Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Jeżeli Tsurinoya, to tylko Jaguar.Nie wymagaj od kołowrotka za 135 pln pracy Stradica. Za taką kasę widziałem u nas na straganie młynki ,nie dało się kręcić,wszystko telepało.A tu taka ciekawostka,może i niektórzy się cieszą że mają dość drogi porządny sprzęt.Do porównania -i co? Polak i firma potrafi. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Panowie co lepiej kupić?Tsurinoya jaguarKast King kodiakKast King sharky3 Czy lepiej jakiś u nas produkt np shimano nasci, lub daiwa fuego?Jak wypadają w porównaniach te kołowrotki do shimano czy daiwy? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Do jakiego kija cw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Do jakiego kija cw?Do kija od okoniowego do pstragowego.-max 15 g I do sandaczowego oddzielny kręciołek.max 25g Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Nie tylko Jaguar z Tsurinoya. Ja mam też TSP. A Kodiak na wadę fabryczną. Polecam poczytać u Jean Paula. Nie dokrecaj na maxa hamulca. Chyba że to poprawili. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Jak u nas to zacząłbym się rozglądać od Stradica w zwyż.Jak z Ali (jeżeli nie zależy Ci na wadze młynka to brałbym Kodiaka 3000, Sharki 3 też jest dobrą konstrukcją,podobną do Kodiaka tylko ma sztywną wkręcaną korbęi jest chyba z ABS-u( mam 4000)Płacisz za firmę Shimano,Daiwa itd.Do 300pln kupisz na Ali młynek dwa razy lepszy niżu nas firmowy,niestety bez gwarancji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Nie tylko Jaguar z Tsurinoya. Ja mam też TSP. A Kodiak na wadę fabryczną. Polecam poczytać u Jean Paula. Nie dokrecaj na maxa hamulca. Chyba że to poprawili. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaObejrzyj ten filmik co zamieściłem wyżej,dokręca szpulkę dość mocno i nic się nie dzieje.Nigdy nie dokręcam szpulki na full,a ta wada to taka że chciał sprawdzić czy wytrzyma hamulec, gwarancja 15kg i ukręcił prowadnicę,to w każdym ukręcisz.Tsp (metal)też zacny sprzęt,ale ja porównywałem te ,,plasticzane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Sharki 3 też jest poprawiony ,wstawili łożysko zamiast mosiężnej tulejki na wałek,a w rolkę tulejkę no i w opisie ilość łożysksię zgadza.Dołożyłem łożysko w rolkę i jest 11+1 Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Jak u nas to zacząłbym się rozglądać od Stradica w zwyż.Jak z Ali (jeżeli nie zależy Ci na wadze młynka to brałbym Kodiaka 3000, Sharki 3 też jest dobrą konstrukcją,podobną do Kodiaka tylko ma sztywną wkręcaną korbęi jest chyba z ABS-u( mam 4000)Płacisz za firmę Shimano,Daiwa itd.Do 300pln kupisz na Ali młynek dwa razy lepszy niżu nas firmowy,niestety bez gwarancji.A czy któryś z tych młynków ma body "ciepłe" body, chodzi mi o to aby w chłodne dni paluchów stopka nie mroziła... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Myślę że Sharki 3- Plastik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Chyba z ciekawości zamówię te młynki.. Skoro lepiej wypadają jak te na miejscu..Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Czy Kodiak ma knob z tworzywa czy z pianki ?Jakoś mi te pianki organoleptycznie nie pasują i mam wrażenie ,że to pierwsze w kołowrotku się zużyje no chyba ,że się mylę.Takich kręciołków jest już pewnie od kilku sezonów i czy można prosić Was o opinie takiego typu knoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Ja musialem sie pozbyc Jaguara,bo ma krotka stopke i nie pasuje do uchwytu Delfin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 ja mam seaking Treant IIzakup z tego roku powiedziałbym że to jakość pracy porównywalny najmniej do Nasci (tez mam i lubie nimłowić ) jakośc wykonania tego Chinczyka jest naprawde na wysokim poziomie a kosztuje znacznei mniej od wyzej wymienionych (gorszy na pewno jeśli chodzi o moc od Saltist (tez mam) ale kultura pracy wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Czy Kodiak ma knob z tworzywa czy z pianki ?Jakoś mi te pianki organoleptycznie nie pasują i mam wrażenie ,że to pierwsze w kołowrotku się zużyje no chyba ,że się mylę.Takich kręciołków jest już pewnie od kilku sezonów i czy można prosić Was o opinie takiego typu knoba. Kodiak ma knob z pianki eva ,można sobie samemu zarobić z korka lub zamówić na Ali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Ja uważam, ze te chinczyki są porównywalne z najniższa półką Daiwy i Shimano. Nie zdzwiwilbym się, gdyby nawet w tej samej fabryce były robione. A biorąc pod uwagę, ze to sprzęt za mniej niż 200zl, zdecydowanie kupiłbym na spróbowanie szukając taniego kołowrotka. Przecież kołowrotek sprzedawany w Polsce za 400zl w Chinach musi kosztować poniżej 200, bo ludzie zajmujący się sprzedażą to nie instytucje charytatywne. A co do gwarancji, to nie wiem, czy bym się nią martwił przy sprzęcie za 200zl.... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 ja mam seaking Treant IIzakup z tego roku powiedziałbym że to jakość pracy porównywalny najmniej do Nasci (tez mam i lubie nimłowić ) jakośc wykonania tego Chinczyka jest naprawde na wysokim poziomie a kosztuje znacznei mniej od wyzej wymienionych (gorszy na pewno jeśli chodzi o moc od Saltist (tez mam) ale kultura pracy wyższaJakby ten młynek występował pod nazwą Ryobi za 130pln z przesyłką to wielu z nas kupiło by po 3szt.Sprowadziłem koledze w tamtym roku ,korba wkręcana,knob na łożyskach,przełożenie szybkie ,chyba 6:1 ,chciał do matcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Ten mlynek wystepuje na pewno pod jakąś znaną marką za okolo 250 zl. Ale nie jestem w stanie przypomniec sobie teraz jaka to firma go srzedaje . Na alli kupilem znacznie taniej niz 250 a praca bajka Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja uważam, ze te chinczyki są porównywalne z najniższa półką Daiwy i Shimano. Nie zdzwiwilbym się, gdyby nawet w tej samej fabryce były robione. A biorąc pod uwagę, ze to sprzęt za mniej niż 200zl, zdecydowanie kupiłbym na spróbowanie szukając taniego kołowrotka. Przecież kołowrotek sprzedawany w Polsce za 400zl w Chinach musi kosztować poniżej 200, bo ludzie zajmujący się sprzedażą to nie instytucje charytatywne. A co do gwarancji, to nie wiem, czy bym się nią martwił przy sprzęcie za 200zl.... :-)Ja Kodiaka nie zamieniłbym na Fuego LT jeżeli ten młynek można zaliczyć do najniższej półki Daiwy.Nie chcę nikogo namawiać,ale jak wkręciłem korbę w Kodiaku ,zakręciłem, posprawdzałem luzy to mi oczy wyszły jak kaczorowi Donaldowi.Nooo bomba ,nie jest to plastikowa zabawka, czuje się moc ( przekładnia 32mm, zęby 3,5mm)jak do feedera, można śmiało gonić z 40g przynętą.Modele 3000,4000,5000, mają tą samą przekładnie,różnią się wielkością rotora. Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Pablo54 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Ja Kolego nie próbuje polemizować, bo żadnego z tych kołowrotków w rękach nie miałem, a sprzęt warto oceniać conajmniej po sezonie. Ale wierze Ci na słowo, bo przecie większość sprzętu, niezależnie od marki, jest robiona w Chinach. Wszystko jest kwestia tego, jakie wymogi do jakości nakłada fabryka. I nie ma się tez co oszukiwać, ze kołowrotek kupiony za 200zl w Chinach, w Polsce w sklepie będzie kosztował dwa razy tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja Kolego nie próbuje polemizować, bo żadnego z tych kołowrotków w rękach nie miałem, a sprzęt warto oceniać conajmniej po sezonie. Ale wierze Ci na słowo, bo przecie większość sprzętu, niezależnie od marki, jest robiona w Chinach. Wszystko jest kwestia tego, jakie wymogi do jakości nakłada fabryka. I nie ma się tez co oszukiwać, ze kołowrotek kupiony za 200zl w Chinach, w Polsce w sklepie będzie kosztował dwa razy tyle.Ja chcę tylko porównać cenę do jakości.Tu masz cenę sklepową u nas,pokazany jest wyższy model od 3000,który na Ali kosztowałby ok 30pln więcej.Można?,można. Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Pablo54 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Może jest ktoś na forum kto ma, i używał ten młynek,proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Polecicie jakąś pierwszą echosondę ? Chciałbym poznać głębokości / ukształtowanie dna / ilość i miejsca przebywania ryb.Łowię z brzegu, więc co mi potrzebne do takiej echosondy jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Polecicie jakąś pierwszą echosondę ? Chciałbym poznać głębokości / ukształtowanie dna / ilość i miejsca przebywania ryb.Łowię z brzegu, więc co mi potrzebne do takiej echosondy jeszcze?Środek pływający 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi