Mekamil Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Kupiłem do 3000 włącznie, ale większość skończyłem ostrzyć na 1500 i tak wychodziło aż nadto, jak na ich zastosowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 @Friko pytał o te przynęty, proszę już są z Chin ;P https://pl.aliexpress.com/item/4000585217921.html?scm=1007.22893.125764.0&pvid=75332cdc-11d9-40f4-9b0d-72e23cd307cf&onelink_thrd=0.0&onelink_page_from=ITEM_DETAIL&onelink_item_to=4000585217921&onelink_duration=1.054415&onelink_status=noneresult&onelink_item_from=4000585217921&onelink_page_to=ITEM_DETAIL&af=3696116&cv=38079258&cn=45q5phxo6zphcmnxer4yadxab9s4cceg&dp=v5_45q5phxo6zphcmnxer4yadxab9s4cceg&utm_source=epn&utm_medium=cpa&utm_campaign=3696116&utm_content=38079258&afref=https%253A%252F%252Fwww.facebook.com&aff_request_id=403481244c0640489eca36ac5beab147-1581708300778-06269-COZHm64C&aff_platform=api&cpt=1581708300778&sk=COZHm64C&aff_trace_key=403481244c0640489eca36ac5beab147-1581708300778-06269-COZHm64C&terminal_id=324e6384b774467c9d0adee9d961c908 https://pl.aliexpress.com/item/4000136877664.html?af=3696116&cv=38079326&cn=45q5phxo0exoemfuqqw5b58yuxa7ix28&dp=v5_45q5phxo0exoemfuqqw5b58yuxa7ix28&utm_source=epn&utm_medium=cpa&utm_campaign=3696116&utm_content=38079326&afref=https%253A%252F%252Fwww.facebook.com&aff_request_id=e1d0f7ad5c2d4030ac44e7a65bb7795b-1581708300830-03618-4bkuiK5S&aff_platform=api&cpt=1581708300830&sk=4bkuiK5S&aff_trace_key=e1d0f7ad5c2d4030ac44e7a65bb7795b-1581708300830-03618-4bkuiK5S&terminal_id=324e6384b774467c9d0adee9d961c908 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Kupiłem sobie tą ostrzałkę, którą ktoś wcześniej polecał: https://www.aliexpress.com/item/4000307991454.htmlPowiem szczerze, że jestem zachwycony, z łatwością doprowadziłem do użytku nawet dwa mocno przetyrane już noże.Za 50 zł rok temu na Rybomani był magik co sprzedawał made in Poland ostrzałki .Robily naprawdę mega wrażenie.Kupie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 I jak wrażenia? Jaka waga kija z jedną szczytówką? jest w miarę wyważony? szczytówki to wklejki czy jednolita konstrukcja? pozdrawiamMateuszNa temat wagi pisałem chyba w tym wątku skąd jest cytowany post. Wrażeń brak, nie miałem okazji użyć tej wędki w zimowym sezonie, kij będzie w przyszłości służył do łowienia z balonem ze skał. W między czasie Johncoo wstawił do oferty wykonaną na tym blanku wędkę, która bardziej mi podchodzi. Ale czekam z zakupem na "urodziny Aliexpress". https://a.aliexpress.com/_sPUe0S Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Za 50 zł rok temu na Rybomani był magik co sprzedawał made in Poland ostrzałki .Robily naprawdę mega wrażenie.Kupie w tym roku.Kupiłem ją jest warta tych pieniędzy, ale jak to w reklamie nie wszystko jest to tak oczywiste. Po naostrzeniu nóż tnie kartki ale nie wszystkie tak ładnie są cięte, zależne to jest od grubości kartki i zapewne od stali z której ten nóż został zrobiony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 A jakich noży używacie? Może ktoś poleci jakieś z Ali takie zarówno do zadań wszelakich jak i przykładowo do filetowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Panowie, a te gumki podróby Keitech i inne to warte są kupna? Mam dobre miejsce sandaczowe, ale na dnie kamień na kamieniu plus pozostałości po umocnieniu filara mostu. Można urwać i 20 gumek dziennie i stąd moje pytanie. Czy warto to kupić? Śmiało kupuj, ja również zamawiam podróby oryginalnych wyrobów znanych marek, również posiadam sporą ilość rzeczy " markowych " i powiem szczerze, może różnić się lekko pracą jeśli chodzi o kopyta i jakością, ale ryby łowią. W moim przypadku ryby nie podpływają do przynęt i nie gdybają nad firmami które im prezentujemy, są głodne to żrą tak samo Chiny jak i wyroby Europejskie : ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 A jakich noży używacie? Może ktoś poleci jakieś z Ali takie zarówno do zadań wszelakich jak i przykładowo do filetowania?W wątku obok było kilka zalinkowanych, jak również dłuższa dyskusja o tym, czy warto kupować nóż z ali: http://jerkbait.pl/topic/5615-n%C3%B3%C5%BC-w%C4%99dkarskosurvivalowy/page-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Skąd Wy to wszystko wiecie