Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam wędkę  DRAGON Express Spinn 2.28m 14-35g, przy kołowrotku o wadze 255 g leci trochę na mordę. Łowie nią głownie na wahadłówki po 20-32 g. chce do niej kupić kołowrotek 

Piscifun Carbon X, Waszym zdaniem lepsza będzie wersja 3000 (227g)czy 4000 (272g) do takiego łowienia ? Może ktoś się orientuje czy te wersje różnią się jedynie obudową, czy 4000 ma mocniejsze bebechy ?

https://pl.aliexpres...2900491679.html

W dzisiejszych czasach większość długich spinów "leci na pysk" i kołowrotek niewiele zmieni. Lepsze rezultaty daje dociążenie dolnika a przede wszystkim zmiana chwytu - przy czym sam nie umiem się przestawić, nawet kosztem gorszego wyważenia zestawu i co za tym idzie szybszego męczenia się ręki/nadgarstka przy np. kleniowaniu smużakami, bo przy cięższych zestawach to mi nawet troszkę na rękę.

Właśnie zakupiłem taką nawigację,  https://pl.aliexpress.com/item/2046114448.html?spm=a2g0o.cart.0.0.501a3c00akuXFJ&mp=1

Dostawa 3 dni z Polski.

Nawigacja jest odblokowana,wystarczy wgrać na kartę mapę (np.Automapa itp,) i podać ścieżkę dostępu - exe.

Prezentację można znaleźć na YT.    - Junsun D100

Ja tam wolę na telefonie 6,4 cala gdzie mam nawi i rejestrator w jednym, do tego ostrzeże janosik o zdarzeniach a i jakość ekranu bez porównania z takimi chińskimi "cudami". Biorąc pod uwagę choćby rozdzielczość ekranu , widoczność w nasłonecznieniu itd... odpuściłem sobie już dawno wynalazki.

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie trochę z inne beczki ...

Robiłem już kilka razy zakupy na Ali i zawsze ten sam problem.

Jak kupuje na alledrogo,  ebay itd.-  po dokonaniu zakupu dostaje maila z potwierdzeniem, później potwierdzenie ze sprzedawca otrzymał zapłatę i na końcu mail z linkiem do śledzenia przesyłki.

Na Aliexpress … kupuje, płace kasę ..i pusto. Żadnych maili, potwierdzeniami. Po jakimś czasie dostaje maila z numerem przesyłki.

Czy to normalne, czy to ja mam coś zestawieniami porobione ze tak się dzieje?

Jak by nie to, ze kasę z konta pobierają to maił bym w ogóle wątpliwości czy cokolwiek kupiłem.