Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy forumowicze. Mam pytanie dotyczące zakupu kołowrotka do UL 1-7g.

Waham się pomiędzy zamówieniem z Ali TSURINOYA NA 2000 która zbiera dobre opinie , a zakupem w kraju Ryobi Ecusima 2000.

Ktory z nich lepszy? Który byście wybrali? Cenowo są podobne 100 vs 120zł. Czas oczekiwania na przesyłkę gra tu drugorzędną rolę.

Jeżeli mowa o kołowrotku do wcześniej wspomnianych wędek ul "DAM Microflex 230cm 1-7g oraz Grey Stream 228cm 1-7g" ,to szukałbym czegoś lżejszego w granicach 200-220 gram np:Okuma Alaris,która mieście się w oczekiwanym budżecie i producent oferuje 5 lat gwarancji lub od biedy może być poprawny chińczyk w rozmiarze 1000 typu:

https://pl.aliexpress.com/item/32841158052.html

Moi drodzy forumowicze. Mam pytanie dotyczące zakupu kołowrotka do UL 1-7g.

Waham się pomiędzy zamówieniem z Ali TSURINOYA NA 2000 która zbiera dobre opinie , a zakupem w kraju Ryobi Ecusima 2000.

Ktory z nich lepszy? Który byście wybrali? Cenowo są podobne 100 vs 120zł. Czas oczekiwania na przesyłkę gra tu drugorzędną rolę.

TSURINOYA  FENGSHANG 2000  , polecam , ponad rok katowania .Dopracowany , zero luzów , chodzi płynnie " masło "  . Po tym czasie wylądował do spławika na jego miejsce wleciał 

DRAGON FISHMAKER II  i klnę co jestem na rybach   ( rzęzi jak stara młockarnia i już załapał się na naprawę gwarancyjną )

[quote name="Durzy" post="2683494" timestamp="1576758851"Ale od 2 tygodni, wg śledzenia, przesyłka kręci się w kółko. Zmieniają się tylko daty.

I cały czas widnieje, jako przesyłka w kraju dostawcy.

To pisz do sprzedawcy, bo pewnie ma problem z odprawą celną w Chinach.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj listonosz dostarczył kupiony katalityczny ogrzewacz, może być dłoni. W/g instrukcji z YT napełniłem 6 ml max 12 ml (powinno wystarczyć na 6 h grzania) zwykłej benzyny ekstrakcyjnej, rozgrzałem zapalniczką katalizator i tak grzeje już od ponad trzech godzin. Zakup wysłany ze Słubic, lub przez Słubice. Temperatury do jakiej nagrzewa się ogrzewacz nie znam, bo nie mam czy zmierzyć, Ciężko jest to utrzymać gołą dłonią, w pokrowcu jest OK.  Przydać się może na łódce bo jeszcze nie koniec sezonu sandaczowego.

post-59698-0-13664900-1578069725_thumb.jpg

post-59698-0-12821100-1578069739_thumb.jpg

• Like 4

Do jakiego łowienia taki młynek przy tych jego parametrach? Ciezar przynęt? Wielość łowionych ryb? Nie znam się kompletnie na takich zabawkach. Pojemność szpuli 0.16mm -100m to żyłka czy plecionka? Słabiutko trochę. Chyba do delikatnego łowienia.

• Like 1

Do jakiego łowienia taki młynek przy tych jego parametrach? Ciezar przynęt? Wielość łowionych ryb? Nie znam się kompletnie na takich zabawkach. Pojemność szpuli 0.16mm -100m to żyłka czy plecionka? Słabiutko trochę. Chyba do delikatnego łowienia.

Jest to kopia scorpiona od Shimano. Przeznaczony do gramatury 2-10g czyli BFS (XUL). Można łowić tym okonie, pstrągi, klenie i wszelakie inne, mniejsze ryby.

Zobacz pojemność szpuli Shimano Calcuta Conquest BFS ????

Na różnych grupach piszą, że jest to bardzo fajny multiplikator w tej cenie. YouTube jest pełne filmików z łowienia nim.

• Like 1