sslonio Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Ile Wam teraz tak średnio przesylki idą z Ali... do PL? Czekam na jedna juz prawie 1,5 miesiąca i na monitorowaniu nadal nawet nie zameldowała sie w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 od 9 dni do 2,5 miesiąca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Przez wirusa wszystkie paczki w drodze mają po przedłużane czasy dostawy. Ale i tak przychodzą niektóre na czas a inne wcale. Bądź cierpliwy, zawsze można poprosić o przedłużenie ochrony jak kończy się czas. Łatwiej później w sporze jak wcale nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Przez wirusa wszystkie paczki w drodze mają po przedłużane czasy dostawy. Ale i tak przychodzą niektóre na czas a inne wcale. Bądź cierpliwy, zawsze można poprosić o przedłużenie ochrony jak kończy się czas. Łatwiej później w sporze jak wcale nie przyjdzie.nie proś o żadne przesdłużenie ochrony tylko reklamuj ze paczka nie doleciała ja na poczatku przez takie przedłużanie straciłem pare złotych i odzyskanie ich zajęło mi miesiac - przy czym kiedyś na ali rozmawiało sie z suportem a nie robotem kase dostaniesz od Alli a jak paczka przyjdzie to dogadasz sie i wpłacisz chinczykowi a jak bedziesz czekał to stracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Niby co straci? Chyba tylko czas... Bo jak paczka nie dotrze w przedłużonym czasie, to procedura zwrotu kasy jest taka sama jak w standardowym czasie. Zakładasz spór i zwracają pieniądze. Nie ma potrzeby rozmowy ani z robotem, ani z konsultantem. Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 nie wiem ile zamawiasz z alli - ja sporo i to od kilku dobrych lat i miałem już rózne przypadki -chociaż tylko raz na alli wtopiłem pare groszy przez własną głupote ale miałem takie sytuacje kiedy termin dostawy był przedłużany - tzw ochrona i termin ochrony był w przyszłości a ja już nie mogłem dostac zwrotu od alliexpres - czemu tak było nie pytaj nie wiem komunikat mówił że termin na uzyskanie zwrotu minął poza tym ...Niby po co ma przedłużąć ? co na tym zyska ? a tak dostanie kase do kieszeni a paczka albo przyjdzie albo nie przyjdzie niezależnie od przedłużania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Sporo zamawiam, również od wielu lat. Problemów ze zwrotem pieniędzy za przesyłki, które nie dotarły nigdy nie miałem. Raz straciłem kilka $, bo czekałem do końca terminu ochrony przesyłki, która nie dotarła i przegapiłem ten termin. Przedłużać czasu ochrony oczywiście nie musi, zresztą to interes sprzedawcy by tego pilnować i ewentualnie przedłużyć. Może to zrobić bez udziału kupującego. Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Ależ panowie ... W związku z zaWIRowaniami majfirendy sami przedłużają terminy dostaw bo rzecz jasna wolą wysłać towar, a nie zwracać pieniążki. Przynajmniej ja tak mam. Jedno zamówienie na prawie 200 zł., a drugie około 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Ależ panowie ... W związku z zaWIRowaniami majfirendy sami przedłużają terminy dostaw bo rzecz jasna wolą wysłać towar, a nie zwracać pieniążki. Przynajmniej ja tak mam. Jedno zamówienie na prawie 200 zł., a drugie około 100 zł.Tylko ze ostatnio przedluzają i podają tracking a paczki nie przychodzą w koncu. Ma tak juz z 4ta paczka na 20 zamowionych wiec jak sami nie przedluzaja to klikam brak paczki i Kasa zwrot. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Maja 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Też tak mam, dzisiaj np. zamówienie, które wygasało za 3 dni, sprzedawca przedłużył o kolejne 60 dni. Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Trzy dni temu przyszła po 19 dniach od zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Tylko ze ostatnio przedluzają i podają tracking a paczki nie przychodzą w koncu. Ma tak juz z 4ta paczka na 20 zamowionych wiec jak sami nie przedluzaja to klikam brak paczki i Kasa zwrot. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaDo mnie dochodzą teraz zamówienia z pierwszych dni stycznia br. Które były już przedłużane, później spór, zwrot i pogodzenie się z faktem, że towaru nie otrzymałem i refleksja czy był mi naprawdę potrzebny [emoji848][emoji2957] Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ma tutaj ktoś daiwe tatulke 100hsl z Ali ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Ma tutaj ktoś daiwe tatulke 100hsl z Ali ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCzym sie konczy takie kombinowaniei czekanie z reklamacja. Dzis mi zamkneli zlecenie automatycznie ktore ma przedluzona ochrone jeszcze 20 dni a kilkanascie dni temu sprzedajscy przedluzyl okres ochrony o 30 dni. Przychodzily powiadomienia ze zamowienie zbliza sie do terminu a jednoczesnie nie moglem reklamowac bo pisalo ze jest tracking i ze zamowienie w moim kraju dzien po tym jak sprzedajacy przedluzyl przyszlo powiadomienie ze zamowienie zmienilo status na wyslane acteraz automatem je zamkneli. Wiec czekajcie i czekajcie nie skladajcie reklamacji a zostaniecie na lodzie. W moim wypadku zamòwienie wczoraj przyszlo ale przeciez moglo nie przyjsc a ali zamknalby zamowienie pomimo okresu ochronnego Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Maja 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ma tutaj ktoś daiwe tatulke 100hsl z Ali ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkwłaśnie sprzedałem http://jerkbait.pl/topic/141169-daiwa-tatula-100-hl-p%C5%82ytka-szpula/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Kupował ktoś może stojak(?) do kołowrotka? Chodzi o wkręcany w przeciwległą stronę do gniazda na korbę, żeby kołowrotek się nie rysował. Kołowrotek to bieżąca Ultegra 4000.I może podwójna korba- w Shimano z podwójnej pasuje tylko do Vańka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Kupował ktoś może stojak(?) do kołowrotka? Chodzi o wkręcany w przeciwległą stronę do gniazda na korbę, żeby kołowrotek się nie rysował. Kołowrotek to bieżąca Ultegra 4000.I może podwójna korba- w Shimano z podwójnej pasuje tylko do Vańka. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkFachowa nazwa - stand. Gomexus chociażby takie ma w ofercie na Ali. Ma tez podwójne korby do Shimano. Edytowane 13 Maja 2020 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Ktoś użytkował ticę talisman 2500 lub 3000 ? Macie jakieś opinie? Wielkość np. w stosunku o shimano? https://pl.aliexpress.com/item/32962117662.html?spm=a2g0o.cart.0.0.637f3c006m0tMm&mp=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Pytam czy ktoś ma ( tatule ) bo chciałem zapytać czy zdążają się oryginalne produkty i oczywiście jaki jest kraj pochodzenia tego produktu bo czytam różne opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Mam/miałem 3 tatuleHD200, 100 hl, 103 sv, wszystkie made in Thailand, same oryginały. Generalnie jest to to samo co można kupić w sklepach w PL lub EU. Lexa 300 w drodze do mnie, obstawiam że będzie tak samo. Edytowane 14 Maja 2020 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Mija była made in Thailand.Była jak najbardziej oryginalna.Mam też HD 200 i rownieść ta sama historia.Jak odróżnić oryginał od podróbki? Edytowane 14 Maja 2020 przez Przemek_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Macałem kilka sztuk w różnych sklepach, i są identyczne z tymi co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Po cenie.Zakładając, że podróbki(wszystkiego) są kilkukrotnie tańsze niż oryginał, tutaj też można by oczekiwać, że podrabiana Tatula będzie kosztowała 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Podobne do BGhttps://www.aliexpress.com/i/32946204769.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Mam/miałem 3 tatuleHD200, 100 hl, 103 sv, wszystkie made in Thailand, same oryginały. Generalnie jest to to samo co można kupić w sklepach w PL lub EU. Lexa 300 w drodze do mnie, obstawiam że będzie tak samo. Taką odpowiedź szanuję. Ostatnio miałem parę egzemplarzy w dłoni, te kupione na Ali i te kupione w skandynawskich sklepach stacjonarnych. Rozkminiałem różnicę napisu " Made In " Te ze sklepów " niektóre " miały " Made In Japan " zaś inne " Made in Thailand ". Różnicy wizualnej nie widać, w pracy też więc postanowiłem dowiedzieć się od kolegi który serwisuje multiki codziennie jak to wygląda w jego oczach, czy te Thailand - Japan różnią się częściami " zamienniki " czy też nie.Nie różnią się kompletnie niczym.Wszystko jest takie same, dlatego postanowiłem zamówić z Ali. Może komuś to pomoże w zdecydowaniu gdzie kupić i ile wydać na ten sam sprzęt. T/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi