Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie :)

Czy ktoś z Was zamawiał na alli  spodnie zimowe SOFTSHELL . Czy macie coś sprawdzonego i godnego polecenia i jak z rozmiarówką. Wiem ,że są tabele i jest rysunek jak je dobrać, czy brać rozmiar większy czy nie.    

Sam zamawiam rzeczy z ali jednak wtedy kiedy mi się to kalkuluje. Ze spodniami zwłaszcza tymi dobrymi to już tak świetnie nie jest, dlatego w tym przypadku to chyba lepiej w sklepach pomierzyć i mieć jakąś tam gwarancję.

Ja mam do przeczytania 220 :unsure:

Około świąt zadam pytanie :D

Skorzystaj z wyszukiwarki i gwarantuję Ci, że zadasz pytanie szybko o ile to będzie konieczne ;)

• Like 1

Mam pytanie :)

Czy ktoś z Was zamawiał na alli  spodnie zimowe SOFTSHELL . Czy macie coś sprawdzonego i godnego polecenia i jak z rozmiarówką. Wiem ,że są tabele i jest rysunek jak je dobrać, czy brać rozmiar większy czy nie.    

Polecam te:

https://www.decathlon.pl/spodnie-sh500-x-warm-mskie-id_8493789.html

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

Zamówiłem wczoraj wkładki grzejące, ale bez sterowania bezprzewodowego, bo po co... jakoś niecałe 3€ z przesyłka, przyjdą to coś więcej powiem :) ale przy takich pieniądzach, to cokolwiek to nie będzie, nie ma żalu. Przydałyby mi się na pontonie, bo tam ruchu mało i czasami zimno w stopy :)

Podasz linka do tej oferty

@Viking, wkładki grzewcze:

https://s.click.aliexpress.com/e/KCwybR1Ax

@Hesher, sprzedają i mają prawo, ale wprowadzanie reszty w błąd dla własnego zysku fajne nie jest. Widać, że Ciebie takze boli import indywidualny. No cóż milionerem w rok nie zostaniesz, jak mi przykro :-)

@Hesher, sprzedają i mają prawo, ale wprowadzanie reszty w błąd dla własnego zysku fajne nie jest. Widać, że Ciebie takze boli import indywidualny. No cóż milionerem w rok nie zostaniesz, jak mi przykro :-)

Spędź na forum trochę więcej czasu przed wydawaniem takich sądów. Akurat kolega, do którego piszesz, niejednokrotnie sam podawał linki do artykułów z ali. Abstrahując nawet od innych rzeczy, które wnosi na to forum.

Pozdrawiam

• Like 1

Import indywidualny z aliexpress, zaplułem monitor hehehe nie no ale brzmi dumnie.

A to już jest inna bajka, jak ktoś chce być rolowany to będzie rolowany. Cała historia cła jest związana z działaniami allegro i w sumie niezależna od indywidualnych handlarzy czy importerów, zwał jak zwał. Mnie trafili raz, a zamawiam bardzo dużo. Nie doszukujcie się teorii spiskowych, allegro skutecznie wynegocjowało zmiany w prawie i jest jak jest. Co mógłbym założyć to, że uwagę celników prawdopodobnie przyciągają ciężkie przesyłki bo właśnie taką mi zatrzymali. Zamawiałem wędki, kołowrotki, ciuchy i masę osprzętu, ta jedna, która była ciężka (kotwice) wjechała na cło.

A widzisz wydźwięk Twoich ostatnich postów był zgoła inny... nieważne.

Mnie nie oclili jeszcze, ale tez nie mieszkam w PL i mam wyzszy limit bezclowy, prawie 28€ i najczęściej w tym się mieszcze. Dużych rzeczy wedkarskich trochę boję się zamawiać, może kiedys sie jeszcze przekonam, zobaczymy. Za to wszystko co małe to tylko z ali, przynęty szczególnie.

Napiszesz coś o kolowrotkach? Jak to się sprawuje ? Przy cenach PL pewnie warto, ale mam Moritza nie tak daleko... a oni czasami tez fajne oferty mają.

A widzisz wydźwięk Twoich ostatnich postów był zgoła inny... nieważne.

Mnie nie oclili jeszcze, ale tez nie mieszkam w PL i mam wyzszy limit bezclowy, prawie 28€ i najczęściej w tym się mieszcze. Dużych rzeczy wedkarskich trochę boję się zamawiać, może kiedys sie jeszcze przekonam, zobaczymy. Za to wszystko co małe to tylko z ali, przynęty szczególnie.

Napiszesz coś o kolowrotkach? Jak to się sprawuje ? Przy cenach PL pewnie warto, ale mam Moritza nie tak daleko... a oni czasami tez fajne oferty mają.

Lurekiller Saltist i wszystko jasne :)

• Like 1

Przyszedł dzisiaj do mnie zamówiony 11.11 teton 2-10. Obyło się bez cła, przesyłka dotarła w całości. Tracking bardzo słaby... Paczkę dostarczył kurier. Jestem pod wrażeniem tej wędeczki, wygląda na taką która odpowiada moim wymaganiom. Strasznie lekka i delikatna. Więcej informacji po jutrzejszych testach nad wodą.

• Like 2