Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie tą ostrzałkę, którą ktoś wcześniej polecał: https://www.aliexpress.com/item/4000307991454.html

Powiem szczerze, że jestem zachwycony, z łatwością doprowadziłem do użytku nawet dwa mocno przetyrane już noże.

Za 50 zł rok temu na Rybomani był magik co sprzedawał made in Poland ostrzałki .Robily naprawdę mega wrażenie.Kupie w tym roku.

I jak wrażenia? Jaka waga kija z jedną szczytówką? jest w miarę wyważony? szczytówki to wklejki czy jednolita konstrukcja?

pozdrawiam

Mateusz

Na temat wagi pisałem chyba w tym wątku skąd jest cytowany post.

Wrażeń brak, nie miałem okazji użyć tej wędki w zimowym sezonie, kij będzie w przyszłości służył do łowienia z balonem ze skał.

W między czasie Johncoo wstawił do oferty wykonaną na tym blanku wędkę, która bardziej mi podchodzi.

Ale czekam z zakupem na "urodziny Aliexpress".

https://a.aliexpress.com/_sPUe0S

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Za 50 zł rok temu na Rybomani był magik co sprzedawał made in Poland ostrzałki .Robily naprawdę mega wrażenie.Kupie w tym roku.

Kupiłem ją jest warta tych pieniędzy, ale jak to w reklamie nie wszystko jest to tak oczywiste. Po naostrzeniu nóż tnie kartki ale nie wszystkie tak ładnie są cięte, zależne to jest od grubości kartki i zapewne od stali z której ten nóż został zrobiony.

• Like 2

Panowie, a te gumki podróby Keitech i inne to warte są kupna? Mam dobre miejsce sandaczowe, ale na dnie kamień na kamieniu plus pozostałości po umocnieniu filara mostu. Można urwać i 20 gumek dziennie i stąd moje pytanie. Czy warto to kupić? 

Śmiało kupuj, ja również zamawiam podróby oryginalnych wyrobów znanych marek, również posiadam sporą ilość rzeczy " markowych " i powiem szczerze, może różnić się lekko pracą jeśli chodzi o kopyta i jakością, ale ryby łowią.

W moim przypadku ryby nie podpływają do przynęt i nie gdybają nad firmami które im prezentujemy, są głodne to żrą tak samo Chiny jak i wyroby Europejskie : )

• Like 4

A jakich noży używacie? Może ktoś poleci jakieś z Ali takie zarówno do zadań wszelakich jak i przykładowo do filetowania?

W wątku obok było kilka zalinkowanych, jak również dłuższa dyskusja o tym, czy warto kupować nóż z ali: http://jerkbait.pl/topic/5615-n%C3%B3%C5%BC-w%C4%99dkarskosurvivalowy/page-25

Skąd Wy to wszystko wiecie na temat tego wirusa ? Przecież to na 99/99 % sztuczny twór, który może ginie w jakiejś tam temperaturze, a może nie ..., może potrzebuję nosiciela, a może wystarczy mu trochę śliny albo potu ludzkiego ..., a może i zwierzęta mogą go nawet przenosić ... Raczej wstrzymałbym się z ocenami jakiś czas ...

A skad Ty to wiesz ze na 99/99 % to sztuczny twor 

a w temacie :mija miesiac a moje amowienia nawet nie zostaly wysłane tez tak kiedys mieliscie 

Edytowane przez Viking

A skad Ty to wiesz ze na 99/99 % to sztuczny twor

a w temacie :mija miesiac a moje amowienia nawet nie zostaly wysłane tez tak kiedys mieliscie

Siedzą w domach pekińczyki, zrobili im nawet specjalne święto na tą okoliczność :) Z tego co się dzisiaj dowiedziałem, firmy występują z wnioskami o zgody, żeby mogli wrócić do roboty.

walą w kulki

pisza  że nie zrealizuja  zamówienia ze stycznia  bo niby na stoku nie ma a jednocześnie wystawiają wciąz towar tylko drożej

prosza żeby samemu anulowac z powodem inne i nie wystawiac negatywa

zrobiłbym to gdyby faktycznie nie mieli towaru

a tak jak chcą kantowac to dostana negatywa jak złoto jak nie wyślą jeszcze przez tydzien i anuluje z winy sklepu

I dobrze , do mnie pisali że t

walą w kulki

pisza  że nie zrealizuja  zamówienia ze stycznia  bo niby na stoku nie ma a jednocześnie wystawiają wciąz towar tylko drożej

prosza żeby samemu anulowac z powodem inne i nie wystawiac negatywa

zrobiłbym to gdyby faktycznie nie mieli towaru

a tak jak chcą kantowac to dostana negatywa jak złoto jak nie wyślą jeszcze przez tydzien i anuluje z winy sklepu

I dobrze  , do mnie pisał gość że towar kiepski i nie chce mnie narażać .  A wystawiał dalej  , to ja mu że mam to w d , ma wysłać  . zgodził się i zwlekał i pisał farmazony  . 
Byłem twardy bo przynęta za 6 pln a wszędzie po 10 a u nas po 26 . Nie wysłał , skończył się czas ochrony  . 
Napisałem do aliex , oczywiście gadanie z botem nie wyszło odezwała się konsultantka .Naświetliłem sprawę kazała poczekać 5 min po czym stwierdziła że jestem ich bardzo ważnym klientem i w ciągu kilku dni oddadzą kasę i przepraszają  . 
Po 5 min , ding dong  , wiadomość z banku wpłata z ali  . 

Oni się strasznie boją negatywnych opinii , nie raz się zdarzyło że co kilka godzin pisał i prosił o pozywtywa  , ( spławiki miały być 2 g doszły 3 g ) , i np dał wieczny kupon na zniżkę  . 

Też mam jedną przesyłkę, którą wysyłają mi od prawie 3 tygodni, pytałem ich co tak długo to dostałem odpowiedź, że do 15 lutego mają "Chinese New Year holiday". Jak na dniach nie wyślą to anuluję zamówienie i dam im negatywa.

No jeden konkretny :)

W czwartek dostałem paczkę i dzisiaj drugą.Zamawiane było pięć tygodni temu. Do mnie i dla moich domowników wszystko dotarło. Raz szybciej raz dłużej.

Wyjątek to jedna paczka ,która już wg zapewnień miała być. Nie było jej w deklarowanym czasie więc wg. regulaminu alii otwieramy tzw. spór. Majfrend  kontaktowy jak najbardziej,  tyle tylko ,że translatorem się posługiwał i czytając to mieliśmy mega ubaw po pachy aż łzy leciały. Córka zagadała ,że może po angielsku albo po niemiecku dialog poprowadzą i zgodził się na angielski.Daliśmy sobie jeszcze 14 dni bo niby paczka jest już w PL. Minęło wspomniane dwa tyg. i paczki niema. A że sam wysyłał maile i przepraszał za każdym razem  - w sumie fajny gość- poczekaliśmy jeszcze tydzień . Nic nie przyszło więc wysłał na drugi dzień kasę na konto. I kuźwa za trzy dni paczka dotarła ............

No to tak głupio mieć kasę i towar. Napisała córcia maila ,żeby podał nr. konta to mu przelejemy a on  na to że nie, to nie przejdzie bo to  ChRL !! :)

Ale wiadomo ,że Polak potrafi i mayfrend  będzie miał kasę a ja będę spokojnie spał.  

A takie info dostałem na poczcie ,że niby wysyłki są wstrzymane bo nic nie wysyłają z chin. A to co pewnie teraz przychodzi to przed wirusem było wysłane.

Edytowane przez M a r a s
  • Like 2

Przeczytałem kilka ostatnich wpisów i powziąłem smutną refleksję nad poziomem Waszej empatii.  No ch.j, nieważne :) mi już wystarczy tego wątku i pytań na priv ws. kotwic, echa itp. 

Nic  z tego nie kumam , nie bardzo  lubie jak sie do jednostek zwraca się w formie  liczby  mnogiej -)),takie zle wspomnienia 

Przeczytałem kilka ostatnich wpisów i powziąłem smutną refleksję nad poziomem Waszej empatii.  No ch.j, nieważne :) mi już wystarczy tego wątku i pytań na priv ws. kotwic, echa itp. 

Bo widzisz Piotrek, jak Chińczyka tanio sprzedawać i szybko wysyłać to Chińczyka być dobra. Jak Chińczyka mieć święto i problemy, to Chińczyka zła. Walić w dziada i być niedobra. Niech Chińczyka znów być tania i szybko wysyłać... najlepiej bez koronawirusa!

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 7

Bo widzisz Piotrek, jak Chińczyka tanio sprzedawać i szybko wysyłać to Chińczyka być dobra. Jak Chińczyka mieć święto i problemy, to Chińczyka zła. Walić w dziada i być niedobra. Niech Chińczyka znów być tania i szybko wysyłać... najlepiej bez koronawirusa!

chyba nie umiesz czytać bo napisałem wcześniej

Mają przerabane przez epidemie i to rozumiem , mają dłuższe swięto i to rozumiem

Rozumiem ich problemy ale:

skoro nadal sprzedają towar który zamówiłem a wykrecają sie przed wysłaniem go po cenie w jakiej sprzedali na ich "promocji" około  10-15 stycznia, tłumacząc dziś że od pół miesiaca towaru nie ma .. no sorry ale to nikogo nie usprawiedliwia

i zadnej empatii do kombinatorów nie czuje.

1. mogli wysłąc już dawno przed ich świętem

2. skoro sprzedają nadal towar który kupiłem bo nadal w sklepie gdzie go wcześniej zamówiłem  jest do kupienia , czemu prosza sie o odwołanie z powodu mojej rezygnacji

rozumiem gdyby towar nie był juz sprzedawany to ok .

chyba nie umiesz czytać bo napisałem wcześniej

A czy ja odnosiłem się do Twojego wpisu? 

Może warto chociaż podać sklep, który czyni takie praktyki, dodać, czy to pierwszy, czy któryś już z kolei wałek. Jakbym tak przeczytał kilka ostatnich postów, a sam nie robił zakupów, to bym stwierdził, że tam są sami oszuści. 

I żeby nie było, że jest idealnie. Ostatnie dwa zakupy anulowałem, bo wysyłka przeciągała się niemiłosiernie. I nie zamierzałem ogłaszać całemu światu, że jestem niezadowolony z usług sklepu, którego nawet nie wymieniłem.

Edit: Kupując na Aliexpress nie muszę być detektywem i prawnikiem jednocześnie, jak tu http://jerkbait.pl/topic/33051-allegro-olx-hit/?p=2713427

;)

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 2

Ta mamy doczynienia z polskim naciagaczem. Tu z Chinskimi "cfaniaczkami" wykorzystujacymi sytuacje zeby przciac jeszcze kilka $. Nigdzie nikt nie napisal ze wszyscy sprzedawcy aliexpress tak sie zachowuja ani ze wszyscy na olx to przekrety i naciagacze. Napisalem ze mam taka sytucje w zamowieniu ze powolujac sie na sytucje chca odwolac zamowienie mowiac ze nie maja towaru a jednoczesnie nadal go sprzedaja

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka