mkordeusz Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 A kto zamawia spożywkę w Chinach? Herbaty ludzie kupują. I kosmetyki jakies, o ile zalicza się to do spożywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 A kto zamawia spożywkę w Chinach?Kolega zamawiał herbatę.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Widocznie jesteś lekarzem i znasz się na rzeczy, ja nie.Cytat jest z artykułu.Nie jestem lekarzem. I nie sądzę by jakikolwiek lekarz był takim głąbem, by pisać takie rzeczy i/lub w ten sposób. Raczej to twórczosć podrzędnego pismaka. Po pierwsze wirusy nie są organizmami żywymi, nie żyją a więc i nie funkcjonują. Namnażają się tylko za pośrednictwem komórek nosiciela, gdzie "podkładają" swój kod genetyczny w miejsce DNA zarażonego organizmu. To w skrócie i uproszczeniu, ale chyba wystarczająco. "Wirus żyje w organizmach ssaków, przede wszystkich stałocieplnych." - no litości.Skądkolwiek masz ten cytat, jego autor mógłby nieco odświeżyć swoją wiedzę ze szkoły podstawowej. Wirusy w większości nie są w stanie przetrwać poza organizmem nosiciela dłużej niż kilka godzin. Temperatura i wilgotność to nie jedyne czynniki, które wpływają na ten stan rzeczy, ale są bardzo ważne. Jako paskudy odzwierzęce koronawirusy mogą nam zagrozić nie tylko przez kontakt z zarażonym człowiekiem, ale też a nawet przede wszystkim przez kontakt z zarażonymi oraz martwymi zwierzętami - ssakami lub ptakami, gdy ostatni raz czytałem nt.owego wirusa jego geneza nie była pewna, oraz ich wydalinami. Epidemia związana z koronawirusem być może przekroczy skalę i osiągnie rozmiary pandemii. Prawdopodobnie dotrze w każdy niemal zakątek Ziemii a jej śmiertelne żniwo pochłonie miedzy 45 a 100 mln ludzkich istnień (informacje i szacunki zaczerpnięte w ostatnich 2 tygodniach z internetu ale raczej z szanujących się portali), lecz: "GIS podaje też, że według aktualnej wiedzy nie ma ryzyka zakażenia się wirusem poprzez towary zamawiane z Chin."I to chyba tyle na temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 zapytałem Mefisto - zobaczymy co napisze ponawiam pytanie o knoby z Ali do tego młynkaMefisto nie ma do FA i FB podbijam temat: ktokolwiek widział ktokolwiek wieknob do TP 4000FBnajchetniej T-KNOB gumowy , piankowy , frewniany . plastikowy (nie metalowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Kolega zamawiał herbatę..Ja zamawiam herbatę, tutaj takiej czarnej herbaty nie kupisz. Co do zakupów to wczoraj odebrałem trzy paczki z ali. jedna to rękawice zimowe, które nie przydadzą się w tym roku.Rękawice rewelacyjne, ciepłe grube i chyba nieprzemakalne ;-) jedyny mankament to odrobinę krótkie palce. Cena rewelacyjna bo za te pieniądze to szmaciaków w tesco się nie kupi.https://pl.aliexpress.com/item/32789152241.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7c235c0fyXMSpC Edytowane 26 Stycznia 2020 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Ja zamawiam herbatę, tutaj takiej czarnej herbaty nie kupisz. Co do zakupów to wczoraj odebrałem trzy paczki z ali. jedna to rękawice zimowe, które nie przydadzą się w tym roku.Rękawice rewelacyjne, ciepłe grube i chyba nieprzemakalne ;-) jedyny mankament to odrobinę krótkie palce. Cena rewelacyjna bo za te pieniądze to szmaciaków w tesco się nie kupi.https://pl.aliexpress.com/item/32789152241.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7c235c0fyXMSpCFajne. Możesz sprawdzić nieprzemakalność? Załóż i na 1-2 minuty dłoń do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 A ja zamówiłem te, są super.https://pl.aliexpress.com/item/32965378302.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fimi1iX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 https://pl.aliexpress.com/item/32958506198.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1b365cecoVX3IP&algo_pvid=a757a196-6805-4c75-b992-a78558abec8a&algo_expid=a757a196-6805-4c75-b992-a78558abec8a-14&btsid=38c7bc9a-f324-4128-a1df-aed8ad93bfcf&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53 I z polskiego sklepu:https://sklepdrapieznik.pl/sklep/multiplikatory/41207-daiwa-cc-80-hsl.htmlPolska cena nie jest wcale zła.Pamiętaj że zawiera Vat czyli podatek który zostaje w kraju i zysk nie zostaje przesadzony dla sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Hmmm...co do podatków to temat rzeka więc może nie czas i miejsce gdzie i na co one trafiają....a polecam w wolnej chwili serial Polityka :-)Mnie natomiast zastanawia jedna rzecz... skoro ponoć lotniska nie działają... to jak się zamawiane paczki mają wydostać z Chin i ruszyć do nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Porty są nie tylko lotnicze. Część towarów jest też w magazynach w Europie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Co nie zmienia faktu, że wszelkie przesyłki idące drogą lotniczą z chin po prostu nie ruszą do nas a to 80% towarów i tak czy siak trzeba się uzbroić w dużą cierpliwość nie tylko z okazji Chińskiego Nowego Roku.O portach morskich nie wspominajmy bo to już bite 3 miesiące jeśli ktoś tą drogą wysyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Od kiedy lotniska nie działają, bo moja przesyłka 23.01 wyleciała z Chin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Nie wiem. Czytałem artykuł że lotniska zamykają... Zamówiłem troszkę gum 5cm pod okonia.Podrzuci ktoś jakieś polecane haki , czeburaszki, główki jigowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 W wątku masz odpowiedzi na pytania. Ja zakupy na ali odpuszczam bo nikt nie wie co tam się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Nie wiem. Czytałem artykuł że lotniska zamykają... Zamówiłem troszkę gum 5cm pod okonia.Podrzuci ktoś jakieś polecane haki , czeburaszki, główki jigowe?Majfriendy co jakiś czas mają święta i wtedy najzwyczajniej nie wysyłają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Nie. Artykuł dotyczył zamknięcia lotniska w związku z wirusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Nie. Artykuł dotyczył zamknięcia lotniska w związku z wirusem.Oni całe miasto potrafią "odciąć" od świata i wybudować szybko szpital polowy. Więc normalne jest zamknięcie lotniska. Ale pamiętajmy o tym, że paczki są wysyłane z różnych miejsc. Ja bym nie panikował Edytowane 26 Stycznia 2020 przez Tiur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 (edytowane) do 31.01 mają nowy rok i w 4 literach mają nasz paczki... a tak z innej mańki czy ktoś z panów zamawiał z alii albo wish-a rippery manns 45mm ? lub coś podobnego w dobrej cenie i sprawdzonego ? Edytowane 27 Stycznia 2020 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Ma ktoś namiar na sprawdzone "BusterJerki" ? Edytowane 28 Stycznia 2020 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) szukam na 100% działajacego kodu do aliexpress dla STARYCH uzytkownikówtakiego na 3-5 USD/EURO =- ma ktoś /coś ? Edytowane 28 Stycznia 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 A ja zamówiłem te, są super.https://pl.aliexpress.com/item/32965378302.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fimi1iXtez takie miałemjedyna wada że do wszystkiego sie te rzepy przyczepiają - do każdej częsci ubrania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Zobacz Johncoo Warrior, jest trawel 4 części w długości 2,4 m.Ma dwie szczytówki w zestawie, jedna cw. 40-60 gramów i druga 100-200 g.Kilka dni temu odebrałem wersję 3 metry, wykonanie całkiem przyzwoite.Nie miałem jeszcze okazji połowić, tylko wyginanie i podnoszenie butelek z wodą na balkonie.Delikatniejsza szczytówka jest miękka, ta druga sztywna. Zapas mocy jest w dolniku, ale nie jest to też kij od szczotki, widać że wraz z przyrostem obciążenia będzie się głębiej uginał.Trochę mała przelotka startowa, ale to już nad wodą sprawdzę jak chińska koncepcja przełoży się na długość rzutów.No i jak kij sprawdzi się to wymienię uchwyt kołowrotka i trochę pianki powyżej dołożę. https://s.click.aliexpress.com/e/bFNrYwe8 Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu TapatalkaI jak wrażenia? Jaka waga kija z jedną szczytówką? jest w miarę wyważony? szczytówki to wklejki czy jednolita konstrukcja? pozdrawiamMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Ktoś korzysta przy zakupach z https://planetplus.com/ ? Faktycznie zwracają tam część pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Ktoś korzysta przy zakupach z https://planetplus.com/ ? Faktycznie zwracają tam część pieniędzy? raz zwracaja raz nie zwracająpopatrz w watkach w necie ilu ludzi sie użera o zwroty korzystam z refundera ale tam mniejsze zwroty sa Edytowane 3 Lutego 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Jaką dość tanią, 8-splotową plecionke ~0.20mm polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi