Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli Tsurinoya, to tylko Jaguar.

Nie wymagaj od kołowrotka za 135 pln pracy Stradica. Za taką kasę widziałem u nas na straganie  młynki ,nie dało się kręcić,wszystko telepało.

A tu taka ciekawostka,może i niektórzy się cieszą że mają dość drogi porządny sprzęt.

Do porównania -

i co? Polak i firma potrafi.

post-64945-0-79471600-1586557174_thumb.jpg

post-64945-0-53884600-1586557194_thumb.jpg

Edytowane przez Pablo54

Panowie co lepiej kupić?

Tsurinoya jaguar

Kast King kodiak

Kast King sharky3

Czy lepiej jakiś u nas produkt np shimano nasci, lub daiwa fuego?

Jak wypadają w porównaniach te kołowrotki do shimano czy daiwy?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jak u nas to zacząłbym się rozglądać od Stradica w zwyż.

Jak z Ali (jeżeli nie zależy Ci na wadze młynka to brałbym  Kodiaka 3000, Sharki 3 też jest dobrą konstrukcją,podobną do Kodiaka tylko ma sztywną wkręcaną korbę

i jest chyba z ABS-u( mam 4000)

Płacisz za firmę Shimano,Daiwa itd.Do 300pln kupisz na Ali młynek dwa razy lepszy niżu nas firmowy,niestety bez gwarancji.

• Like 1

Nie tylko Jaguar z Tsurinoya. Ja mam też TSP. A Kodiak na wadę fabryczną. Polecam poczytać u Jean Paula. Nie dokrecaj na maxa hamulca. Chyba że to poprawili.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Obejrzyj ten filmik co zamieściłem wyżej,dokręca szpulkę dość mocno i nic się nie dzieje.

Nigdy nie dokręcam szpulki na full,a ta wada to taka że chciał sprawdzić czy wytrzyma hamulec, gwarancja 15kg i ukręcił prowadnicę,to w każdym ukręcisz.

Tsp (metal)też zacny  sprzęt,ale ja porównywałem te ,,plasticzane"

Jak u nas to zacząłbym się rozglądać od Stradica w zwyż.

Jak z Ali (jeżeli nie zależy Ci na wadze młynka to brałbym Kodiaka 3000, Sharki 3 też jest dobrą konstrukcją,podobną do Kodiaka tylko ma sztywną wkręcaną korbę

i jest chyba z ABS-u( mam 4000)

Płacisz za firmę Shimano,Daiwa itd.Do 300pln kupisz na Ali młynek dwa razy lepszy niżu nas firmowy,niestety bez gwarancji.

A czy któryś z tych młynków ma body "ciepłe" body, chodzi mi o to aby w chłodne dni paluchów stopka nie mroziła...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Czy Kodiak ma knob z tworzywa czy z pianki ?

Jakoś mi te pianki organoleptycznie nie pasują i mam wrażenie ,że to pierwsze w kołowrotku się zużyje no chyba ,że się mylę.Takich kręciołków jest już pewnie od kilku sezonów i czy można prosić Was o opinie takiego typu knoba.

ja mam seaking Treant II

zakup z tego roku

powiedziałbym że to jakość pracy porównywalny najmniej do  Nasci (tez mam i lubie nimłowić )

jakośc wykonania tego Chinczyka jest naprawde na wysokim poziomie a kosztuje znacznei mniej od wyzej wymienionych (gorszy na pewno jeśli chodzi o moc od Saltist (tez mam) ale kultura pracy wyższa

Czy Kodiak ma knob z tworzywa czy z pianki ?

Jakoś mi te pianki organoleptycznie nie pasują i mam wrażenie ,że to pierwsze w kołowrotku się zużyje no chyba ,że się mylę.Takich kręciołków jest już pewnie od kilku sezonów i czy można prosić Was o opinie takiego typu knoba.

Kodiak ma knob z pianki eva ,można sobie samemu zarobić z korka lub zamówić na Ali.

• Like 1

Ja uważam, ze te chinczyki są porównywalne z najniższa półką Daiwy i Shimano. Nie zdzwiwilbym się, gdyby nawet w tej samej fabryce były robione. A biorąc pod uwagę, ze to sprzęt za mniej niż 200zl, zdecydowanie kupiłbym na spróbowanie szukając taniego kołowrotka. Przecież kołowrotek sprzedawany w Polsce za 400zl w Chinach musi kosztować poniżej 200, bo ludzie zajmujący się sprzedażą to nie instytucje charytatywne. A co do gwarancji, to nie wiem, czy bym się nią martwił przy sprzęcie za 200zl.... :-)

ja mam seaking Treant II

zakup z tego roku

powiedziałbym że to jakość pracy porównywalny najmniej do  Nasci (tez mam i lubie nimłowić )

jakośc wykonania tego Chinczyka jest naprawde na wysokim poziomie a kosztuje znacznei mniej od wyzej wymienionych (gorszy na pewno jeśli chodzi o moc od Saltist (tez mam) ale kultura pracy wyższa

Jakby ten młynek występował pod nazwą Ryobi za 130pln z przesyłką to wielu z nas kupiło by po 3szt.

Sprowadziłem koledze w tamtym roku ,korba wkręcana,knob na łożyskach,przełożenie szybkie ,chyba 6:1 ,chciał do matcha.

Ja uważam, ze te chinczyki są porównywalne z najniższa półką Daiwy i Shimano. Nie zdzwiwilbym się, gdyby nawet w tej samej fabryce były robione. A biorąc pod uwagę, ze to sprzęt za mniej niż 200zl, zdecydowanie kupiłbym na spróbowanie szukając taniego kołowrotka. Przecież kołowrotek sprzedawany w Polsce za 400zl w Chinach musi kosztować poniżej 200, bo ludzie zajmujący się sprzedażą to nie instytucje charytatywne. A co do gwarancji, to nie wiem, czy bym się nią martwił przy sprzęcie za 200zl.... :-)

Ja Kodiaka nie zamieniłbym na Fuego LT jeżeli ten młynek można zaliczyć do najniższej półki Daiwy.

Nie chcę nikogo namawiać,ale jak wkręciłem korbę w Kodiaku ,zakręciłem, posprawdzałem luzy to mi oczy wyszły jak kaczorowi Donaldowi.

Nooo bomba :) ,nie jest to plastikowa zabawka, czuje się moc ( przekładnia 32mm, zęby 3,5mm)jak do feedera, można śmiało gonić z 40g przynętą.Modele 3000,4000,5000, mają tą samą przekładnie,różnią się wielkością rotora.

Edytowane przez Pablo54
  • Like 1

Ja Kolego nie próbuje polemizować, bo żadnego z tych kołowrotków w rękach nie miałem, a sprzęt warto oceniać conajmniej po sezonie. Ale wierze Ci na słowo, bo przecie większość sprzętu, niezależnie od marki, jest robiona w Chinach. Wszystko jest kwestia tego, jakie wymogi do jakości nakłada fabryka. I nie ma się tez co oszukiwać, ze kołowrotek kupiony za 200zl w Chinach, w Polsce w sklepie będzie kosztował dwa razy tyle.

Ja Kolego nie próbuje polemizować, bo żadnego z tych kołowrotków w rękach nie miałem, a sprzęt warto oceniać conajmniej po sezonie. Ale wierze Ci na słowo, bo przecie większość sprzętu, niezależnie od marki, jest robiona w Chinach. Wszystko jest kwestia tego, jakie wymogi do jakości nakłada fabryka. I nie ma się tez co oszukiwać, ze kołowrotek kupiony za 200zl w Chinach, w Polsce w sklepie będzie kosztował dwa razy tyle.

Ja chcę tylko porównać cenę do jakości.

Tu masz cenę sklepową u nas,pokazany jest  wyższy model od 3000,który na Ali kosztowałby ok 30pln  więcej.

Można?,można.

post-64945-0-63105200-1586609739_thumb.jpg

Edytowane przez Pablo54
  • Like 2