Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamawiał ktoś może z ali haczyki i główki do mikrojigów (

Tungsten Beads

)? Jest tego trochę, ale nie wiem które są warte zainteresowania

Kupiłem raz główki, a po kilkunastu dniach dostałem info od sprzedawcy że poczta czy celny odrzucił przesyłkę i nie wyślą. Oddali mi kasę. Jak pisali poprzednicy,cenowo bez rewelacji w stosunku do tego co dostępne u nas.

Tsurinoya TSP 2000 ktoś może coś powiedzieć po dłuższym czasie użytkowania? Nie ma nigdzie żadnej konstruktywnej opinii.

Ja posiadam. Chyba 3 rok użytkowania do max 15g masy całkowitej. Nie mam zastrzeżeń. Łożysko w rolce zmieniłem bo padło po kąpieli w Narwi. Full metal, rotor także. Sprawdź czy waga ci odpowiada bo nie jest lekki. Serwisuje go każdej zimy. Nic złego w środku nie zauważyłem.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin

Ja posiadam. Chyba 3 rok użytkowania do max 15g masy całkowitej. Nie mam zastrzeżeń. Łożysko w rolce zmieniłem bo padło po kąpieli w Narwi. Full metal, rotor także. Sprawdź czy waga ci odpowiada bo nie jest lekki. Serwisuje go każdej zimy. Nic złego w środku nie zauważyłem.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Zamówiłem go do lekkiej Sandaczówki.

Dragon Pro Guide X 213cm do 18g. Kołowrotki 300-315g są do niego trochę za ciężkie i męczą mi nadgarstek. Ten waży 260g i myślę, że będzie spoko. A będę go używał na wodach stojących do maksymalnie 5m głębokości a przynęty myślę że maksymalnie takie jak c.w kija. 18g. całości, ale głównie gumy 8-10cm na główkach 7-10g.

Ja używam TSP2000 od trzech sezonów do okoniówki. To mały kołowrotek, który sporo waży jak na swój rozmiar. Osobiście odbieram to jako zaletę - wydaje się zwarty i solidny. W każdym razie po tych trzech sezonach mogę powiedzieć, że jest solidny, bardzo przyjemnie się nim łowi i nie czuję potrzeby zmieniać go na cokolwiek innegi. Nawój cienkiej linki:

post-55458-0-69620500-1475700326_thumb.jpg

Ja używam TSP2000 od trzech sezonów do okoniówki. To mały kołowrotek, który sporo waży jak na swój rozmiar. Osobiście odbieram to jako zaletę - wydaje się zwarty i solidny. W każdym razie po tych trzech sezonach mogę powiedzieć, że jest solidny, bardzo przyjemnie się nim łowi i nie czuję potrzeby zmieniać go na cokolwiek innegi. Nawój cienkiej linki:

Dla mnie np. Daiwa Ninja 3000A to jest duży kołowrotek :) Zobaczymy, może da radę do kija o którym pisałem wyżej. Ciężko sobie go zobrazować tylko z obrazków czy filmików. Jak do przynęt 15g w rzece daje radę to na wodzie stojącej spokojnie powinien ogarniać. Smarowałeś go od razu jak przyjechał?

• 2 tygodnie później...

Mam Ninje 3000, powiedziałbym, że ona jest o dwa rozmiary większa od TSP2000. TSP nigdy nie smarowałem, nie zaglądałem nawet do środka.

Wysłany kołowrotek... Jedzie, jedzie i dojechał. Do Słupska, zamiast do Świdnika. Paczka doręczona, miesiąc w plecy i otwarty spór...

https://pl.aliexpress.com/item/33000892892.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1ec65c0fGZlZhO to ten :)

Nakupiłem teraz szpeju, 3 kołowrotki,3 spinningi, okulary polaryzacyjne i sporo ciuchów w kamuflaż. Te ostatnie szczególnie warte polecenia, nie odstają od produkcji ze sklepów "demobilowych".

Edytowane przez Hesher