Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka już widać, że to lewizna. Podpięte kilka wyszukiwarek, tak abyś znalazł tam wszystko od krawata na wesele do Shimano Stelli 2500 FJ, oczywiście w rewelacyjnych cenach. Poza tym podstawowa sprawa: W dzisiejszych czasach jeśli jakiś sklep internetowy nie ma opinii to znaczy, że nie istnieje. Dziękuję dobranoc :)

A ja znam taki co nie ma opinii a istnieje, mój :)
  • Like 1

Przyszły cykady z Ali:

https://pl.aliexpress.com/item/32901289954.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a025c0f8lRJY1

https://pl.aliexpress.com/item/32951589008.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1a025c0f8lRJY1

Wyglądają zajefajnie, ciekawe jak będą przyjęte przez rybki... ;)

Edytowane przez Alexspin

Alex miałem te cykady. Niestety jakichś poważniejszych wyników na nie nie zanotowałem. Często było tak, że "nacykałem" się i nic, a po założeniu gumki okonie zaczęły ze mną gadać ... To zapewne kwestia wody i pory roku, ale tak ogólnie to lepsze wyniki miałem na gumki.

• Like 1

Na f

Czy są jakieś na Ali godne polecenia gumy (paprochy, kopyta), woblery ?

Składam małe zamówienie to bym przy okazji dorzucił do koszyka jeśli jest coś godnego uwagi i w korzystnej cenie względem PL.

Na fejsie sa grupy traktujące tylko o zakupach wędkarskich na Ali. Zazwyczaj są tam prezentowane same hity ;)

Co drugi wpis dotyczy przynęt

Edytowane przez Przemek_M

A wziąłem bo muszę parę dziur posprawdzać. Piszą, że dobra.

297,73 zł 40%OFF | Joylog bezprzewodowy wykrywacz ryb wędkarstwo inteligentny Sonar echosonda HD cyfrowy Sonar obrazowanie USB ładowanie automatyczny Start-stop

https://s.click.aliexpress.com/e/BGns5mg31

Tak poza konkursem, Komunistyczna Partia Chin dziękuje Polakom za zakupy. Jesteście jednym z globalnych liderów, ponad 14 tys wysyłek dziennie, to nas cieszy. Fajnie, że wolicie zakupy u nas zamiast wspierać lokalnych twórców, a przynajmniej krajowych dystrybutorów. 

Dla towarzyszy z Polski, Przewodniczący Chińskiej Partii Ludowej Xi Jinping

post-59931-0-73145700-1572123420_thumb.jpg

• Like 4

To wyjaśnij patrioto skąd czasem wielokrotne przebitki cenowe na te same towary?

Tylko nie mów prosze, że zus krus us cło i  uj... wie co jeszcze. To wszyscy wiedzą. Jak to sie dzieje, że w detalu u Chińczyka za  300 m plecionki - wcale nie najgorszej wystarczy zapłacić 20 pare zet.

U nas 100 m tyle kosztuje...

Itd itp...

Mi też przykró, że spadają wam dochody(dystrybutorom), ale tak wygląda rynek konsumenta...

Edytowane przez eRKa
  • Like 5

Tak poza konkursem, Komunistyczna Partia Chin dziękuje Polakom za zakupy. Jesteście jednym z globalnych liderów, ponad 14 tys wysyłek dziennie, to nas cieszy. Fajnie, że wolicie zakupy u nas zamiast wspierać lokalnych twórców, a przynajmniej krajowych dystrybutorów. 

Dla towarzyszy z Polski, Przewodniczący Chińskiej Partii Ludowej Xi Jinpi

Gdzie robisz zakupy codzienne ?

Dla towarzyszy z Polski, Przewodniczący Chińskiej Partii Ludowej Xi Jinping

Wojtku, jestem "lokalnym twórcą". Przed moimi pierwszymi targami gdzie byłem wystawcą postanowiłem zbroić swoje przynęty. Kupiłem od krajowego dystrybutora kotwice Mustad, Eagle Claw i od polskiego sprzedawcy kółka StanMar. Kotwiczki okazały się tragicznie tępe (EC) a Mustady były przy wielkości #4 zrobione z drutu cienkiego jak na #12 i rdzewiały. Już podczas targów część klientów narzekała na ich jakość. Kółka z kolei rdzewiały od "chuchnięcia", a ich wytrzymałość była tragiczna. Za wszystko zapłaciłem około 600 zł. I nie, nie odbiłem sobie w cenie przynęty bo mam zasadę, że nie doliczam uzbrojenia i opakowania, a nawet koperty do finalnej ceny woblera. W Chinach zamówienie na 600 zł pokrywa mi prawie rok produkcji, znalazłem kółka jakości hyper strongów i kotwice lepsze niż krótkie VMC. Dopiero po dobraniu towaru z Chin mogę wysyłać woblery uzbrojone tak, że lecą od razu do wody, a nie do przezbrojenia.

Inna historia, brałem kółka od polskiego małego producenta (manufaktura). Wszystko było cacy cena ok, niemal nie do uwierzenia, stal Sandvik. W tym roku zamówiłem koleją partię ale coś mi nie grało z montażem, za lekko szło. Okazało się, że facet pociął koszty i zaczął klepać z tańszego drutu. Boleń 65 centów wyprostował mi kółko co zdarzyło mi się pierwszy raz w życiu. Zmiana była oczywista.

Na koniec jeśli chodzi o echosondę. Od paru tygodni miałem zamiar kupić deepera ale przeczytałem, że to chińskie echo w cenie 300 zł jest dużo lepsze niż deeper na 1500 zł. Na tej podstawie wybrałem pekińczyka i spokojnie, dowalą cło to wspomogę program 500+, dalej z dużą oszędnocią.

Miałem jako twórca woblerów dwie sytuacje, gdzie koledzy po kiju wskazywali Chiny jako miejsce gdzie zaopatrzą się w woblery. Ok, nie mam z tym problemu, ja też nie mam samych Elitek z dopiętymi Stellami bo mnie na to nie stać.

Poza nielicznymi przypadkami osób obsesyjnie oszczędnych zwykle to zdrowy rozsądek dyktuje zasady.

• Like 17

@Hesher porównaj odczyty tego echa z jakimś Strikerem albo Hookiem jedno przy drugim jak możesz, bo generalnie takie urządzenia sensownie pokazują zazwyczaj tylko głębokość i temperaturę wody. Lepszy niż deeper chirp nie będzie, ale jeśli pokaże twardość dna, a po wyłączeniu ikon ryb będzie się dało odróżnić struktury od zapisów ryb to byłaby faktycznie świetna opcja za 3 stówki. Nawet mapowanie podobno ma.

Wspone jeszcze tylko ze przyszła moja tatula, zamiast 900 PLN zapłaciłem 540, nawet w sklepie byłem żeby porównać, oczywiście są identycznie. Ciekawe czy byś @Woytec dopłacił świadomie 350 zeta za ten sam produkt? Ok brak gwarancji, ale akurat tatula obarczonna jest małym ryzykiem.