MarcinZ Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Napiszcie proszę jak jest faktycznie z kołowrotkiem tsurinoya jaguar?Jak z luzami, nawojem nowego i używanego jakiś czas?W necie masa różnych opinii.. Mam wrażenie że trzeba trafić dobry egzemplarz... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Napiszcie proszę jak jest faktycznie z kołowrotkiem tsurinoya jaguar?Jak z luzami, nawojem nowego i używanego jakiś czas?W necie masa różnych opinii.. Mam wrażenie że trzeba trafić dobry egzemplarz... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaDaj chwilę zrobię ci foty z Jaguara i z TSP. Mam oba. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Czy posiada ktoś echo a Ali, w stylu deeper żeby można czasem z brzegu sprawdzić nową miejscówkę ? Jeśli tak proszę o namiar i opinie czy warto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Jaguar 1000. Nawój sunline pe0.5 i mono 0.14. TSP 2k, nawój mono 0.20. jaguar ma dwa sezony. Nic mu nie jest. TSP chyba 3 rok mam. U Jaguara jeden minus. Szpula ma bodaj 38mm, chciałbym żeby miała więcej. Nasci z szerszą szpulą jednak leży, bo wolę łowić tym. [emoji3] Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 refund only - i wpisana pełna kwota z wysyłką ,było jedno zdanie - Miernik nie działa, źle pokazuje temperaturę . Ile teraz mam czekac na odpowiedz ?tydzień max - zwykle 3-4 dni jak przedmiot mimo wszystko działa tyle że żle i wystapiłes o refund 100% napisza żebys odesłałlepiej pisać w takim wypadku o 70% max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Jaguar 1000. Nawój sunline pe0.5 i mono 0.14. TSP 2k, nawój mono 0.20. jaguar ma dwa sezony. Nic mu nie jest. TSP chyba 3 rok mam. U Jaguara jeden minus. Szpula ma bodaj 38mm, chciałbym żeby miała więcej. Nasci z szerszą szpulą jednak leży, bo wolę łowić tym. [emoji3]<...>A jakieś luzy nowego w stosunku do używanego się pojawiły? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Nie przeciążam jaguara wcale. Max pewnie 5 gram przynęt twardych. raz dokręciłem ramię kabłąka bo jakoś mi się za luźno zamykał i tyle. raz smarowany- brak śladów zużycia. TSP raz smarowany po kąpieli w Narwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Możesz wrzucić fotkę jak nawija linkę na szpuli? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalkaplecionka to Mikado 0.10 -4x nawój pokazany jest też w filmiku wcześniej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dzięki wielkie... Szkoda ze ten 1000 rozmiar tak dużo waży... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Jaguar 1000. Nawój sunline pe0.5 i mono 0.14. TSP 2k, nawój mono 0.20. jaguar ma dwa sezony. Nic mu nie jest. TSP chyba 3 rok mam. U Jaguara jeden minus. Szpula ma bodaj 38mm, chciałbym żeby miała więcej. Nasci z szerszą szpulą jednak leży, bo wolę łowić tym. [emoji3] Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaPiotrze,czy widziałeś jakiś młynek w rozmiarze 1000 po Shinano z szerszą sznulą?, bo ja nie(może się mylę)Nigdy bym nie kupił takiego młynka(1000),bo do super lajta nie liczy się rozmiar szpuli tylko waga kołowrotka, to jest moja zasada.Szersza szpula, dalej się rzuca,nie robi się spirala,wszystkie kołowrotki mam od rozmiaru 3000 wzwyż.Waga u mnie nie stanowi problemu, a pomaga w wyważeniu kija. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzięki wielkie... Szkoda ze ten 1000 rozmiar tak dużo waży... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka3000 waży ok 300g z plecionką,ale ledwo mi wyważa kij 2,4m - 114gCo uparliście się na rozmiar 1000,tym to można łowić w oczku za stodołą. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Napiszcie proszę jak jest faktycznie z kołowrotkiem tsurinoya jaguar?Jak z luzami, nawojem nowego i używanego jakiś czas?W necie masa różnych opinii.. Mam wrażenie że trzeba trafić dobry egzemplarz... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaUważam że te opinie są prawdziwe,na korzyść Jaguara.https://www.youtube.com/watch?v=r-fPPP3bn5w https://www.youtube.com/watch?v=82jStZ214n0 Miałem 3000, taki jak na filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) 3000 waży ok 300g z plecionką,ale ledwo mi wyważa kij 2,4m - 114gCo uparliście się na rozmiar 1000,tym to można łowić w oczku za stodołą.O wyważaniu kija kołowrotkiem to lepiej nie zaczynaj bo to temat lepki jest. I tak, znam kołowrotek co w rozmiarze 1000 ma szpulę jak dobrze pamiętam 47mm. Poszukaj to znajdziesz. Do tej wędki co mam Jaguara podpiętego Nasci 1000 wydaje mi się za ciężki (waga 220) a jaguar ciąga wszystko co łapie na malutkie przynęty, i to nie w bajorze za stodołą. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez RedJin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) O wyważaniu kija kołowrotkiem to lepiej nie zaczynaj bo to temat lepki jest. I tak, znam kołowrotek co w rozmiarze 1000 ma szpulę jak dobrze pamiętam 47mm. Poszukaj to znajdziesz. Do tej wędki co mam Jaguara podpiętego Nasci 1000 wydaje mi się za ciężki (waga 220) a jaguar ciąga wszystko co łapie na malutkie przynęty, i to nie w bajorze za stodołą. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaMasz rację,nie spotkałem młynka 1000 o dużej szpuli,może jakaś Daiwa?Ja jestem jednak zwolennikiem rozmiaru 3000 (Shimano) jest to dla mnie taki uniwersalny.Czytam tu pochlebne słowa dla Jaguara. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 ...czyli jak by coś to mam olać Shimano, Daiwa (o ABU już nie ma co wspominać) i brać chińczyka z Alii...? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 ...czyli jak by coś to mam olać Shimano, Daiwa (o ABU już nie ma co wspominać) i brać chińczyka z Alii...? A ktoś Ci narzuca taki zakup? Jeśli tak Cię mierzi chińskie to udzielaj się w wątku o tych na S i D. Z ali nie oznacza, że wszystko to syf.I w Twoim sprzyncie choć może nie chcesz tego wiedzieć, jest wiela chińskiego dobraNiech Ci się to śni po nocach!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 ...czyli jak by coś to mam olać Shimano, Daiwa (o ABU już nie ma co wspominać) i brać chińczyka z Alii...? JA BYM PODSZEDŁ DO TEGO TAKMasz kase , chcesz mic młynek na wieki kupujesz TP czy DAIWE nie masz kasy , chcesz mic dobry młynek na kilka lat kupujesz Chinczyka i teraz: jak kupujesz Ryobi czy Dragona zastanów sie nad Chinczykiem - to samo a taniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 A ktoś Ci narzuca taki zakup? Jeśli tak Cię mierzi chińskie to udzielaj się w wątku o tych na S i D. Z ali nie oznacza, że wszystko to syf.I w Twoim sprzyncie choć może nie chcesz tego wiedzieć, jest wiela chińskiego dobraNiech Ci się to śni po nocach!!!Już kiedyś napisałem ci, że szkoda czasu na wymianę opinii z tobą ... bo i tak nic nie zrozumiesz. Pa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 i teraz: jak kupujesz Ryobi czy Dragona zastanów sie nad Chinczykiem - to samo a taniejNie piszę o Ryobi i Dragonie, ale wydaje mi się, że stawiacie ten sprzęt powyżej wymienianych przeze mnie. I dla pełni obrazu nie mam (opsss, sorki mam jeden multiczek bardzo taniutki, odkupiony od znajomego za stówkę dla zaspokojenia ciekawości ) i zapewne nie nie kupię więcej, ale mam kilka wędek z pazurem z Alii... i bawię się z nimi świetnie na rybach (pomimo tego, że widzę sporą różnice z wędkami ogólnie znanych firm Japońskich czy Amerykańskich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) ...czyli jak by coś to mam olać Shimano, Daiwa (o ABU już nie ma co wspominać) i brać chińczyka z Alii...? Kup Daiwe Ballistic LT 4000D- CXH bo to prosto z Japonii,a z Chin to beeee. Proszę przeczytać recenze http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=17384.0 CENA https://allegro.pl/kategoria/kolowrotki-z-przednim-hamulcem-132192?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Button&bi_c=Product&bi_term=W%C4%99dkarstwo-121722_Ko%C5%82owrotki-132187_Z%20przednim%20hamulcem-132192&string=Daiwa%20Ballistic%20LT%204000D-%20CXH&bmatch=baseline-product-eyesa2-dict43-spo-1-4-0318 Kto bogatemu zabroni. Większość postów napisałem przedstawiając kołowrotki budżetowe,porównując cenę do jakości.Może niektórzy wolą kupić w tych pieniądzach Ryobi Ecusime ,choć na Ali można kupić młynek o lepszych parametrach. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Nie piszę o Ryobi i Dragonie, ale wydaje mi się, że stawiacie ten sprzęt powyżej wymienianych przeze mnie. I dla pełni obrazu nie mam (opsss, sorki mam jeden multiczek bardzo taniutki, odkupiony od znajomego za stówkę dla zaspokojenia ciekawości ) i zapewne nie nie kupię więcej, ale mam kilka wędek z pazurem z Alii... i bawię się z nimi świetnie na rybach (pomimo tego, że widzę sporą różnice z wędkami ogólnie znanych firm Japońskich czy Amerykańskich) A ja piszęnapewno te chinskie wynalazki czy produkty nalezy porównywac do tej półki sprzetowejRyobi /Dragon Shimano i Daiwa to inna pólka cenowa i jakościowa chociaż iw produktach tych firm trafiaja sie niedoróbki i buble lub towary zdecydowanie z niższej półkijesli już bym porównyuwał taki kastking to z 3 najnizszym od dołu modelem shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Co Ty z tym bogatym? Jak byś rozliczał ze mną PIT i siedział w moim portfelu Ja wyrażam filozofię zgoła inną a przez wielu uznawaną... biednego nie stać na badziewie. Nie zgadzam się z tezą, że jak się taniocha popsuje to bez bólu wywalę i kupie następną...szkoda czasu i stresuNie neguję Waszego poszukiwania "złotego Gralla" za grosze w relacjach z jakością ... tylko nie porównujcie Nie będę zaśmiecał Waszego wątku tym bardziej, ze widzę, że poważnie analizujecie i oceniacie ten sprzęt i wolę to niż podpieranie się internetowymi recenzjami (mam w dupie nawet recenzje sprzętu za 3 tysie...wolę zadzwonić do kolegów, którzy naprawdę go używają) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Już kiedyś napisałem ci, że szkoda czasu na wymianę opinii z tobą ... bo i tak nic nie zrozumiesz. Pa Ja rozumiem, pewnie paru kolegów też. Wątki w których byłeś silnie aktywnym guru- leżą i kwiczą... Bo ileż to można pitolić w koło Macieju?To żeby Twój piedestał do końca nie upadł, zaczynasz szukać perspektywistycznej zapchajdziury w ten trudny czas.Zgadłem?Sprzętu z ali będzie przybywać, bo ludzie szukają taniej alternatywy która da radę temu co w wodzie zostało i jest gonieniem króliczka tyle, że już nie na swoim podwórku. Sam mam pare pozycji z ali. Np czapkę Browninga za 30zł, gdzie w Angli kosztuje 200zł i jest już nieosiągalna. Mam klona Dam Quick Optimus 301 za połowę jego ceny na naszym rynku. Jest masa sprzętu którym handlują wielcy tej branży w PL, np pracownie. Kupionego za grosze tam, a tu sprzedawane za 400% ceny z Chin! Warto szukać tam i grzebać. Nie tylko do wędkarstwa, ale i innych pasji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Oooo... miłośnicy S... z Malezji się odezwali:) W samochodach różne półki cenoew faktycznie oznaczają różny standard wyrobów. Ale w kołowrotkach wszelkie zachwyty nad kulturą pracy(co to takiego?) estetyką, wrażeniami - jak dla mnie to zwykłe dzielenie włosa na czworo. Kołowrotek ma przyzwoicie zwijać linkę, mieć płynny hamulec, być w miarę trwały. Jak łowie to nie patrzę na kołowrotek i ryski na dupce(przysłowiowe ) nie mają żadnego znaczenia. I nie ma znaczenia skąd jest... A i tak większość sprzętu - zdecydowana pochodzi z Chin. A opinie o jakości bo to ta czy inna firma(renomowana) między bajki włożyć można. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja rozumiem, pewnie paru kolegów też. Wątki w których byłeś silnie aktywnym guru- leżą i kwiczą... Bo ileż to można pitolić w koło Macieju?To żeby Twój piedestał do końca nie upadł, zaczynasz szukać perspektywistycznej zapchajdziury w ten trudny czas.Zgadłem?Sprzętu z ali będzie przybywać, bo ludzie szukają taniej alternatywy która da radę temu co w wodzie zostało i jest gonieniem króliczka tyle, że już nie na swoim podwórku. Sam mam pare pozycji z ali. Np czapkę Browninga za 30zł, gdzie w Angli kosztuje 200zł i jest już nieosiągalna. Mam klona Dam Quick Optimus 301 za połowę jego ceny na naszym rynku. Jest masa sprzętu którym handlują wielcy tej branży w PL, np pracownie. Kupionego za grosze tam, a tu sprzedawane za 400% ceny z Chin! Warto szukać tam i grzebać. Nie tylko do wędkarstwa, ale i innych pasji. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Mariusz1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi