witeg Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Właśnie pytałem o odczucia użytkownika, a z uwagi na to że nie jestem zainteresowany zakupem, po prostu nie chce mi się szukać recenzji, w których i tak zwykle będzie jedynie "unboxing" i prezentacja narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 NIe próbowałem, dzisiaj przyszło, oceniam tylko ogólną jakość wykonania. Ten scyzoryk ma swój "odpowiednik" u victorinoxa, więc musiałbyś poczytać recenzje oryginału jeśli chodzi o ergonomię i odczucia użytkowników. Ostre są noże, nożyczki, otwieracz do konserw, piła do drewna, pilnik do metalu. Te małe narzędzia zdecydowanie nie. Akurat wykałaczka to jest tu najsłabsza, zupełnie nie przypomina oryginału. No chyba, że w Twoim egzemplarzu jest lepsza? Widzisz Kolego istnieje takie obiegowe powiedzenie - jak coś jest do wszystkiego to jest do d..y(w innej wersji - do niczego)I nie krytykuję tego konkretnie scyzoryka, czy jego oryginału, lecz samą koncepcję takich narzędzi.Mam jakiś podobny, i właśnie najczęściej używałem wykałaczki. "Wielkościowo - jak pół paczki papierosów" - i to chyba jest skumulowana ocena przydatności. Pozdrawiam Romek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) W takich scyzorykach najprzydatniejsza jest wykałaczka.Ma jedną wadę, moja zginęła mi po miesiącu użytkowania podobnego kombajnu Victorinoxa - oryginalnego. (…)Ostre są noże, nożyczki, otwieracz do konserw, piła do drewna, pilnik do metalu. Te małe narzędzia zdecydowanie nie. (…)Nożyczki złamały się na tekturce pudełka od pasty do zębów, otwieracz nie przeżył puszki z konserwą wojskową. Z piły i pilnika nie korzystałem, bo chcąc cośkolwiek zrobić tymi pseudonarzędziami zachechłałbym się na śmierć.Po roku poszedł na złom. (…) jak coś jest do wszystkiego to jest do d..y(w innej wersji - do niczego)(…)… i to jest niepodważalna prawda. Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ale piszesz o chińskim czy szwajcarskim scyzoryku?Bo jeśli chodzi o Victorinoxa to Huntsman spełnia wszystkie moje potrzeby noża wędkarskiego. Wprawdzie puszek wojskowych nie otwieram, ale inne owszem. Szydło daje radę jako przebijak i rozwiertak, nożyczki, jak na swój rozmiar całkiem nieźle się sprawują, piłką na tyle sprawnie można przecinać patyki grubości kciuka i ciut grubsze do tego stopnia, że wolę je ciąć właśnie vickową piłką niż dużym nożem. Jakieś śrubki też daje radę przykręcić i odkręcić. W zasadzie wszystko działa i się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 No jeśli pisał o oryginale, to ten chiński będzie z pewnością gorszy, bo w cuda za 30 złotych nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Widzisz Kolego istnieje takie obiegowe powiedzenie - jak coś jest do wszystkiego to jest do d..y(w innej wersji - do niczego)I nie krytykuję tego konkretnie scyzoryka, czy jego oryginału, lecz samą koncepcję takich narzędzi.Mam jakiś podobny, i właśnie najczęściej używałem wykałaczki. "Wielkościowo - jak pół paczki papierosów" - i to chyba jest skumulowana ocena przydatności. Pozdrawiam RomekGeneralnie się zgadzam. Nie wyobrażam sobie tego nosić na co dzień. Po prostu wrzuce do skrzynki wędkarskiej jako przydaś za 30 złotych. https://www.fotosik.pl/zdjecie/2d2f906063471374to jest ciekawe Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Jamjest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Rzuciły się komuś w oczy kotwiczki bezzadziorowe ? Haki można namierzyć, ale kotwiczek nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Podpinam się pod pytanie. Właśnie miałem prosić o jakieś namiary na kotwiczki bezzadziorowe. Kiedyś na pewno były, bo znajomy zamawiał i kilka do mnie trafiło w rozmiarze 8. Były całkiem spoko, kolor czarny, dość mocne, bez tendencji do szybkiego rdzewienia. Teraz nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 https://pl.aliexpress.com/item/32800088502.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.403a360fHFwKQA&algo_pvid=cc17925f-1285-4d17-82bc-590f71e6ff83&algo_expid=cc17925f-1285-4d17-82bc-590f71e6ff83-27&btsid=fff3833c-b431-46cb-b60f-e13afc4cc4fc&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_53 lub pomyśleć nad ściśnięciem lub zeszlifowaniem: https://pl.aliexpress.com/item/33057090897.