Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Do czego tego będziesz używał? Raczej nie do rzutu bo waga 450 gramów przy max . wyrzucie 200 i mocy 40 LB to masakra.

Shore jogging w ciężkiej wersji, czyli rzut z brzegu pilkerem 100-150 gramów.

Waga tego kija to 418 gramów.

Topowy kij do takiego łowienia Zenaq Accura 100H waży ok. 70 g mniej, ale nie mają wersji trawel, a i cena tu u mnie to ok. 1000 euro.

Lekko nie jest... [emoji39]

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

https://pl.aliexpress.com/item/32887439801.html?spm=a2g0o.detail.1000014.45.13e928ddHGTE2y&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.136569.000000000000000&scm_id=1007.13338.136569.000000000000000&scm-url=1007.13338.136569.000000000000000&pvid=5e9e66d4-ee70-4db9-8162-4f88b08c2db6

Smaku nie znam, ale jakość jest wysoka. 

Patrz na ostrze, te wszystkie które mają tak profilowane, na bank będą "dobre"

W podanym linku, są tylko trzy rozmiary, ale widziałem też inne...

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

Zobacz Johncoo Warrior, jest trawel 4 części w długości 2,4 m.

Ma dwie szczytówki w zestawie, jedna cw. 40-60 gramów i druga 100-200 g.

Kilka dni temu odebrałem wersję 3 metry, wykonanie całkiem przyzwoite.

Nie miałem jeszcze okazji połowić, tylko wyginanie i podnoszenie butelek z wodą na balkonie.

Delikatniejsza szczytówka jest miękka, ta druga sztywna. Zapas mocy jest w dolniku, ale nie jest to też kij od szczotki, widać że wraz z przyrostem obciążenia będzie się głębiej uginał.

Trochę mała przelotka startowa, ale to już nad wodą sprawdzę jak chińska koncepcja przełoży się na długość rzutów.

No i jak kij sprawdzi się to wymienię uchwyt kołowrotka i trochę pianki powyżej dołożę.

https://s.click.aliexpress.com/e/bFNrYwe8

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Dzięki.

Akurat małe przelotki to by mi pasowały bo kijek ma być do łowienia z jednostek pływających więc na długości rzutu specjalnie mi nie zależy a takie wędki łatwiej  upchać w tubie i  są mniej narażone na uszkodzenia w transporcie. Trochę martwi mnie ten ciężar wyrzutu. Próbowałem kiedyś łowić dorsze na miękkiego kija (jak do slow jiggingu) i szybko z tego zrezygnowałem ponieważ nie czułem brań. Ta szczytówka 40-60 może być dla mnie za miękka. Sztywnego kija 120 do 160 g też mam, ale szukam czegoś delikatniejszego więc szczytówka do 200 g może być za twarda. No chyba że kij jest nieprawidłowo opisany. Za jakiś czas odezwę się i spytam, jak sprawuje się w praktyce. Pozdrawiam.

Ja mam zawsze zamówione z Ali jakieś gumy, woblerki itp, itd... U mnie chyba chodzi o to abym cały czas na coś czekał ;)

Do jb się śmieje jak znalazł :D

Ja ostatnio zakupiłem między innymi sadzyk na żywce. U mnie miał służyć za opakowanie zbiorcze na pudełka i pudełeczka. Okazał się ciut za mały pomimo, że wziąłem największy rozmiar. Link do tej jak dla mnie torby powyżej. A tak ogólnie to fajna tojebka, oczojebna bo chciałem aby podczas prawie nocnych pakowań mi nie zaginęła tak jak inne "reklamówki" i dość pojemna.

post-65395-0-84027900-1562924231_thumb.jpg           post-65395-0-39788200-1562924238_thumb.jpg

• Like 3

Czy ktoś kupował to? Działa, czy lepiej wywalić 3x tyle w Fox boat shop?

92,97 zł 20%OFF | BEP DVSR DC 12 V 140A Max cyfrowy wykrywania napięcia przekaźnik łódź morska czarne akcesoria samochodowe

https://s.click.aliexpress.com/e/c3jwDWs0

Ja kupiłem i pewnie za miesiąc się przekonam jak działa.

Edytowane przez karkoszek

Czy ktoś moze kupował jakąś duża torbę lub plecak i może coś polecić! Chodzi mi o zabieraniu dużo rzeczy gdy się wybieram na nocną sąsiadkę , może ktoś coś kupił ?pozdrawiam serdecznie wszystkich

Ja kupiłem ten: http://pl.aliexpress.com/item/32819017488.html Zresztą chyba nawet ktoś go tu polecał. Jest bardzo duży, mam też Milo 60l i ten wydaje mi się pojemniejszy. Duży plus, że możesz go otworzyć przez całą długość jak torbę.