MZieli10 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Potwierdzam, woblery z Ali, to nie to samo, co oryginały. (...) Podstawowa różnica to to, że w oryginale są kulki wolframowe a w kopiach ołowiane. Skoro wobler oryginalny i kopia wazy tak samo, to jaka różnica w wyważenia woblera będzie podczas przesuwania się przez korpus wolframu a jaka podczas przesuwania się znacznie lżejszego ołowiu. Chyba już wszystko jasne i nie gadać głupot.Jeżeli masa woblera się zgadza, a "wytłoczka" jest podobna lub wręcz taka sama, to i masa ołowiu musi być zbieżna z masą wolframu, tyle że kulki będą fizycznie większe. Wolfram i ołów wydają też różny dźwięk raczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Pewnie tak samo jak z pomidorami z Holandii vs Polskie, kolor i wygląd taki sam a smak i witaminy już nie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Wszystko o czym Koledzy piszecie to bardzo subiektywne i niesprawdzalne w żaden sposób odczucia. Ktoś łowi oryginałem - i biorą.. a za kilka minut gdy zmieni na "podróbę" brać przestają i nie łowi... I to ma być test?W miarę obiektywnie byłoby tak jak to robią na kanale Kanal... - jednocześnie łowią i taką i taką przynętą - po pewnym czasie się zmieniają... A samo pojęcie "łowności" ktoś potrafi zdefiniować???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Dokładnie erka. Trzeba paru gości najlepiej na paru pokładach i łapać w tym samym miejscu. Chociaż to też nie pokaże czy przynęta będzie lepsza od oryginału czy nie. Ja mam sporo przynęt z Ali, łowią tak samo ryby jak te oryginalne produkty które kosztują 10 x więcej, zaś do tej pory nie wiem które będą lepsze. Czasem biorą na oryginał czasem na ali, ciężko stwierdzić :-) No ale cóż. Ludzie są różni. Dla jednego podróbka z Chin nie będzie pracowała tak jak oryginał bo po prostu nie jest oryginałem i już sama nazwa to eliminuje. Tak w większości przypadków zachowują się ignoranci którzy myślą na jednej płaszczyźnie. Dla jednych jabłko jest tylko zielone a dla drugich tylko czerwone ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Macie jakieś sprawdzone woblery twitchingowe 8-10 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Macie jakieś sprawdzone woblery twitchingowe 8-10 cm?Do wyboru do koloru Sklep 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Panowie, jak teraz z tymi przesyłkami? Jest jakieś zamieszanie czy dochodzą normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Panowie, jak teraz z tymi przesyłkami? Jest jakieś zamieszanie czy dochodzą normalnie?Poza opóźnioną wysyłką reszta jak zwykle bywało . Dostałem już kilka imail od sprzedawców że przepraszają ale z powodu " znanej " sytuacji w chinach wysyłka może potrwać nawet 15 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Wysyłki z rejonów objętych kwarantanną są opóźnione o min. 15 dni - min. 14 dni trwa kwarantanna po przekazaniu przesyłki do operatora - poczty. Dopiero po tym okresie można liczyć czas dostawy wg. poprzednich standardów z Ali. Jest też aspekt "nieczynnych" sklepów i zakładów w samym centrum wydarzeń - wtedy niektóre przesyłki, mimo, że opłacone "nie są obsługiwane", bo zabrakło towarów do wysyłki. Obecnie standardowy termin dostawy bardzo wielu towarów jest szacowany w pierwszej połowie....maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Idzie nowe: https://www.money.pl/podatki/przesylki-z-chin-z-clem-i-vat-em-koniec-tanich-zakupow-6484526861170305a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Jedno wielkie straszenie 'cleniem wszystkich przesyłek' już było i w praktyce nic się nie zmieniło. Ciekawe, czy tym razem faktycznie zamierzony skutek zostanie osiągnięty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) do pewnej kwoty(około 20 USD z tego co pamietam) w poszczególnych kategoriach towary sa zwolnione z cła podatku vatu i innych opłat granicznych niech ktoś sprawdzi dokłądnie jaka to kwota Edytowane 2 Marca 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Sam sobie lepiej sprawdź dokładnie, że przy każdym zamówieniu z aliexpres niezależnie od wartości powinno się płacić VAT. ... i właśnie dlatego jest to taki łakomy kąsek dla Skarbu Państwa. Edytowane 2 Marca 2020 przez Mekamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Jak Koledzy wyżej pisali już było o tych przesyłkach i głośnej umowie podpisanej przez Banasia i pocztę. Problem polega na tym że (tu mogę się pomylić co do liczb bo już nie pamiętam) miesięcznie czy też dziennie z chin wpływa na magazyny poczty ponad 10 000 przesyłek (w innym miejscu pisali o 100000 ale to chyba miesięcznie), a poczta jest w stanie sprawdzić 800-900, system nie daje rady wszystkiego zweryfikować i sprawdzają głównie duże gabaryty które wyglądają na drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Znalazłem dane za 2018r. Do Polski przyszło 14 milionów paczek z Chin, dziennie to jest niemal 39000 paczek i listów. Już to widzę jak każda jedną poddają badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Myślę, że co będzie to będzie. I tak tego nie przeskoczymy. Kupuję sporo na Ali, pierdółek po kilka zł, ale jednak.I tak jak były informacje o wielkim wzięciu się za sprawdzanie/opłaty tak u mnie nic się nie zmieniło. I tym razem sądzę że będzie identycznie.Po co więc się zgrzewać?Działajmy tam gdzie zdziałać coś możemy :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Witaj przyjacielu, zakończyliśmy wakacje i wróciliśmy do pracy Ale podczas wakacji jest za dużo wiadomości Obyśmy nie byli w stanie odpowiedzieć na twoją wiadomość na czas Proszę zrozumieć, ale odpowiemy tak szybko, jak to możliwe mogą. Pls nie martw się miłego dnia! Z poważaniemtaki tekst dostaje za kazdym razem gdy pytam o moje zamowienie Towar zamowielm 20 stycznia ,do dzis go nie otrzymalem ,w opcji otworz spor nie moge tego zrobic bo jest takie info Możesz „otworzyć spór” 10 dni po wysłaniu przez sprzedawcę przedmiotu (ów). Jeśli masz jakieś pytania dotyczące zamówienia, skontaktuj się ze sprzedawcą w statusie wysylki jest napisane Wysyłka anulowana przez sprzedającego. Jakies sugestie co w tym przypadku robic ? Numer przesyłki:00459007738639079843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Jak anulowana przez sprzedawcę przed wysłaniem to dostaniesz zwrot kasy. Czas na zwrot 3-20 dni. Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 możesz anulowac przed wysłaniem jesli nei jest wysłane - czas zwrotu kasy do 10 dni mozesz napisac do boota Aliexpress co z Twoją sprawa a potem kliknac opcje ze nie rozwiązsł Twojej sprawy czy jakoś tak i przełaczy Cie na Chacie na normalnego konsultanta ikona boota wyskakuje na zamwóieniach po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) #Aliexpress 631,24 zł | Hand Propeller Marine Rubber Boat Paddle Hand Motor Propeller Manual Propeller Hand Powered Outboardhttps://a.aliexpress.com/_dXxRXoj Greta byłaby dumna Edytowane 5 Marca 2020 przez fonix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Linka, która bardzo traci na wytrzymałości przy zacisku/tulejce. No i... , najlepiej widać na zdjęciu co jeszcze: linka.jpg Edit. Proponuję przetestować inny produkt. Żeby nie było reklamy, to na Allegro proponuję wpisać STALKA Z METRA ZAWODNICZA FLEXONIT Powyginałeś ją? Każdą tak można...Trzy linki czterokrotnie okręcone na ołówku widocznym z prawej strony.Od lewej Flexonit 4.5 kg, Siglon Wire 1x7 5.6 kg i chińska stalka 4.5 kg w otulinie. Flexonit i Siglon okręcony dla pewności dwa razy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dzisiaj mój listonosz mi powiedział, że poczta zawiesiła dostarczanie przesyłek z chin, wszystko niby zostaje w warszawie. Nie sprawdzałem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Jedna z moich paczek niby dojdzie w poniedziałek i zobaczymy czy tak też się stanie. Paczka nadana wczoraj w Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Do mnie wczoraj nadali kurierem pocztowym , w poniedziałek powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Trzy linki czterokrotnie okręcone na ołówku widocznym z prawej strony.Od lewej Flexonit 4.5 kg, Siglon Wire 1x7 5.6 kg i chińska stalka 4.5 kg w otulinie. Flexonit i Siglon okręcony dla pewności dwa razy. Sztywność wcale nie dyskwalifikuje tej linki. Na przypony do jerków jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi