Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie trochę z inne beczki ...

Robiłem już kilka razy zakupy na Ali i zawsze ten sam problem.

Jak kupuje na alledrogo, ebay itd.- po dokonaniu zakupu dostaje maila z potwierdzeniem, później potwierdzenie ze sprzedawca otrzymał zapłatę i na końcu mail z linkiem do śledzenia przesyłki.

Na Aliexpress … kupuje, płace kasę ..i pusto. Żadnych maili, potwierdzeniami. Po jakimś czasie dostaje maila z numerem przesyłki.

Czy to normalne, czy to ja mam coś zestawieniami porobione ze tak się dzieje?

Jak by nie to, ze kasę z konta pobierają to maił bym w ogóle wątpliwości czy cokolwiek kupiłem.

Do mnie dochodzą potwierdzenia od Aliexpress na gmaila. ad51357ded1ee8fb312d71f5b07cc629.jpg

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Mam pytanie trochę z inne beczki ...

Robiłem już kilka razy zakupy na Ali i zawsze ten sam problem.

Jak kupuje na alledrogo,  ebay itd.-  po dokonaniu zakupu dostaje maila z potwierdzeniem, później potwierdzenie ze sprzedawca otrzymał zapłatę i na końcu mail z linkiem do śledzenia przesyłki.

Na Aliexpress … kupuje, płace kasę ..i pusto. Żadnych maili, potwierdzeniami. Po jakimś czasie dostaje maila z numerem przesyłki.

Czy to normalne, czy to ja mam coś zestawieniami porobione ze tak się dzieje?

Jak by nie to, ze kasę z konta pobierają to maił bym w ogóle wątpliwości czy cokolwiek kupiłem.

z tego co mi sie przypomina to tam na Alli sie ustawia notyfikacje które mają Ci wysyłac w jakims centrum wiadomości na Twoim koncie czy jakoś tak sie to nazywa to 1

dwa

byc moze czesc wiadomosci trafia u Ciebie na skrzynce do folderu spam

Sprawdz na koncie przez www w spamie - moze raz dodałes do spamu i tego typu wiadomości powiadomienia o  zakupie juz zawsze tam zostaja

a moze sa w spam na Twoim komputerze ? ... prezepraszam to się teraz nazywa niechciane wiadomosci w nowszych aplikacjach  :)

Zwykle na Ali płacę przez Payu. Od razu po dokonaniu płatności i kliknięciu w powrót do sklepu, wyskakuje mi na aliexpress podziekowanie za wpłatę. Tak jak koledzy wyżej napisali, jest ona zablokowana na koncie portalu, do momentu potwierdzenia odebrania przesyłki. Sam status transakcji jak również prymitywne ale śledzie jest na koncie w zakładce "moje zakupy".

Te "kwadraciki" to jakie maja wymiary żeby porównać wielkość haka? A grubość drutu to???

Kwadrat 1x1 cm.

Grubszy drut niż w VMC czy Owner, wyraźnie grubszy.

Teraz nie zmierzę suwmiarką, ale w aukcjach podają średnicę.

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

nigdy nie zapłaciłem

ale jak zapłacisz przelewy24 kiedy masz  ustawione inne waluty niż złotówki to wtedy bywa róznie

jak chcesz zapąłcic taniej w walutacg ibych to jedynie REVOLUT i płatnośc ustawiona w USD  lub EURO  ale UWAGA nie działa to w weekend

mozna potem jeszcze jakoś trikiem otworzyc spór  - raz mi sie tak udało z miesiąc temu  nie przyszły woblery  (2 dni po automatycznym zamknieciu wyklikałem ) i kase oddali 

jak to wieksza kwota to mogę poklikac i sprawdzic

ewentualnie pisz nie otrzymałem zamówienia do robota Eva na suporcie ali  i że przespałes termin bo na wakacjach byłeś

Edytowane przez selk