn-ty/32963726555.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.755c5c0fbTfSoo

• Like 2

Zamówiłem pod bolki, darmowa przesyłka dostarczona po kilku dniach ... pocztexem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne,

https://pl.aliexpress.com/item/Nowy-o-wek-lure-10g14g18g24g-75mm-95mm-minnow-po-ow-w-przyn-ty-twarde-przyn-ty/32963726555.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.755c5c0fbTfSoo

Jak to to pracuje? Jerkowato przy szarpnieciach?

Fantastyczna zabawka. I na czasie, bo właśnie leszcz zaczyna tarło. Ryba o takim kształcie to prawdziwa gratka dla wielbiciela zabawy w przybrzeżnym zielsku. Łatwo trafić i hol emocjonujący. Wypada się rozejrzeć za przemysłową zamrażarką na Ole Ole...  

• Like 3

Dzisiaj odebrałem Piscifun Spartan. No niestety szału jakiegoś nie ma, jak na 12+1 łożysk pracuje jakby miał 6 a kolejne 6 wspierało go duchowo na odległość z Chin. Szumi bo chyba jest słabo nasmarowany i szpula, która była w zestawie z kołowrotkiem ma wadę, w jednym ustawieniu chyba ząbek terkotki jest zbyt duży bo najpierw stawia nieco większy opór potem gwałtownie odpuszcza. Mówię tu o luzie rzędu może 2+ mm ale jest to wyczuwalne. Dwie dodatkowe szpule, które dokupiłem są ok. Ogólnie bije wrażenie biedy w stosunku do Lurekillera. Zobaczymy jak będzie po serwisie, do którego trafi w połowie maja.

Dzisiaj odebrałem Piscifun Spartan. No niestety szału jakiegoś nie ma, jak na 12+1 łożysk pracuje jakby miał 6 a kolejne 6 wspierało go duchowo na odległość z Chin. Szumi bo chyba jest słabo nasmarowany i szpula, która była w zestawie z kołowrotkiem ma wadę, w jednym ustawieniu chyba ząbek terkotki jest zbyt duży bo najpierw stawia nieco większy opór potem gwałtownie odpuszcza. Mówię tu o luzie rzędu może 2+ mm ale jest to wyczuwalne. Dwie dodatkowe szpule, które dokupiłem są ok. Ogólnie bije wrażenie biedy w stosunku do Lurekillera. Zobaczymy jak będzie po serwisie, do którego trafi w połowie maja.

Oto toto to: serwis. Napisane już o tym zostało dziesiątki stron, a części sprzętu z Chin dotyczy x 2 i jeszcze do potęgi :D

Trochę się rozbujał po nawinięciu linek ale dalej bez fajerwerków, tym bardziej, że nawój taki se. Zrobię o nim wideo bo pracą przypomina młynki, które kosztowały jedną szóstą tego co on, ba, jeden pracuje nawet o wiele płynniej (najtańszy). Na YT jest dużo rezenzji spartana nakręconych przez etatowych "testerów" Piscifun, którzy rozpływają się nad zaletami tego kołowrotka, teraz wchodzę ja, z wielką karcącą lagą prawdy ;)

Żeby nie było, tragedii nie ma, czuć, że w przekładni jest power i przez cały ten sezon będzie orane nim na boleniach. Po prostu kultura pracy to porażka. W wideo pokażę Wam jak wygląda to w porównaniu do zupełnie plebejskiej półki cenowej. A nie wygląda dobrze. W zależności od tego, jak mocno będzie mi się język plątał zrobię recenzję po angielsku albo po polsku. Obaczem.

Tak bywa jak się bierze nieprzetestowane nowości. Piszę to bez złośliwości.

Ale się zrymowało :)

Sam rozczarowałem się kupując Ecoode Black Hawk II. Chociaż wygląda fajnie i jest dobrze spasowany, to praca taka se i przede wszystkim nie podoba mi się wklęsły nawój. Podobna cenowo Tsurionya TSP rozkłada go na łopatki pod względem kultury pracy  a przede wszystkim nawoju.

Dzisiaj zamawiałem dla Taty Jaguara 3000. Sam jestem bardzo ciekawy tego kołowrotka...