Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam, woblery z Ali, to nie to samo, co oryginały. (...) Podstawowa różnica to to, że w oryginale są kulki wolframowe a w kopiach ołowiane. Skoro wobler oryginalny i kopia wazy tak samo, to jaka różnica w wyważenia woblera będzie podczas przesuwania się przez korpus wolframu a jaka podczas przesuwania się znacznie lżejszego ołowiu. Chyba już wszystko jasne i nie gadać głupot.

Jeżeli masa woblera się zgadza, a "wytłoczka" jest podobna lub wręcz taka sama, to i masa ołowiu musi być zbieżna z masą wolframu, tyle że kulki będą fizycznie większe. Wolfram i ołów wydają też różny dźwięk raczej.

• Like 2

Wszystko o czym Koledzy piszecie to bardzo subiektywne i niesprawdzalne w żaden sposób odczucia.

Ktoś łowi oryginałem - i biorą.. a za kilka minut gdy zmieni na "podróbę" brać przestają i nie łowi... I to ma być test?

W miarę obiektywnie byłoby tak jak to robią na kanale Kanal...  - jednocześnie łowią i taką i taką przynętą - po pewnym czasie się zmieniają...

A samo pojęcie "łowności" ktoś potrafi zdefiniować????

• Like 3

Dokładnie erka.

Trzeba paru gości najlepiej na paru pokładach i łapać w tym samym miejscu.

Chociaż to też nie pokaże czy przynęta będzie lepsza od oryginału czy nie.

Ja mam sporo przynęt z Ali, łowią tak samo ryby jak te oryginalne produkty które kosztują 10 x więcej, zaś do tej pory nie wiem które będą lepsze.

Czasem biorą na oryginał czasem na ali, ciężko stwierdzić :-)

No ale cóż.

Ludzie są różni.

Dla jednego podróbka z Chin nie będzie pracowała tak jak oryginał bo po prostu nie jest oryginałem i już sama nazwa to eliminuje.

Tak w większości przypadków zachowują się ignoranci którzy myślą na jednej płaszczyźnie.

Dla jednych jabłko jest tylko zielone a dla drugich tylko czerwone ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 6

Panowie, jak teraz z tymi przesyłkami? Jest jakieś zamieszanie czy dochodzą normalnie?

Poza opóźnioną wysyłką  reszta jak zwykle bywało  . Dostałem już kilka imail od sprzedawców że przepraszają ale z powodu " znanej " sytuacji w chinach wysyłka może potrwać nawet 15 dni  . 

Wysyłki z rejonów objętych kwarantanną są opóźnione o min. 15 dni - min. 14 dni trwa kwarantanna po przekazaniu przesyłki do operatora - poczty. 

Dopiero po tym okresie można liczyć czas dostawy wg. poprzednich standardów z Ali.

Jest też aspekt "nieczynnych" sklepów i zakładów w samym centrum wydarzeń - wtedy niektóre przesyłki, mimo, że opłacone "nie są obsługiwane", bo zabrakło towarów do wysyłki.

Obecnie standardowy termin dostawy bardzo wielu towarów jest szacowany w pierwszej połowie....maja.

do pewnej kwoty(około 20 USD z tego co pamietam)  w poszczególnych kategoriach towary sa zwolnione z cła podatku vatu i innych opłat granicznych

niech ktoś sprawdzi dokłądnie jaka to kwota

Edytowane przez selk

Jak Koledzy wyżej pisali już było o tych przesyłkach i głośnej umowie podpisanej przez Banasia i pocztę. Problem polega na tym że (tu mogę się pomylić co do liczb bo już nie pamiętam) miesięcznie czy też dziennie z chin wpływa na magazyny poczty ponad 10 000 przesyłek (w innym miejscu pisali o 100000 ale to chyba miesięcznie), a poczta jest w stanie sprawdzić 800-900, system nie daje rady wszystkiego zweryfikować i sprawdzają głównie duże gabaryty które wyglądają na drogie.

Myślę, że co będzie to będzie. I tak tego nie przeskoczymy. Kupuję sporo na Ali, pierdółek po kilka zł, ale jednak.

I tak jak były informacje o wielkim wzięciu się za sprawdzanie/opłaty tak u mnie nic się nie zmieniło. I tym razem sądzę że będzie identycznie.

Po co więc się zgrzewać?

Działajmy tam gdzie zdziałać coś możemy :-)

• Like 1

Witaj przyjacielu, zakończyliśmy wakacje i wróciliśmy do pracy Ale podczas wakacji jest za dużo wiadomości Obyśmy nie byli w stanie odpowiedzieć na twoją wiadomość na czas Proszę zrozumieć, ale odpowiemy tak szybko, jak to możliwe mogą. Pls nie martw się miłego dnia! Z poważaniem

taki tekst dostaje za kazdym razem gdy pytam o moje zamowienie 

Towar zamowielm 20 stycznia ,do dzis go nie otrzymalem ,w opcji otworz spor nie moge tego zrobic bo jest takie info 

Możesz „otworzyć spór” 10 dni po wysłaniu przez sprzedawcę przedmiotu (ów). Jeśli masz jakieś pytania dotyczące zamówienia, skontaktuj się ze sprzedawcą

w statusie wysylki jest napisane Wysyłka anulowana przez sprzedającego.

Jakies sugestie co w tym przypadku robic ?

Numer przesyłki:

00459007738639079843  

możesz anulowac przed wysłaniem jesli nei jest wysłane - czas zwrotu kasy do 10 dni

mozesz napisac do boota  Aliexpress  co z Twoją sprawa  a potem  kliknac opcje ze nie rozwiązsł  Twojej sprawy  czy  jakoś tak i przełaczy Cie na Chacie na normalnego konsultanta

ikona boota wyskakuje na zamwóieniach po prawej stronie

Linka, która bardzo traci na wytrzymałości przy zacisku/tulejce. No i... , najlepiej widać na zdjęciu co jeszcze:

attachicon.gif linka.jpg

Edit. Proponuję przetestować inny produkt. Żeby nie było reklamy, to na Allegro proponuję wpisać 

STALKA Z METRA ZAWODNICZA FLEXONIT

Powyginałeś ją? Każdą tak można...

Trzy linki czterokrotnie okręcone na ołówku widocznym z prawej strony.

Od lewej Flexonit 4.5 kg, Siglon Wire 1x7 5.6 kg i chińska stalka 4.5 kg w otulinie. Flexonit i Siglon okręcony dla pewności dwa razy.

post-55546-0-62649000-1583443269_thumb.jpg

• Like 4

Trzy linki czterokrotnie okręcone na ołówku widocznym z prawej strony.

Od lewej Flexonit 4.5 kg, Siglon Wire 1x7 5.6 kg i chińska stalka 4.5 kg w otulinie. Flexonit i Siglon okręcony dla pewności dwa razy.

Sztywność wcale nie dyskwalifikuje tej linki. Na przypony do jerków jak znalazł:)