Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

pojawił sie dodatkowy problem z zakupami na Ali

a jest taki że obecnie na podstawie swojego trackingu odrzucają spory albo oczekują  dostarczenia "dowodu niedostarczenia" z polskiej poczty

Ciekawe jak sobie ten dowód wyobrazaja ?

pomijam kwestie że takiego dokumentu odbiorcy poczta nie wyda - nei am takiego przepisu żeby wyudac

Ali odrzuca spory na podstawie trackingu  bo wg trackingu dostałes.

Co ciekawe mam przypadek że w paczce na która sie powołują przepakowanej w zbiorcze w PL nie było rzeczy która wg nich miała byc 

i co teraz Panowie ?

dotąd dało się z tym walczyc - teraz kazda zagubiona przesyłka to "plecak"

pozostaje zakup na kartę i chargeback o ile Bank bedzie chciał przyjąc i nie nalezy płacic karta przez zadnych pośredników polskich(np PayU) czy chińskich np Alipay

bo wtedy wystawca karty Chargebacku nie uwzglednia.

To nowa historia

przypadek jest z zeszłego tygodnia

Wlasnie sprawdzilem jedna z przesylek i widnieje ze dotarla pod adres 19 listopada wszedlem na te strone https://t.17track.net/pl#nums=LY485306188CN i wpisalem numer nadania i okazalo sie ze jest w USA w LA -masakra jakas Co teraz robic bo zadnej paczki nie otrzymalem jak walczyc o swoje  

Edytowane przez Viking

A okres ochronny juz Ci sie skonczyl ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jak to sprawdzic paczka niby zostala dostarczona 2020-11-19   i teraz przy zamówieniu jest napisane 

Finished i co najciekawsze ja nie potwierdzalem otrzymania paczki Jak klikam przy zamowieniu w Track Order to otwiera sie strona z informacja ze paczka zostala dostarczona do mojego miasta i status jej jest dostarczono A gdy wchodze na poczte polska sledzenie zagranicznych przesylek i wpisuje numer nadania czyli LY485306188CN  to nie ma takiej przesylki dopiero wchodzac na strone poczty USA lub chinska wpisujac numer nadania widze ze ja tam dostarczono https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction chinska poczta   https://chinapost-track.com/track-trace  A taka dostalem odpowiedz od sprzedawcy ;

Drogi kliencie, bardzo nam przykro z powodu opóźnienia Twojego zamówienia i sprawdziliśmy Twoje zamówienie, dotarło już do Twojego kraju, czy mógłbyś poczekać więcej 3-5 tygodni? Ponieważ czas dostawy zamówienia może się opóźnić, Ty możesz skontaktować się ze mną, aby pomóc Ci przedłużyć okres gwarancji zamówienia. Wszelkie dalsze pytania, prosimy o kontakt. Z poważaniem.

O jakim opoznieniu ten skosny pisze i jeszcze kaze czekac skoro ja mu napisalem ze paczka dostarla pod zly adres 

Edytowane przez Viking

no to przegapiłes termin reklamacji

a przychodza powiadomienia o zakonczeniu okresu ochronnego  na maila i trzeba od razu reagowac a nie je olewać

masz jeszcz opcje otwarcia spooru ? w Twoich zamówieniach - jak tak otwieraj jak nie ....jak nie to musisz przez robota EVE z automatycznego supportu zgłaszac

trochę to bedzie zachodu

wejdz w aliexpress na dole w menu  HELP > Dispute and repoorts  i tam trzeba zgłoisic/ wyklikac paczka nie dotarła i wskazac transakcje

im szybciej tym lepiej i napisac ze tracking wskazuje US a Ty masz adres PL

• Like 1

Mi raz podali zły nr listu przewozowego i miałem podobną sytuację, gdzie paczka została dostarczona na jakiś kosmiczny adres. Szybki kontakt ze sprzedawcą i sprawa została wyjaśniona, a sama paczka dotarła po kilku tygodniach już na właściwy adres. :) Wyszło na to, że po prostu ktoś pomylił numery listów przewozowych.