na temat tego wirusa ? Przecież to na 99/99 % sztuczny twór, który może ginie w jakiejś tam temperaturze, a może nie ..., może potrzebuję nosiciela, a może wystarczy mu trochę śliny albo potu ludzkiego ..., a może i zwierzęta mogą go nawet przenosić ... Raczej wstrzymałbym się z ocenami jakiś czas ...A skad Ty to wiesz ze na 99/99 % to sztuczny twor a w temacie :mija miesiac a moje amowienia nawet nie zostaly wysłane tez tak kiedys mieliscie Edytowane 17 Lutego 2020 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Miałem kiedyś przy jakimś groszowym zamówieniu, że to sprzedawca anulował to zamówienie. Dziś ciężko powiedzieć, może to ichniejsze problemy z wiruskiem są powodem opóźnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 A skad Ty to wiesz ze na 99/99 % to sztuczny twor a w temacie :mija miesiac a moje amowienia nawet nie zostaly wysłane tez tak kiedys mieliscieSiedzą w domach pekińczyki, zrobili im nawet specjalne święto na tą okoliczność Z tego co się dzisiaj dowiedziałem, firmy występują z wnioskami o zgody, żeby mogli wrócić do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 walą w kulkipisza że nie zrealizuja zamówienia ze stycznia bo niby na stoku nie ma a jednocześnie wystawiają wciąz towar tylko drożej prosza żeby samemu anulowac z powodem inne i nie wystawiac negatywa zrobiłbym to gdyby faktycznie nie mieli towaru a tak jak chcą kantowac to dostana negatywa jak złoto jak nie wyślą jeszcze przez tydzien i anuluje z winy sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Ale oni nie kantują z tą epidemią, a przynajmniej takie sprawiają wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 I dobrze , do mnie pisali że t walą w kulkipisza że nie zrealizuja zamówienia ze stycznia bo niby na stoku nie ma a jednocześnie wystawiają wciąz towar tylko drożej prosza żeby samemu anulowac z powodem inne i nie wystawiac negatywa zrobiłbym to gdyby faktycznie nie mieli towaru a tak jak chcą kantowac to dostana negatywa jak złoto jak nie wyślą jeszcze przez tydzien i anuluje z winy sklepuI dobrze , do mnie pisał gość że towar kiepski i nie chce mnie narażać . A wystawiał dalej , to ja mu że mam to w d , ma wysłać . zgodził się i zwlekał i pisał farmazony . Byłem twardy bo przynęta za 6 pln a wszędzie po 10 a u nas po 26 . Nie wysłał , skończył się czas ochrony . Napisałem do aliex , oczywiście gadanie z botem nie wyszło odezwała się konsultantka .Naświetliłem sprawę kazała poczekać 5 min po czym stwierdziła że jestem ich bardzo ważnym klientem i w ciągu kilku dni oddadzą kasę i przepraszają . Po 5 min , ding dong , wiadomość z banku wpłata z ali . Oni się strasznie boją negatywnych opinii , nie raz się zdarzyło że co kilka godzin pisał i prosił o pozywtywa , ( spławiki miały być 2 g doszły 3 g ) , i np dał wieczny kupon na zniżkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Też mam jedną przesyłkę, którą wysyłają mi od prawie 3 tygodni, pytałem ich co tak długo to dostałem odpowiedź, że do 15 lutego mają "Chinese New Year holiday". Jak na dniach nie wyślą to anuluję zamówienie i dam im negatywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Też mam jedną przesyłkę, którą wysyłają mi od prawie 3 tygodni, pytałem ich co tak długo to dostałem odpowiedź, że do 15 lutego mają "Chinese New Year holiday". Jak na dniach nie wyślą to anuluję zamówienie i dam im negatywa. No jeden konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) W czwartek dostałem paczkę i dzisiaj drugą.Zamawiane było pięć tygodni temu. Do mnie i dla moich domowników wszystko dotarło. Raz szybciej raz dłużej.Wyjątek to jedna paczka ,która już wg zapewnień miała być. Nie było jej w deklarowanym czasie więc wg. regulaminu alii otwieramy tzw. spór. Majfrend kontaktowy jak najbardziej, tyle tylko ,że translatorem się posługiwał i czytając to mieliśmy mega ubaw po pachy aż łzy leciały. Córka zagadała ,że może po angielsku albo po niemiecku dialog poprowadzą i zgodził się na angielski.Daliśmy sobie jeszcze 14 dni bo niby paczka jest już w PL. Minęło wspomniane dwa tyg. i paczki niema. A że sam wysyłał maile i przepraszał za każdym razem - w sumie fajny gość- poczekaliśmy jeszcze tydzień . Nic nie przyszło więc wysłał na drugi dzień kasę na konto. I kuźwa za trzy dni paczka dotarła ............No to tak głupio mieć kasę i towar. Napisała córcia maila ,żeby podał nr. konta to mu przelejemy a on na to że nie, to nie przejdzie bo to ChRL !! Ale wiadomo ,że Polak potrafi i mayfrend będzie miał kasę a ja będę spokojnie spał. A takie info dostałem na poczcie ,że niby wysyłki są wstrzymane bo nic nie wysyłają z chin. A to co pewnie teraz przychodzi to przed wirusem było wysłane. Edytowane 17 Lutego 2020 przez M a r a s 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Przeczytałem kilka ostatnich wpisów i powziąłem smutną refleksję nad poziomem Waszej empatii. No ch.j, nieważne mi już wystarczy tego wątku i pytań na priv ws. kotwic, echa itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Przeczytałem kilka ostatnich wpisów i powziąłem smutną refleksję nad poziomem Waszej empatii. No ch.j, nieważne mi już wystarczy tego wątku i pytań na priv ws. kotwic, echa itp. Nic z tego nie kumam , nie bardzo lubie jak sie do jednostek zwraca się w formie liczby mnogiej -)),takie zle wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Moja z 11.01 też jeszcze nie wysłana, ja już anulowałem zamówienie, teraz czekam aż sprzedawca potwierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Przeczytałem kilka ostatnich wpisów i powziąłem smutną refleksję nad poziomem Waszej empatii. No ch.j, nieważne mi już wystarczy tego wątku i pytań na priv ws. kotwic, echa itp. Bo widzisz Piotrek, jak Chińczyka tanio sprzedawać i szybko wysyłać to Chińczyka być dobra. Jak Chińczyka mieć święto i problemy, to Chińczyka zła. Walić w dziada i być niedobra. Niech Chińczyka znów być tania i szybko wysyłać... najlepiej bez koronawirusa! Edytowane 17 Lutego 2020 przez Koincydencja 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Bo widzisz Piotrek, jak Chińczyka tanio sprzedawać i szybko wysyłać to Chińczyka być dobra. Jak Chińczyka mieć święto i problemy, to Chińczyka zła. Walić w dziada i być niedobra. Niech Chińczyka znów być tania i szybko wysyłać... najlepiej bez koronawirusa!chyba nie umiesz czytać bo napisałem wcześniej Mają przerabane przez epidemie i to rozumiem , mają dłuższe swięto i to rozumiem Rozumiem ich problemy ale: skoro nadal sprzedają towar który zamówiłem a wykrecają sie przed wysłaniem go po cenie w jakiej sprzedali na ich "promocji" około 10-15 stycznia, tłumacząc dziś że od pół miesiaca towaru nie ma .. no sorry ale to nikogo nie usprawiedliwiai zadnej empatii do kombinatorów nie czuje. 1. mogli wysłąc już dawno przed ich świętem2. skoro sprzedają nadal towar który kupiłem bo nadal w sklepie gdzie go wcześniej zamówiłem jest do kupienia , czemu prosza sie o odwołanie z powodu mojej rezygnacjirozumiem gdyby towar nie był juz sprzedawany to ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) chyba nie umiesz czytać bo napisałem wcześniej A czy ja odnosiłem się do Twojego wpisu? Może warto chociaż podać sklep, który czyni takie praktyki, dodać, czy to pierwszy, czy któryś już z kolei wałek. Jakbym tak przeczytał kilka ostatnich postów, a sam nie robił zakupów, to bym stwierdził, że tam są sami oszuści. I żeby nie było, że jest idealnie. Ostatnie dwa zakupy anulowałem, bo wysyłka przeciągała się niemiłosiernie. I nie zamierzałem ogłaszać całemu światu, że jestem niezadowolony z usług sklepu, którego nawet nie wymieniłem. Edit: Kupując na Aliexpress nie muszę być detektywem i prawnikiem jednocześnie, jak tu http://jerkbait.pl/topic/33051-allegro-olx-hit/?p=2713427 Edytowane 18 Lutego 2020 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Ta mamy doczynienia z polskim naciagaczem. Tu z Chinskimi "cfaniaczkami" wykorzystujacymi sytuacje zeby przciac jeszcze kilka $. Nigdzie nikt nie napisal ze wszyscy sprzedawcy aliexpress tak sie zachowuja ani ze wszyscy na olx to przekrety i naciagacze. Napisalem ze mam taka sytucje w zamowieniu ze powolujac sie na sytucje chca odwolac zamowienie mowiac ze nie maja towaru a jednoczesnie nadal go sprzedaja Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Ja sądzę, że nie chciałbyś być na miejscu chińskich "cfaniaczków" jak sam piszesz. I tak przy okazji to moglibyśmy się od nich sporo nauczyć. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi