Mateo90 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Cześć, planuje pierwszy zakup z Ali w okolicach 150 eur, czy mógłby ktoś pomóc ? : Czy kupował, ktoś z Was towar powyżej 150 eur ? Jeśli tak czy wtedy płaciliście cło/Vat ?Jak sprawdzić czy sprzedawca jest wiarygodny ? ( po za komentarzami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Cześć, planuje pierwszy zakup z Ali w okolicach 150 eur, czy mógłby ktoś pomóc ? : Czy kupował, ktoś z Was towar powyżej 150 eur ? Jeśli tak czy wtedy płaciliście cło/Vat ?Jak sprawdzić czy sprzedawca jest wiarygodny ? ( po za komentarzami)ad. 1 Mógłbym pomóc.ad. 2 Kupowałem towar zbliżonej wartości.ad. 3 Płaciłem cło i vat.ad. 4 Wyślij drona ewentualnie poczytaj o ochronie kupujących na ali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Cześć, planuje pierwszy zakup z Ali w okolicach 150 eur, czy mógłby ktoś pomóc ? : Czy kupował, ktoś z Was towar powyżej 150 eur ? Jeśli tak czy wtedy płaciliście cło/Vat ?Jak sprawdzić czy sprzedawca jest wiarygodny ? ( po za komentarzami)Tak telefony. Raz mi dowalili VAT a raz nie. Zobacz czy sprzedawca ma pozytywny feedback, to coś ala komentarze na allegro. Jak będzie lipa to aliexpress powinno zwrócić pieniądze. Niestety na Ali nie można płacić przez PayPal. Jeśli boisz się, rozważ zakupy w sklepach typu banggood lub gearbest. Tam jest PayPal, wtopy również się zdarzają ale teoretycznie łatwiej odzyskać pieniądze. Te sklepy częściej wysyłają z magazynów w UE więc jest mniejsza szansa na VAT. Dodatkowo, można wykupić ubezpieczenie, od dodatkowych opłat, jeśli zapłacisz VAT banggood odda kasę w formie boni na zakupy. I to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 ad. 1 Mógłbym pomóc.ad. 2 Kupowałem towar zbliżonej wartości.ad. 3 Płaciłem cło i vat.ad. 4 Wyślij drona ewentualnie poczytaj o ochronie kupujących na ali. dużo więcej dopłaciłeś ? ja chce kupić multiplikator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Od zamówienia za około 600 zł wychodziło 120-130 zł dopłaty. Musisz sobie policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 multik ktory chce kupic kosztuje 592 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Nie ma zgody na propagowanie na forum łamania i/lub obchodzenia prawa, dyskusję wyczyściłem i ostrzegam przed kolejnymi tego typu próbami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Czy możecie polecić jakieś gumki i obrotówki z Ali pod okonka i szczupaczka oraz pod okonia i szczupaka? Coś na początek przygody ze spinningiem (do wędzisk cw 5-25g i 1-7g jeśli to ma znaczenie)Dzięki z góry :-)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 https://s.click.aliexpress.com/e/nSFxWMAen https://s.click.aliexpress.com/e/cS0mEkhvD https://s.click.aliexpress.com/e/OZo3qdjZDhttps://s.click.aliexpress.com/e/6zBogTQs7Itp itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Panowie ktoś te gumki już kupował?? Pracuje to w miarę? http://s.click.aliexpress.com/e/sSb2mMMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Koledzy, szukam na Ali jakiś woblerów tak 10-15 cm uklejopodobnych lusterkujących w naturalnych kolorach? czy może ktoś zamawiał i ma sprawdzone- coś pod szczupaka na jeziora metod troling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 większość woblerów jakie miałem z Ali to raczej szeroko pracujące przynęty. Ciężko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 większość woblerów jakie miałem z Ali to raczej szeroko pracujące przynęty. Ciężko będzie A jak ci się sprawdzały w trolingu ?podeślij prasze jakies wzory Dziękuję danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Koledzy, szukam na Ali jakiś woblerów tak 10-15 cmZobacz w sklepach Hunt House, Kingdom, Noeby.W ciągu roku przetestowałem wiele modeli z wymienionych sklepów w długościach 90-210 mm i wadze ok. 30g do 45g.W mojej opinii nie ma niczego do zarzucenia tym przynętom, dobrze wykonane, nie ma problemów z pracą, ryby na nie biorą.Mnie interesują tylko modele, które mogą nadawać się do długich rzutów z morskiego brzegu, ale w ofercie mają duży wybór, a opisy w większości są dość szczegółowe. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Koledzy, szukam na Ali jakiś woblerów tak 10-15 cm uklejopodobnych lusterkujących w naturalnych kolorach? czy może ktoś zamawiał i ma sprawdzone- coś pod szczupaka na jeziora metod trolingMam taką 18stke tylko płytko to chodzi a pracuje pomiędzy Rapalą orginal aaaa..czymś innym ale lusterkuje ładnie https://s.click.aliexpress.com/e/UBFNNbhzvTen pewnie będzie podobnie chodził. https://s.click.aliexpress.com/e/tBPTeaIQn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Nie ma zgody na propagowanie na forum łamania i/lub obchodzenia prawa, dyskusję wyczyściłem i ostrzegam przed kolejnymi tego typu próbamiNie rozumiem o co kaman, przecież nikt nie propaguje powyższego, wymiana doświadczeń i spostrzeżeń, kto zapłacił a kto nie, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 YGK G-SOUL X8 aktualizacji PE 8 Braid wędkowanie 150 200 M linia PE japonia importowane wysokiej jakości towarów https://s.click.aliexpress.com/e/2rdclV3BHCzy to orginalny produkt waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) https://www.ebay.pl/itm/YGK-Real-Sports-G-soul-Upgrade-PE-X8-200m-Braided-Line-Select-LB-Free-Shipping/272559654754?hash=item3f75d24762:m:miMrZJ-WC2Rl8ikj1Bmol6w Grześ u tego sprzedawcy poszukaj , wysyłka gratis ,dochodzi w trzy tygodnie i na pewno w oryginale . Polecam : https://www.ebay.pl/itm/SHIMANO-PITBULL-X12-Braided-Line-PE-200m-Lime-Green-Select-LB-Free-Shipping/273189494396?hash=item3f9b5cde7c:m:mSPMATVFCXlFa9z50eNH_XQ Edytowane 20 Października 2019 przez morales 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Miałem taką, wybrałem najcieńszą. Nie mogę złego słowa powiedzieć ale czy to oryginał tego nie wiem, nie miałem porównania. Bardzo fajna plecionka, sprzedałem ją razem z multikiem i nowy właściciel też bym zadowolony bo dopytywał później gdzie taką kupić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Miałem taką, wybrałem najcieńszą. Nie mogę złego słowa powiedzieć ale czy to oryginał tego nie wiem, nie miałem porównania. Bardzo fajna plecionka, sprzedałem ją razem z multikiem i nowy właściciel też bym zadowolony bo dopytywał później gdzie taką kupić.Taką, czyli którą ? Z Ali... czy z Ebay ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Ktoś coś powie o sklepie "pralniabiel.pl"? Ciekawe rzeczy w niezłych cenach ale nic nie mogę znaleźć na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Ktoś coś powie o sklepie "pralniabiel.pl"? Ciekawe rzeczy w niezłych cenach ale nic nie mogę znaleźć na ich temat. Skąd Wy takie fejkowe sklepy wyciągacie? Mam nadzieję, że nic im nie przelałeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 No nie ale sam zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Typowy oszust, opisy żywcem z translatora, zwrot towaru lub reklamacja to jakaś fikcja, czytałem ostatnio o takich sklepach co to mają towar tańszy o połowę niż normalnie, a opisy łamaną polszczyzną. Z daleka od tego.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Na pierwszy rzut oka już widać, że to lewizna. Podpięte kilka wyszukiwarek, tak abyś znalazł tam wszystko od krawata na wesele do Shimano Stelli 2500 FJ, oczywiście w rewelacyjnych cenach. Poza tym podstawowa sprawa: W dzisiejszych czasach jeśli jakiś sklep internetowy nie ma opinii to znaczy, że nie istnieje. Dziękuję dobranoc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi