Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to musiał się namęczyć, żeby ją złamać, więc jak ktoś nie ma zamiaru wyrywać na klatę dwukilowych karpi, to do podbieraka powinien je wciągnąć bez szkody dla wędki. Z tym amortyzatorem bredził, właśnie przez elastyczność wszelkie amortyzatory będą jedynie pogarszały pracę. Z jednym wyjątkiem - elastycznej linki wiązanej do dolnika, jak ryba za mocno ciągnie, puszcza się wędzisko i trzymając za "smycz " pozwala się rybie wyszaleć. To co w moich oczach dyskwalifikuje wędzisko to, że gnie się pod swoim ciężarem jak krowi ogon.

Poszukuje kamizelki dla siebie od majfrendów, ktoś używa ? godne polecenia ?

Dla chrześniaka na prezent urodzinowy jakiś kołowrotek do okazyjnego łowienia na spławik ? Do 100 niech będzie.

Pozdrawiam.

Podpinam się.

Edytowane przez Jano

Podpinam się.

https://pl.aliexpress.com/item/32784842382.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f0DYMPP

Mam taką. Może być. Ale - jest jedno ale... raczej na "słuszniejszą" osobę - po regulacji paskami na minimum, jak załaduję kieszenie pudełkami, niezbyt się "układa" hahaha

Witaj.

Nie posiadam, ale patrząc na niego stwierdzam, że wizualnie jest to klon Dam Optimus 301 którego mam.

Szpula również wygląda na identyczną.

Jeśli mam rację to wiedz, że będzie to kawał multiplikatora któremu nie straszne wabie o wadze około 100g.

100 gramów to nie jest jakieś specjalnie ciężkie łowienie. Tatula (230 gramów) to ogarnie pewnie. Daiwa Z ważąca 265 gramów daje radę do 120-130 gramów , Lexa 300  (300 gramów) ogarnia do 200-250. Toro NaCL podobnie. Toro Beast to już waga ciężka bo 385 gramów ale i 300 rzucimy.

• Like 1

100 gramów to nie jest jakieś specjalnie ciężkie łowienie. Tatula (230 gramów) to ogarnie pewnie. Daiwa Z ważąca 265 gramów daje radę do 120-130 gramów , Lexa 300  (300 gramów) ogarnia do 200-250. Toro NaCL podobnie. Toro Beast to już waga ciężka bo 385 gramów ale i 300 rzucimy.

A w którym miejscu Kolega @Arek X napisał, że 100 gramów to ciężkie łowienie? Napisał jedynie, że ten multik jest duży, co jest prawdą, bo to trzysetka i że ogarnie 100 gramów. Miałem Tatulę 200 HD 6,3:1 i moim zdaniem komfort kończy się mniej więcej na 70-80 gramach, oczywiście zależy też jaki opór stawia dana przynęta.

Taka przygoda z uchwytem w Kastking Shark II 6000. Mój błąd, bo jechał w aucie przypięty do mocnej wędki, małe niedomówienie z pasażerem, co do możliwości położenia fotela... i ciach. Na szczęście wędka cała.

Napisałem do sprzedawcy z pytaniem, czy sam ten element da radę kupić, zobaczymy.3d8e253e0371127f1159eac66d6f4c34.jpgacfc99fbe992162ab671df819734fde1.jpg

• Like 1

A w którym miejscu Kolega @Arek X napisał, że 100 gramów to ciężkie łowienie? Napisał jedynie, że ten multik jest duży, co jest prawdą, bo to trzysetka i że ogarnie 100 gramów. Miałem Tatulę 200 HD 6,3:1 i moim zdaniem komfort kończy się mniej więcej na 70-80 gramach, oczywiście zależy też jaki opór stawia dana przynęta.

Dzisiaj sparowałem Tatulę 200 z kijkiem 130 gramowym i jest idealnie przy Busterach 75 gramów i jerkach 85 gramów i jest pełen komfort i leciutki zestaw do cięzkiego łowienia na jerki. Tatula spokojnie ogarnia takie jerki, obrotówki czy SDR-y to robota dla innego multika.

Jest tego dużo ... Wpisz po prostu w wyszukiwarkę na alli i wyrzuci trochę ...

Dzisiaj sparowałem Tatulę 200 z kijkiem 130 gramowym i jest idealnie przy Busterach 75 gramów i jerkach 85 gramów i jest pełen komfort i leciutki zestaw do cięzkiego łowienia na jerki. Tatula spokojnie ogarnia takie jerki, obrotówki czy SDR-y to robota dla innego multika.

Dokładnie to miałem na myśli. Bustera 15 cm ogarnie, ale już większość gum 80-100 g, które stawiają większy opór niż jerk to po moich testach dla niej za dużo.