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.772167e2KkKxHk&algo_pvid=65a42073-f699-4838-bf95-c55534b6ed47&algo_expid=65a42073-f699-4838-bf95-c55534b6ed47-55&btsid=25fec0d1-0a36-42d6-a2d3-9266c38089af&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 czy ktos widział na Ali T-knob najlepiej gumowy pasujący do Shimano TP4000FB ?albo ostatecznie inny piankowy czy korkowy ? mój gumowy jest klejący i obłazi z powodu kontaktu z sprayem na komary nie da sie chyba tego uratowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Czemu koniecznie z Ali? Mefisto miał kiedyś w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Czy widział ktoś na Ali szpule pasująca do shimano stradic 4000 fl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Czemu koniecznie z Ali? Mefisto miał kiedyś w dobrej cenie.zapytałem Mefisto - zobaczymy co napisze ponawiam pytanie o knoby z Ali do tego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Platforma aliexpress, poszukiwany....poszukiwany... kij sandaczowy cw.20-40 gr, MH-H, XF sa takie u majfrendów. Wiem, wiem że coronavirus, przeczekam do wiosny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zobacz Kingdom Solo 2, ale podany cieżar to tylko cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Widział ktoś na ali pływaki do podbieraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Nieco ponad 210zl na aliexpress. Ma ktoś, korzystał, macał? Rzuca to? Nie rozleci się po jednym sezonie? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Platforma aliexpress, poszukiwany....poszukiwany... kij sandaczowy cw.20-40 gr, MH-H, XF sa takie u majfrendów. Wiem, wiem że coronavirus, przeczekam do wiosny ;-) Kurcze ,coś tam dla córki przyszło w piątek a ja czekam na moje i co trzeba to jakoś odkazić zdezynfekować ? Widział ktoś na ali pływaki do podbieraka? Kupisz w sklepie u nas jakiś Jaxon ,york to max dwie dychy. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Kurcze ,coś tam dla córki przyszło w piątek a ja czekam na moje i co trzeba to jakoś odkazić zdezynfekować ? Dobra dezynfekcja nigdy nie zaszkodzi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 ...może jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 „Lepiej nie zamawiać artykułów spożywczych z Aliexpress. Nie wiadomo, w jakich warunkach są transportowane, przechowywane. Koronawirus potrzebuje 37 stopni Celsjusza, żeby rozmnażać się i funkcjonować. Wirus żyje w organizmach ssaków, przede wszystkich stałocieplnych. Bez tego nie przeżyje. Przesyłki nie są sprawdzane pod tym względem, dlatego warto zrezygnować z zakupu podobnych produktów z Chin” – poinformował lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 „Lepiej nie zamawiać artykułów spożywczych z Aliexpress. Nie wiadomo, w jakich warunkach są transportowane, przechowywane. Koronawirus potrzebuje 37 stopni Celsjusza, żeby rozmnażać się i funkcjonować. Wirus żyje w organizmach ssaków, przede wszystkich stałocieplnych. Bez tego nie przeżyje. Przesyłki nie są sprawdzane pod tym względem, dlatego warto zrezygnować z zakupu podobnych produktów z Chin” – poinformował lekarz.Jeśli tak poinformował lekarz, to jestem pełen podziwu ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Widocznie jesteś lekarzem i znasz się na rzeczy, ja nie.Cytat jest z artykułu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 https://pl.aliexpress.com/item/32958506198.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1b365cecoVX3IP&algo_pvid=a757a196-6805-4c75-b992-a78558abec8a&algo_expid=a757a196-6805-4c75-b992-a78558abec8a-14&btsid=38c7bc9a-f324-4128-a1df-aed8ad93bfcf&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53 I z polskiego sklepu:https://sklepdrapieznik.pl/sklep/multiplikatory/41207-daiwa-cc-80-hsl.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 A kto zamawia spożywkę w Chinach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi