Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Przez wirusa wszystkie paczki w drodze mają po przedłużane czasy dostawy. Ale i tak przychodzą niektóre na czas a inne wcale. Bądź cierpliwy, zawsze można poprosić o przedłużenie ochrony jak kończy się czas. Łatwiej później w sporze jak wcale nie przyjdzie.

Przez wirusa wszystkie paczki w drodze mają po przedłużane czasy dostawy. Ale i tak przychodzą niektóre na czas a inne wcale. Bądź cierpliwy, zawsze można poprosić o przedłużenie ochrony jak kończy się czas. Łatwiej później w sporze jak wcale nie przyjdzie.

nie  proś o żadne przesdłużenie ochrony tylko reklamuj ze paczka nie doleciała

ja na poczatku przez takie przedłużanie straciłem pare złotych i odzyskanie ich zajęło mi miesiac - przy czym kiedyś na ali rozmawiało sie z suportem a nie robotem

kase dostaniesz od Alli a jak paczka przyjdzie to dogadasz sie i wpłacisz chinczykowi

a jak bedziesz czekał to stracisz

Niby co straci?

Chyba tylko czas...

Bo jak paczka nie dotrze w przedłużonym czasie, to procedura zwrotu kasy jest taka sama jak w standardowym czasie. Zakładasz spór i zwracają pieniądze.

Nie ma potrzeby rozmowy ani z robotem, ani z konsultantem.

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

nie wiem ile zamawiasz z alli - ja sporo i to  od kilku dobrych lat  i miałem już rózne przypadki -chociaż tylko raz na alli wtopiłem pare groszy przez własną głupote

ale  miałem takie sytuacje kiedy termin dostawy był przedłużany - tzw ochrona  i termin  ochrony był w przyszłości a ja już nie mogłem dostac zwrotu od alliexpres - czemu tak było nie pytaj nie wiem komunikat mówił że termin na uzyskanie zwrotu minął

poza tym ...Niby po co ma przedłużąć ? co na tym zyska ?

a tak dostanie kase do kieszeni a paczka albo przyjdzie albo nie przyjdzie niezależnie od przedłużania

Sporo zamawiam, również od wielu lat.

Problemów ze zwrotem pieniędzy za przesyłki, które nie dotarły nigdy nie miałem. Raz straciłem kilka $, bo czekałem do końca terminu ochrony przesyłki, która nie dotarła i przegapiłem ten termin.

Przedłużać czasu ochrony oczywiście nie musi, zresztą to interes sprzedawcy by tego pilnować i ewentualnie przedłużyć. Może to zrobić bez udziału kupującego.

Ależ panowie ... W związku z zaWIRowaniami majfirendy sami przedłużają terminy dostaw bo rzecz jasna wolą wysłać towar, a nie zwracać pieniążki. Przynajmniej ja tak mam. Jedno zamówienie na prawie 200 zł., a drugie około 100 zł.

Ależ panowie ... W związku z zaWIRowaniami majfirendy sami przedłużają terminy dostaw bo rzecz jasna wolą wysłać towar, a nie zwracać pieniążki. Przynajmniej ja tak mam. Jedno zamówienie na prawie 200 zł., a drugie około 100 zł.

Tylko ze ostatnio przedluzają i podają tracking a paczki nie przychodzą w koncu. Ma tak juz z 4ta paczka na 20 zamowionych wiec jak sami nie przedluzaja to klikam brak paczki i Kasa zwrot.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk

Tylko ze ostatnio przedluzają i podają tracking a paczki nie przychodzą w koncu. Ma tak juz z 4ta paczka na 20 zamowionych wiec jak sami nie przedluzaja to klikam brak paczki i Kasa zwrot.

Do mnie dochodzą teraz zamówienia z pierwszych dni stycznia br.

Które były już przedłużane, później spór, zwrot i pogodzenie się z faktem, że towaru nie otrzymałem i refleksja czy był mi naprawdę potrzebny [emoji848][emoji2957]

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Ma tutaj ktoś daiwe tatulke 100hsl z Ali ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czym sie konczy takie kombinowaniei czekanie z reklamacja. Dzis mi zamkneli zlecenie automatycznie ktore ma przedluzona ochrone jeszcze 20 dni a kilkanascie dni temu sprzedajscy przedluzyl okres ochrony o 30 dni. Przychodzily powiadomienia ze zamowienie zbliza sie do terminu a jednoczesnie nie moglem reklamowac bo pisalo ze jest tracking i ze zamowienie w moim kraju dzien po tym jak sprzedajacy przedluzyl przyszlo powiadomienie ze zamowienie zmienilo status na wyslane acteraz automatem je zamkneli. Wiec czekajcie i czekajcie nie skladajcie reklamacji a zostaniecie na lodzie. W moim wypadku zamòwienie wczoraj przyszlo ale przeciez moglo nie przyjsc a ali zamknalby zamowienie pomimo okresu ochronnego

Edytowane przez selk

Kupował ktoś może stojak(?) do kołowrotka? Chodzi o wkręcany w przeciwległą stronę do gniazda na korbę, żeby kołowrotek się nie rysował.

Kołowrotek to bieżąca Ultegra 4000.

I może podwójna korba- w Shimano z podwójnej pasuje tylko do Vańka.

Kupował ktoś może stojak(?) do kołowrotka? Chodzi o wkręcany w przeciwległą stronę do gniazda na korbę, żeby kołowrotek się nie rysował.

Kołowrotek to bieżąca Ultegra 4000.

I może podwójna korba- w Shimano z podwójnej pasuje tylko do Vańka.

Fachowa nazwa - stand. Gomexus chociażby takie ma w ofercie na Ali. Ma tez podwójne korby do Shimano. Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Mam/miałem 3 tatule

HD200, 100 hl, 103 sv, wszystkie made in Thailand, same oryginały. Generalnie jest to to samo co można kupić w sklepach w PL lub EU. Lexa 300 w drodze do mnie, obstawiam że będzie tak samo.

Taką odpowiedź szanuję. Ostatnio miałem parę egzemplarzy w dłoni, te kupione na Ali i te kupione w skandynawskich sklepach stacjonarnych.  Rozkminiałem różnicę napisu " Made In " 

Te ze sklepów " niektóre " miały " Made In Japan " zaś inne " Made in Thailand ". Różnicy wizualnej nie widać, w pracy też więc postanowiłem dowiedzieć się od kolegi który serwisuje multiki codziennie jak to wygląda w jego oczach, czy te Thailand - Japan różnią się częściami " zamienniki " czy też nie.

Nie różnią się kompletnie niczym.

Wszystko jest takie same, dlatego postanowiłem zamówić z Ali.

Może komuś to pomoże w zdecydowaniu gdzie kupić i ile wydać na ten sam sprzęt.

T/