macieqbw Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Wciągnąłem się w łowienie żabami. Potrzebuję jakichś sprawdzonych, powierzchniowych frogów. Najlepiej powyżej 15 gram, a im więcej tym lepiej, byleby były pływające.Ktoś mógłby coś polecić i zapodać linka?Wpisz sobie w wyszukiwarce aliexpres Frog lure i wybieraj ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Wpisz sobie w wyszukiwarce aliexpresFrog lure i wybieraj Nie jestem leniem, zrobiłem to kilka godzin przed napisaniem tego posta. Raczej chodziło mi o sprawdzone przez użytkowników produkty.Na Ali jest tego od groma i po prostu nie chcę zamawiać piętnastu różnych, żeby trafić tylko na jedną nadającą się do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Trawestując.. hiperkonsumpcjoniści - łączcie się! Nie macie nic do stracenia, prócz swoich pieniędzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 https://pl.aliexpress.com/item/1000007080298.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.60c05c0fRyptPH Dotarł do mnie model 6000 na prawą rękę i trzeba coś zmienić, żeby przełożyć korbę na drugą stronęDla rozmiaru 6000 i 10000, jeśli potrzebujesz, aby zmienić uchwyt, musimy, aby zmienić małe wału w,Pudełko, PLS nie popełnić błędu. Ktoś już wykonywał ten manewr taktyczny i coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 https://pl.aliexpress.com/item/1000007080298.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.60c05c0fRyptPH Dotarł do mnie model 6000 na prawą rękę i trzeba coś zmienić, żeby przełożyć korbę na drugą stronęDla rozmiaru 6000 i 10000, jeśli potrzebujesz, aby zmienić uchwyt, musimy, aby zmienić małe wału w,Pudełko, PLS nie popełnić błędu. Ktoś już wykonywał ten manewr taktyczny i coś podpowie? Witam,w komplecie powinieneś mieć trzpień z gwintem do przełożenia korby na lewą stronę ,musisz zdemontować ten który jest aktualnie w korbce czyli na prawą stronę ,postepuj tak jak na załączonym obrazku w instrukcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Korbka do Tatuli. https://pl.aliexpress.com/item/32905716095.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.74fe5c0fhHTwqK Niestety czerwona nakrętka i podkładka która była w komplecie nie pasowały.Prawdopodobnie będzie pasowała tylko ta srebrna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Przyjdzie jesień i zatęsknisz za fabryczną korbą, a zwłaszcza knobami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Sławek, nie wymieniałbym gdybym nie musiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) DAIWA 8 pleciona żyłka-długość: 150 m/165yds, średnica: 0.1mm-0.4mm, rozmiar: 13-88lb japonia PE plecionka https://s.click.aliexpress.com/e/bi7NDOyvKtoś łowił już nią?A może nie ma co się pitolić?DAIWA 8 pleciona żyłka-długość: 300 m/330yds, średnica: 0.2mm-0.42mm, rozmiar: 30-100lb japonia PE plecionka J Braid linia https://s.click.aliexpress.com/e/T1I6nvZa3 Edytowane 27 Czerwca 2019 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Mam tą z pierwszego linka polecam. Edytowane 27 Czerwca 2019 przez filser 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Mam tą z pierwszego linka polecam. Ja też polecam. Kupiłem ją już 2016 roku,wytrzymała dwa sezony. Ale 2018 za chiny nie mogłem jej w Chinach znaleźć.Kupiłem SeaKnight. Daiwa lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 A lb w tej daiwie to takie japońskie czy amerykańskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Witam.Wiem, że z tym ciężko nawet u Chińczyka ale może ktoś kiedyś trafił - zgrabny, mocny blank na trawela (4 składy, ewentualnie 3 składy ok. 2m bo dolnik można dorobić) o długości 220-240 cm. Coś w charakterystyce jak mocna sandaczówka z max. ciężarem wyrzutu do ok. 125g, nie pałowate ale z zapasem mocy w dolniku (przeznaczenie - lekka wędka na dorsza do łowienia tych ryb zapiętych za pysk nie za brzuch ). P.S. Może też być gotowy kij do łowienia albo przezbrojenia. Edytowane 5 Lipca 2019 przez spinjac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Kolega @Hesher nie wędkuje na UL i L dlatego to Co Wam się wydaje przegrubione dla kolegi jest ok. Dla mnie AGWX9 jest porównywalna z taką samą średnicą Daiwy J-Braid 0,10 mm (8X). A o czym miałem "nie o wszystkim" napisać to szczerze nie mam pomysłu stary. U mnie AGWX9 hula już na trzech młynkach i bez problemu choć dokupilem jeszcze szpulkę Daiwy żeby nie schamieć do reszty przez to ali. Drugą rolkę 500m AGWX też z resztą kupiłem bo sprawdza się świetnie i trzyma parametry póki co. Wracając jeszcze do tematu tej plecionki. Dzisiaj nawinąłem 100m na młynek i na szpuli na której ma być wg opisu 500m nie wiem czy zostało ok 200m. Jak dobrze pójdzie to może będzie 300m wszystkiego co przysłali. Ktoś z Was koledzy sprawdzał dokładnie opisywaną ilość?Na młynku układa się bardzo ładnie. Resztę testować będę na wodzie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Też posiadam plecionkę AGWX9. Szybko traci kolor, poza tym za wcześnie by pisać coś więcej. Mam nadzieję, że dostałem 500m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Witam.Wiem, że z tym ciężko nawet u Chińczyka ale może ktoś kiedyś trafił - zgrabny, mocny blank na trawela (4 składy, ewentualnie 3 składy ok. 2m bo dolnik można dorobić) o długości 220-240 cm. Coś w charakterystyce jak mocna sandaczówka z max. ciężarem wyrzutu do ok. 125g, nie pałowate ale z zapasem mocy w dolniku (przeznaczenie - lekka wędka na dorsza do łowienia tych ryb zapiętych za pysk nie za brzuch ). P.S. Może też być gotowy kij do łowienia albo przezbrojenia.Zobacz Johncoo Warrior, jest trawel 4 części w długości 2,4 m.Ma dwie szczytówki w zestawie, jedna cw. 40-60 gramów i druga 100-200 g.Kilka dni temu odebrałem wersję 3 metry, wykonanie całkiem przyzwoite.Nie miałem jeszcze okazji połowić, tylko wyginanie i podnoszenie butelek z wodą na balkonie.Delikatniejsza szczytówka jest miękka, ta druga sztywna. Zapas mocy jest w dolniku, ale nie jest to też kij od szczotki, widać że wraz z przyrostem obciążenia będzie się głębiej uginał.Trochę mała przelotka startowa, ale to już nad wodą sprawdzę jak chińska koncepcja przełoży się na długość rzutów.No i jak kij sprawdzi się to wymienię uchwyt kołowrotka i trochę pianki powyżej dołożę. https://s.click.aliexpress.com/e/bFNrYwe8 Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 pojawiły się w końcu na Ali w znacznie lepszej cenie https://pl.aliexpress.com/item/33034799959.html?spm=a2g0o.cart.0.0.7b503c00ANcVwG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) Koledzy, da radę na Ali znaleźć/skompletować sensowny set przelotek do UL tak od 16 do 4 lub 3? Interesują mnie przede wszystkim typy KR albo AT, ale rozważę też jakieś klasycze Y jak nic innego nie będzie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Lipca 2019 przez Kontemplator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Koledzy, da radę na Ali znaleźć/skompletować sensowny set przelotek do UL tak od 16 do 4 lub 3? Interesują mnie przede wszystkim typy KR albo AT, ale rozważę też jakieś klasycze Y jak nic innego nie będzie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Podpytaj Mekamila, on dużo kijków robi na komponentach z Chin, także pewnie coś sensownego podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Taki komplet zdjęty z kija znajdziesz na giełdzie za max 40PLN z wysyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Zobacz Johncoo Warrior, jest trawel 4 części w długości 2,4 m. Ma dwie szczytówki w zestawie, jedna cw. 40-60 gramów i druga 100-200 g. Kilka dni temu odebrałem wersję 3 metry, wykonanie całkiem przyzwoite. Nie miałem jeszcze okazji połowić, tylko wyginanie i podnoszenie butelek z wodą na balkonie. Delikatniejsza szczytówka jest miękka, ta druga sztywna. Zapas mocy jest w dolniku, ale nie jest to też kij od szczotki, widać że wraz z przyrostem obciążenia będzie się głębiej uginał. Trochę mała przelotka startowa, ale to już nad wodą sprawdzę jak chińska koncepcja przełoży się na długość rzutów. No i jak kij sprawdzi się to wymienię uchwyt kołowrotka i trochę pianki powyżej dołożę. https://s.click.aliexpress.com/e/bFNrYwe8 Do czego tego będziesz używał? Raczej nie do rzutu bo waga 450 gramów przy max . wyrzucie 200 i mocy 40 LB to masakra. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Koledzy, da radę na Ali znaleźć/skompletować sensowny set przelotek do UL tak od 16 do 4 lub 3? Interesują mnie przede wszystkim typy KR albo AT, ale rozważę też jakieś klasycze Y jak nic innego nie będzie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalkahttps://www.aliexpress.com/item/32902514842.html?storeId=4373006&spm=2114.12010612.8148356.28.f1f81b4bC9kRbB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 25,83 zł 46%OFF | MIZUGIWAFree wysyłka hak połowów 100 sztuk/partia 2/4/6/8/10/12 # o wysokiej zawartości węgla do wysokich tonów ze stali haki sprzęt wędkarski czarnyhttps://s.click.aliexpress.com/e/CzcLyxI Polecam, jakość porównywalna z vmc. Jedyne shorty na ali z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Jeżeli wyglądają tak jak na załączonych zdjęciach w linku , to można nimi ....... Edytowane 10 Lipca 2019 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Oczywiście możesz. Zdarzają się egzemplarze wymgające podostrzenia, ale pojedyncze w paczce 25 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi