Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

planuje pierwszy zakup z Ali w okolicach 150 eur, czy mógłby ktoś pomóc ? :

Czy kupował, ktoś z Was towar powyżej 150 eur ? Jeśli tak czy wtedy płaciliście cło/Vat ?

Jak sprawdzić czy sprzedawca jest wiarygodny ? ( po za komentarzami)

ad. 1 Mógłbym pomóc.

ad. 2 Kupowałem towar zbliżonej wartości.

ad. 3 Płaciłem cło i vat.

ad. 4 Wyślij drona ;) ewentualnie poczytaj o ochronie kupujących na ali.

• Like 1

Cześć,

planuje pierwszy zakup z Ali w okolicach 150 eur, czy mógłby ktoś pomóc ? :

Czy kupował, ktoś z Was towar powyżej 150 eur ? Jeśli tak czy wtedy płaciliście cło/Vat ?

Jak sprawdzić czy sprzedawca jest wiarygodny ? ( po za komentarzami)

Tak telefony. Raz mi dowalili VAT a raz nie. Zobacz czy sprzedawca ma pozytywny feedback, to coś ala komentarze na allegro. Jak będzie lipa to aliexpress powinno zwrócić pieniądze. Niestety na Ali nie można płacić przez PayPal. Jeśli boisz się, rozważ zakupy w sklepach typu banggood lub gearbest. Tam jest PayPal, wtopy również się zdarzają ale teoretycznie łatwiej odzyskać pieniądze. Te sklepy częściej wysyłają z magazynów w UE więc jest mniejsza szansa na VAT. Dodatkowo, można wykupić ubezpieczenie, od dodatkowych opłat, jeśli zapłacisz VAT banggood odda kasę w formie boni na zakupy. I to działa.

Koledzy, szukam na Ali jakiś woblerów tak 10-15 cm

Zobacz w sklepach Hunt House, Kingdom, Noeby.

W ciągu roku przetestowałem wiele modeli z wymienionych sklepów w długościach 90-210 mm i wadze ok. 30g do 45g.

W mojej opinii nie ma niczego do zarzucenia tym przynętom, dobrze wykonane, nie ma problemów z pracą, ryby na nie biorą.

Mnie interesują tylko modele, które mogą nadawać się do długich rzutów z morskiego brzegu, ale w ofercie mają duży wybór, a opisy w większości są dość szczegółowe.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Koledzy, szukam na Ali jakiś woblerów tak 10-15 cm uklejopodobnych lusterkujących w naturalnych kolorach?

czy może ktoś zamawiał i ma sprawdzone- coś pod szczupaka na jeziora metod troling

Mam taką 18stke tylko płytko to chodzi a pracuje pomiędzy Rapalą orginal aaaa..czymś innym ;) ale lusterkuje ładnie

https://s.click.aliexpress.com/e/UBFNNbhzv

Ten pewnie będzie podobnie chodził.

https://s.click.aliexpress.com/e/tBPTeaIQn

Nie ma zgody na propagowanie na forum łamania i/lub obchodzenia prawa,

dyskusję wyczyściłem i ostrzegam przed kolejnymi tego typu próbami

Nie rozumiem o co kaman, przecież nikt nie propaguje powyższego, wymiana doświadczeń i spostrzeżeń, kto zapłacił a kto nie, i tyle.

Miałem taką, wybrałem najcieńszą. Nie mogę złego słowa powiedzieć ale czy to oryginał tego nie wiem, nie miałem porównania. Bardzo fajna plecionka, sprzedałem ją razem z multikiem i nowy właściciel też bym zadowolony bo dopytywał później gdzie taką kupić.

• Like 1

Miałem taką, wybrałem najcieńszą. Nie mogę złego słowa powiedzieć ale czy to oryginał tego nie wiem, nie miałem porównania. Bardzo fajna plecionka, sprzedałem ją razem z multikiem i nowy właściciel też bym zadowolony bo dopytywał później gdzie taką kupić.

Taką, czyli którą ? Z Ali... czy z Ebay ?

Na pierwszy rzut oka już widać, że to lewizna. Podpięte kilka wyszukiwarek, tak abyś znalazł tam wszystko od krawata na wesele do Shimano Stelli 2500 FJ, oczywiście w rewelacyjnych cenach. Poza tym podstawowa sprawa: W dzisiejszych czasach jeśli jakiś sklep internetowy nie ma opinii to znaczy, że nie istnieje. Dziękuję dobranoc :)

• Like 2