Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Wciągnąłem się w łowienie żabami. Potrzebuję jakichś sprawdzonych, powierzchniowych frogów. Najlepiej powyżej 15 gram, a im więcej tym lepiej, byleby były pływające.

Ktoś mógłby coś polecić i zapodać linka?

Wpisz sobie w wyszukiwarce aliexpres

Frog lure i wybieraj ????

Wpisz sobie w wyszukiwarce aliexpres

Frog lure i wybieraj

Nie jestem leniem, zrobiłem to kilka godzin przed napisaniem tego posta. Raczej chodziło mi o sprawdzone przez użytkowników produkty.

Na Ali jest tego od groma i po prostu nie chcę zamawiać piętnastu różnych, żeby trafić tylko na jedną nadającą się do łowienia.

https://pl.aliexpress.com/item/1000007080298.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.60c05c0fRyptPH

Dotarł do mnie model 6000 na prawą rękę i trzeba coś zmienić, żeby przełożyć korbę na drugą stronę

Dla rozmiaru 6000 i 10000, jeśli potrzebujesz, aby zmienić uchwyt, musimy, aby zmienić małe wału w,Pudełko, PLS nie popełnić błędu.

Ktoś już wykonywał ten manewr taktyczny i coś podpowie? :D B)

https://pl.aliexpress.com/item/1000007080298.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.60c05c0fRyptPH

Dotarł do mnie model 6000 na prawą rękę i trzeba coś zmienić, żeby przełożyć korbę na drugą stronę

Dla rozmiaru 6000 i 10000, jeśli potrzebujesz, aby zmienić uchwyt, musimy, aby zmienić małe wału w,Pudełko, PLS nie popełnić błędu.

Ktoś już wykonywał ten manewr taktyczny i coś podpowie? :D B)

Witam,w komplecie powinieneś mieć trzpień z gwintem do przełożenia korby na lewą stronę ,musisz zdemontować ten który jest aktualnie w korbce czyli na prawą stronę ,postepuj tak jak na załączonym obrazku w instrukcji

• Like 1

DAIWA 8 pleciona żyłka-długość: 150 m/165yds, średnica: 0.1mm-0.4mm, rozmiar: 13-88lb japonia PE plecionka

https://s.click.aliexpress.com/e/bi7NDOyv

Ktoś łowił już nią?

A może nie ma co się pitolić?

DAIWA 8 pleciona żyłka-długość: 300 m/330yds, średnica: 0.2mm-0.42mm, rozmiar: 30-100lb japonia PE plecionka J Braid linia

https://s.click.aliexpress.com/e/T1I6nvZa3

Edytowane przez salmon1977

Witam.

Wiem, że z tym ciężko nawet u Chińczyka ale może ktoś kiedyś trafił - zgrabny, mocny blank na trawela (4 składy, ewentualnie 3  składy ok. 2m bo dolnik można dorobić) o długości 220-240 cm. Coś w charakterystyce jak mocna sandaczówka z max. ciężarem wyrzutu do ok. 125g, nie pałowate ale z zapasem mocy w dolniku (przeznaczenie - lekka wędka na dorsza do łowienia tych ryb zapiętych za pysk nie za brzuch :)).

P.S. Może też być gotowy kij do łowienia albo przezbrojenia.

Edytowane przez spinjac

Kolega @Hesher nie wędkuje na UL i L dlatego to Co Wam się wydaje przegrubione dla kolegi jest ok. Dla mnie AGWX9 jest porównywalna z taką samą średnicą Daiwy J-Braid 0,10 mm (8X). A o czym miałem "nie o wszystkim" napisać to szczerze nie mam pomysłu stary. U mnie AGWX9 hula już na trzech młynkach i bez problemu choć dokupilem jeszcze szpulkę Daiwy żeby nie schamieć do reszty przez to ali. Drugą rolkę 500m AGWX też z resztą kupiłem bo sprawdza się świetnie i trzyma parametry póki co.

Wracając jeszcze do tematu tej plecionki. Dzisiaj nawinąłem 100m na młynek i na szpuli na której ma być wg opisu 500m nie wiem czy zostało ok 200m. Jak dobrze pójdzie to może będzie 300m wszystkiego co przysłali. 

Ktoś z Was koledzy sprawdzał dokładnie opisywaną ilość?

Na młynku układa się bardzo ładnie. Resztę testować będę na wodzie.

Pzdr. 

Witam.

Wiem, że z tym ciężko nawet u Chińczyka ale może ktoś kiedyś trafił - zgrabny, mocny blank na trawela (4 składy, ewentualnie 3 składy ok. 2m bo dolnik można dorobić) o długości 220-240 cm. Coś w charakterystyce jak mocna sandaczówka z max. ciężarem wyrzutu do ok. 125g, nie pałowate ale z zapasem mocy w dolniku (przeznaczenie - lekka wędka na dorsza do łowienia tych ryb zapiętych za pysk nie za brzuch :)).

P.S. Może też być gotowy kij do łowienia albo przezbrojenia.

Zobacz Johncoo Warrior, jest trawel 4 części w długości 2,4 m.

Ma dwie szczytówki w zestawie, jedna cw. 40-60 gramów i druga 100-200 g.

Kilka dni temu odebrałem wersję 3 metry, wykonanie całkiem przyzwoite.

Nie miałem jeszcze okazji połowić, tylko wyginanie i podnoszenie butelek z wodą na balkonie.

Delikatniejsza szczytówka jest miękka, ta druga sztywna. Zapas mocy jest w dolniku, ale nie jest to też kij od szczotki, widać że wraz z przyrostem obciążenia będzie się głębiej uginał.

Trochę mała przelotka startowa, ale to już nad wodą sprawdzę jak chińska koncepcja przełoży się na długość rzutów.

No i jak kij sprawdzi się to wymienię uchwyt kołowrotka i trochę pianki powyżej dołożę.

https://s.click.aliexpress.com/e/bFNrYwe8

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Gość Kontemplator

Koledzy, da radę na Ali znaleźć/skompletować sensowny set przelotek do UL tak od 16 do 4 lub 3? Interesują mnie przede wszystkim typy KR albo AT, ale rozważę też jakieś klasycze Y jak nic innego nie będzie ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kontemplator

Koledzy, da radę na Ali znaleźć/skompletować sensowny set przelotek do UL tak od 16 do 4 lub 3? Interesują mnie przede wszystkim typy KR albo AT, ale rozważę też jakieś klasycze Y jak nic innego nie będzie ;)

Podpytaj Mekamila, on dużo kijków robi na komponentach z Chin, także pewnie coś sensownego podpowie ;)

Zobacz Johncoo Warrior, jest trawel 4 części w długości 2,4 m.

Ma dwie szczytówki w zestawie, jedna cw. 40-60 gramów i druga 100-200 g.

Kilka dni temu odebrałem wersję 3 metry, wykonanie całkiem przyzwoite.

Nie miałem jeszcze okazji połowić, tylko wyginanie i podnoszenie butelek z wodą na balkonie.

Delikatniejsza szczytówka jest miękka, ta druga sztywna. Zapas mocy jest w dolniku, ale nie jest to też kij od szczotki, widać że wraz z przyrostem obciążenia będzie się głębiej uginał.

Trochę mała przelotka startowa, ale to już nad wodą sprawdzę jak chińska koncepcja przełoży się na długość rzutów.

No i jak kij sprawdzi się to wymienię uchwyt kołowrotka i trochę pianki powyżej dołożę.

https://s.click.aliexpress.com/e/bFNrYwe8

Do czego tego będziesz używał? Raczej nie do rzutu bo waga 450 gramów przy max . wyrzucie 200 i mocy 40 LB to masakra.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

https://www.aliexpress.com/item/32902514842.html?storeId=4373006&spm=2114.12010612.8148356.28.f1f81b4bC9kRbB

• Like 1

25,83 zł 46%OFF | MIZUGIWAFree wysyłka hak połowów 100 sztuk/partia 2/4/6/8/10/12 # o wysokiej zawartości węgla do wysokich tonów ze stali haki sprzęt wędkarski czarny

https://s.click.aliexpress.com/e/CzcLyxI

Polecam, jakość porównywalna z vmc. Jedyne shorty na ali z tego co wiem.