no to przegapiłes termin reklamacji

a przychodza powiadomienia o zakonczeniu okresu ochronnego  na maila i trzeba od razu reagowac a nie je olewać

masz jeszcz opcje otwarcia spooru ? w Twoich zamówieniach - jak tak otwieraj jak nie ....jak nie to musisz przez robota EVE z automatycznego supportu zgłaszac

trochę to bedzie zachodu

wejdz w aliexpress na dole w menu  HELP > Dispute and repoorts  i tam trzeba zgłoisic/ wyklikac paczka nie dotarła i wskazac transakcje

im szybciej tym lepiej i napisac ze tracking wskazuje US a Ty masz adres PL

a czy nie jest tak ze okres ochronny to 15 dni od dnia dostarczenia 

Eva mi odpisala ze mam czekac 5 dni  a  jak nie dostane odpowiedzi od sprzedajacego to oni wkrocza by odzyskac kase i otworzyła spor 

Edytowane przez Viking

sprzedający napisal mi w wiadomosci prywatnej (nie tam gdzie otworzony jest spor) ze chce bym otworzyl spor i zanaczyl opcje ze otrzymalem produkt i ze jest wadliwy to mi zwróci pieniądze

Mi też kiedyś napisali, żebym spór wycofał a on już wysyła dobry towar. I nie wysłał ????

sprzedający napisal mi w wiadomosci prywatnej (nie tam gdzie otworzony jest spor) ze chce bym otworzyl spor i zanaczyl opcje ze otrzymalem produkt i ze jest wadliwy to mi zwróci pieniądze

Na Twoim miejscu nie wchodził bym w taki deal ponieważ jak w razie czego udowodnisz, że przedmiot jest wadliwy (nie masz jak zrobić zdjęcia lub nagrać filmu)? W sporze zaznaczył bym, że nie otrzymałeś przesyłki co możesz łatwo udowodnić. Chyba, że jest to tani przedmiot i w razie czego jesteś w stanie się pogodzić z małą stratą kasy.

• Like 2

a czy nie jest tak ze okres ochronny to 15 dni od dnia dostarczenia 

Eva mi odpisala ze mam czekac 5 dni  a  jak nie dostane odpowiedzi od sprzedajacego to oni wkrocza by odzyskac kase i otworzyła spor 

jest tak jak piszesz ale chyuba nie 15 tylko mniej

ale nigdzie nie napisałeś że masz jeszcze przycisk żeby otworzyc spór  -  to jak maszto po oco pytasz Otwieraj !!!

Panowie piszecie, prosicie o pomoc a nie podajecie podstawowych informacji tylko piszecie co Wam naobiecywał Chinczyk.

G jest to wazne co On Wam napisał i zupełnie nie jest mi potrzebne oraz  nie ma to na nic wpływu.

To  co pisza to ich próby oszukania Was żebyście nie mogli zwrócić sie o zwrot kasy

Na alli reklamacje rozpatrują automaty ZERO/JEDEN (człowiek wkracza dopiero jak sie usilnie dobijasz

) .

Trzeba wiedziec kiedy nacisnąc przycisk i co napisac w opisie w jakiej sytuacji

Ja tam nigdy nie zgadzams ie na przedłuzenie okresu ochronnego, nigdy nie wierzę że coś wysla ponownie nawet jak kosztuje 10 gr

Raz mi sie zdarzyło że rzecz przyszła po okresie ochronnym  (towar był za 30 groszy)

Tym, razem też udało sie odzyskac kase Od aliexpres pomomo że twierdzili że tracking przyszedł do mnie.

wiec chyba wiem co mowie - ale  ostrzegam ze jest coraz trudniej !!!

• Like 2

Widzę, że negujesz uczciwych Chińczyków. Ja sądzę, że są i uczciwi i nieuczciwi, ale wszystkich do jednego wora to trochę przesada.

"Raz mi sie zdarzyło że rzecz przyszła po okresie ochronnym  (towar był za 30 groszy)

Tym, razem też udało sie odzyskac kase Od aliexpres pomomo że twierdzili że tracking przyszedł do mnie."

A to niby uczciwe? I zupełnie nieistotna kwota...

Edytowane przez eRKa

Widzę, że negujesz uczciwych Chińczyków. Ja sądzę, że są i uczciwi i nieuczciwi, ale wszystkich do jednego wora to trochę przesada.

"Raz mi sie zdarzyło że rzecz przyszła po okresie ochronnym  (towar był za 30 groszy)

Tym, razem też udało sie odzyskac kase Od aliexpres pomomo że twierdzili że tracking przyszedł do mnie."

A to niby uczciwe? I zupełnie nieistotna kwota...

Pisze o 2 zupełnie róznych przypadkach i róznych zdarzeniach w 2 miejscach w czasie 

a Ty czytasz wyrwane z kontekstu rzeczy :)

Po prostu nie przecztałes mojej pierwszej wypowiedzi od czego sie zaczęło  że trudniej teraz odzyskać kase

...ale koniecznie chcesz 3 grosze wstawic do dyskucji w obronie Chińskich sklepów

Juz raz przypominam sobie broniłes ich w innej dyskusji.. w podobnej sprawie  o uczciwości kupoujących i Chińczyków  z Ali

Nie chce mi sie z Toba dyskutowac na ten temat - bo to do niczego sensownego nie prowadzi   - ja mam Swoje zdanie

dla 30 groszy nie bedę pisał do Chińczyka ze mi Twowar dotarł bo wczesnie ten sam Chińczyk proponował mi zamkiniecie sporu  bo on napewno wysłał w terminie a ze stepla wynikło ta paczka za 30 gr była wysłana 2 miesiace po czasie .

11.11  zamówiłem na ali  i dziś mam paczkę w domu. Czyli  trzy tygodnie i trzy dni :)

Jak do tej pory to wszystko co mi przysyłali odbierałem każą przesyłkę osobno .Dziś wszystkie zamówione towary od różnych sprzedawców ( 7)  otrzymałem w jednej przesyłce. 

Edytowane przez M a r a s

Witam.

Wczoraj doleciał do mnie przez Belgię taki młynek.

Prawdziwy pancernik( metal) jak  ,,Yamato”, waga 356g.Zaskoczyła mnie staranność wykonana.

Zero luzów w korbie, przekładni,wrzecionie –szok .Cena 226pln. 11.11.Większe luzy ma mój

,,Vaniek”, kupiłem go do  troliningu.

Szpula – model 3000- 50mm i tyle ma. Kabłąk z jednego kawałka, to mi się podoba, rolka nawijaka bez luzów, kręci się leciutko.Tylko knob ta gała ? (kręci się bezszelestnie jak śmigło na wietrze).Nie jestem zwolennikiem takich knobów.

Długo się zastanawiałem który młynek wybrać,czy Lurekiller Saltist  czy HuntHouse Saltist SW3000-SW. Wybrałem z ciekawości Yomato. Cena śmieszna, pod innym brandem będzie wart myślę? ok.,ca, 400pln u naszych sprzedawców. Jak zauważyłem  to handel na Ali kiepsko się kręci, świadczą o tym ceny które pozostały od 11.11. (kołowrotki) i ilość kupujących. https://pl.aliexpress.com/item/33033314597.html?

Czyżby to następca starego już 

Lurekiller Saltist  

post-64945-0-21671600-1607207305_thumb.jpg

Edytowane przez Pablo54
  • Like 1

Ciekawa propozycja dla lajta.

Kilka dni temu kołowrotek  3000 proponowany był za 103pln z przesyłką.

Taka Dajwa Fuego LT  Made In China z napchanymi łożyskami no i na X shipie.

Myślę że młynek wart tej kasy porównując do bazarowych FL czy coś tam, coś tam.

https://pl.aliexpress.com/item/1005001493051119.html?

Prezentacja

Edytowane przez Pablo54