seba666 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Panowie coś na Bolka znajdę na Alli? Robinson ma podróbki thrilla są gdzieś na Alli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Na Ali to nie wiem, ale na giełdzie jerkbaita znajdziesz z pewnością albo na Giełdzie Twórców - też na jerkbaicie. Jest szansa że będą to produkty dużo lepsze, robione przez naszych i na nasze wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Panowie coś na Bolka znajdę na Alli? Robinson ma podróbki thrilla są gdzieś na Alli?Sporo jest dobrze pracujących bezsterowców.Na stronie suwakiem na sam dół. https://a.aliexpress.com/_mM5MKxr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) pojawił sie dodatkowy problem z zakupami na Alia jest taki że obecnie na podstawie swojego trackingu odrzucają spory albo oczekują dostarczenia "dowodu niedostarczenia" z polskiej pocztyCiekawe jak sobie ten dowód wyobrazaja ?pomijam kwestie że takiego dokumentu odbiorcy poczta nie wyda - nei am takiego przepisu żeby wyudac Ali odrzuca spory na podstawie trackingu bo wg trackingu dostałes. Co ciekawe mam przypadek że w paczce na która sie powołują przepakowanej w zbiorcze w PL nie było rzeczy która wg nich miała byc i co teraz Panowie ?dotąd dało się z tym walczyc - teraz kazda zagubiona przesyłka to "plecak"pozostaje zakup na kartę i chargeback o ile Bank bedzie chciał przyjąc i nie nalezy płacic karta przez zadnych pośredników polskich(np PayU) czy chińskich np Alipaybo wtedy wystawca karty Chargebacku nie uwzglednia. To nowa historiaprzypadek jest z zeszłego tygodniaWlasnie sprawdzilem jedna z przesylek i widnieje ze dotarla pod adres 19 listopada wszedlem na te strone https://t.17track.net/pl#nums=LY485306188CN i wpisalem numer nadania i okazalo sie ze jest w USA w LA -masakra jakas Co teraz robic bo zadnej paczki nie otrzymalem jak walczyc o swoje Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Dodam ze amerykanksa strona poczty po numerze nadania tez pokazuje dostarczenie do LA w Californi vo ciekawe noe pod adres a pod skrytke pocztowa https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 A okres ochronny juz Ci sie skonczyl ? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) A okres ochronny juz Ci sie skonczyl ? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaNie wiem jak to sprawdzic paczka niby zostala dostarczona 2020-11-19 i teraz przy zamówieniu jest napisane Finished i co najciekawsze ja nie potwierdzalem otrzymania paczki Jak klikam przy zamowieniu w Track Order to otwiera sie strona z informacja ze paczka zostala dostarczona do mojego miasta i status jej jest dostarczono A gdy wchodze na poczte polska sledzenie zagranicznych przesylek i wpisuje numer nadania czyli LY485306188CN to nie ma takiej przesylki dopiero wchodzac na strone poczty USA lub chinska wpisujac numer nadania widze ze ja tam dostarczono https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction chinska poczta https://chinapost-track.com/track-trace A taka dostalem odpowiedz od sprzedawcy ;Drogi kliencie, bardzo nam przykro z powodu opóźnienia Twojego zamówienia i sprawdziliśmy Twoje zamówienie, dotarło już do Twojego kraju, czy mógłbyś poczekać więcej 3-5 tygodni? Ponieważ czas dostawy zamówienia może się opóźnić, Ty możesz skontaktować się ze mną, aby pomóc Ci przedłużyć okres gwarancji zamówienia. Wszelkie dalsze pytania, prosimy o kontakt. Z poważaniem. O jakim opoznieniu ten skosny pisze i jeszcze kaze czekac skoro ja mu napisalem ze paczka dostarla pod zly adres Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 no to przegapiłes termin reklamacji a przychodza powiadomienia o zakonczeniu okresu ochronnego na maila i trzeba od razu reagowac a nie je olewać masz jeszcz opcje otwarcia spooru ? w Twoich zamówieniach - jak tak otwieraj jak nie ....jak nie to musisz przez robota EVE z automatycznego supportu zgłaszac trochę to bedzie zachodu wejdz w aliexpress na dole w menu HELP > Dispute and repoorts i tam trzeba zgłoisic/ wyklikac paczka nie dotarła i wskazac transakcjeim szybciej tym lepiej i napisac ze tracking wskazuje US a Ty masz adres PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Mi raz podali zły nr listu przewozowego i miałem podobną sytuację, gdzie paczka została dostarczona na jakiś kosmiczny adres. Szybki kontakt ze sprzedawcą i sprawa została wyjaśniona, a sama paczka dotarła po kilku tygodniach już na właściwy adres. Wyszło na to, że po prostu ktoś pomylił numery listów przewozowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) no to przegapiłes termin reklamacji a przychodza powiadomienia o zakonczeniu okresu ochronnego na maila i trzeba od razu reagowac a nie je olewać masz jeszcz opcje otwarcia spooru ? w Twoich zamówieniach - jak tak otwieraj jak nie ....jak nie to musisz przez robota EVE z automatycznego supportu zgłaszac trochę to bedzie zachodu wejdz w aliexpress na dole w menu HELP > Dispute and repoorts i tam trzeba zgłoisic/ wyklikac paczka nie dotarła i wskazac transakcjeim szybciej tym lepiej i napisac ze tracking wskazuje US a Ty masz adres PLa czy nie jest tak ze okres ochronny to 15 dni od dnia dostarczenia Eva mi odpisala ze mam czekac 5 dni a jak nie dostane odpowiedzi od sprzedajacego to oni wkrocza by odzyskac kase i otworzyła spor Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 sprzedający napisal mi w wiadomosci prywatnej (nie tam gdzie otworzony jest spor) ze chce bym otworzyl spor i zanaczyl opcje ze otrzymalem produkt i ze jest wadliwy to mi zwróci pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 sprzedający napisal mi w wiadomosci prywatnej (nie tam gdzie otworzony jest spor) ze chce bym otworzyl spor i zanaczyl opcje ze otrzymalem produkt i ze jest wadliwy to mi zwróci pieniądze Mi też kiedyś napisali, żebym spór wycofał a on już wysyła dobry towar. I nie wysłał ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Czy wybór metody płatności ma wpływ na komplikację ewentualnych sporów/zwrotu wpłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 sprzedający napisal mi w wiadomosci prywatnej (nie tam gdzie otworzony jest spor) ze chce bym otworzyl spor i zanaczyl opcje ze otrzymalem produkt i ze jest wadliwy to mi zwróci pieniądze Na Twoim miejscu nie wchodził bym w taki deal ponieważ jak w razie czego udowodnisz, że przedmiot jest wadliwy (nie masz jak zrobić zdjęcia lub nagrać filmu)? W sporze zaznaczył bym, że nie otrzymałeś przesyłki co możesz łatwo udowodnić. Chyba, że jest to tani przedmiot i w razie czego jesteś w stanie się pogodzić z małą stratą kasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Czy wybór metody płatności ma wpływ na komplikację ewentualnych sporów/zwrotu wpłaty?Tak o tyle ze jak zlikwidujesz konto lub karte z ktorego płaciles to ciezko sie dogadac zeby zwrocili na inne Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zadne dogadywanie sie ze on dosle tylko wycofaj spor nie jest nic warte. Jak zamkniesz spor to nic nie zobaczysz zadnego towaru zamiennego. To tak jakbys pogodzil sie ze strata Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Napisałem mu ze spor jest juz otwarty to zobaczcie jak naciska cytuje Dear,you can change or reopen -prosi o to bym zamknal i otworzyl nowy spor chyba i tam cwaniakow nie brakuje póki co odpisałem ze nie moge tego zrobić--chetnie bym to gdzies im zglosil ale nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 a czy nie jest tak ze okres ochronny to 15 dni od dnia dostarczenia Eva mi odpisala ze mam czekac 5 dni a jak nie dostane odpowiedzi od sprzedajacego to oni wkrocza by odzyskac kase i otworzyła spor jest tak jak piszesz ale chyuba nie 15 tylko mniej ale nigdzie nie napisałeś że masz jeszcze przycisk żeby otworzyc spór - to jak maszto po oco pytasz Otwieraj !!! Panowie piszecie, prosicie o pomoc a nie podajecie podstawowych informacji tylko piszecie co Wam naobiecywał Chinczyk. G jest to wazne co On Wam napisał i zupełnie nie jest mi potrzebne oraz nie ma to na nic wpływu.To co pisza to ich próby oszukania Was żebyście nie mogli zwrócić sie o zwrot kasy Na alli reklamacje rozpatrują automaty ZERO/JEDEN (człowiek wkracza dopiero jak sie usilnie dobijasz) .Trzeba wiedziec kiedy nacisnąc przycisk i co napisac w opisie w jakiej sytuacji Ja tam nigdy nie zgadzams ie na przedłuzenie okresu ochronnego, nigdy nie wierzę że coś wysla ponownie nawet jak kosztuje 10 gr Raz mi sie zdarzyło że rzecz przyszła po okresie ochronnym (towar był za 30 groszy) Tym, razem też udało sie odzyskac kase Od aliexpres pomomo że twierdzili że tracking przyszedł do mnie.wiec chyba wiem co mowie - ale ostrzegam ze jest coraz trudniej !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Widzę, że negujesz uczciwych Chińczyków. Ja sądzę, że są i uczciwi i nieuczciwi, ale wszystkich do jednego wora to trochę przesada. "Raz mi sie zdarzyło że rzecz przyszła po okresie ochronnym (towar był za 30 groszy) Tym, razem też udało sie odzyskac kase Od aliexpres pomomo że twierdzili że tracking przyszedł do mnie." A to niby uczciwe? I zupełnie nieistotna kwota... Edytowane 4 Grudnia 2020 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Widzę, że negujesz uczciwych Chińczyków. Ja sądzę, że są i uczciwi i nieuczciwi, ale wszystkich do jednego wora to trochę przesada. "Raz mi sie zdarzyło że rzecz przyszła po okresie ochronnym (towar był za 30 groszy) Tym, razem też udało sie odzyskac kase Od aliexpres pomomo że twierdzili że tracking przyszedł do mnie." A to niby uczciwe? I zupełnie nieistotna kwota... Pisze o 2 zupełnie róznych przypadkach i róznych zdarzeniach w 2 miejscach w czasie a Ty czytasz wyrwane z kontekstu rzeczy Po prostu nie przecztałes mojej pierwszej wypowiedzi od czego sie zaczęło że trudniej teraz odzyskać kase...ale koniecznie chcesz 3 grosze wstawic do dyskucji w obronie Chińskich sklepów Juz raz przypominam sobie broniłes ich w innej dyskusji.. w podobnej sprawie o uczciwości kupoujących i Chińczyków z Ali Nie chce mi sie z Toba dyskutowac na ten temat - bo to do niczego sensownego nie prowadzi - ja mam Swoje zdanie dla 30 groszy nie bedę pisał do Chińczyka ze mi Twowar dotarł bo wczesnie ten sam Chińczyk proponował mi zamkiniecie sporu bo on napewno wysłał w terminie a ze stepla wynikło ta paczka za 30 gr była wysłana 2 miesiace po czasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Nie ma znaczenia miejsce i czas,a ma znaczenie postawa i zasady. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) 11.11 zamówiłem na ali i dziś mam paczkę w domu. Czyli trzy tygodnie i trzy dni Jak do tej pory to wszystko co mi przysyłali odbierałem każą przesyłkę osobno .Dziś wszystkie zamówione towary od różnych sprzedawców ( 7) otrzymałem w jednej przesyłce. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Witam.Wczoraj doleciał do mnie przez Belgię taki młynek.Prawdziwy pancernik( metal) jak ,,Yamato”, waga 356g.Zaskoczyła mnie staranność wykonana.Zero luzów w korbie, przekładni,wrzecionie –szok .Cena 226pln. 11.11.Większe luzy ma mój,,Vaniek”, kupiłem go do troliningu.Szpula – model 3000- 50mm i tyle ma. Kabłąk z jednego kawałka, to mi się podoba, rolka nawijaka bez luzów, kręci się leciutko.Tylko knob ta gała ? (kręci się bezszelestnie jak śmigło na wietrze).Nie jestem zwolennikiem takich knobów.Długo się zastanawiałem który młynek wybrać,czy Lurekiller Saltist czy HuntHouse Saltist SW3000-SW. Wybrałem z ciekawości Yomato. Cena śmieszna, pod innym brandem będzie wart myślę? ok.,ca, 400pln u naszych sprzedawców. Jak zauważyłem to handel na Ali kiepsko się kręci, świadczą o tym ceny które pozostały od 11.11. (kołowrotki) i ilość kupujących. https://pl.aliexpress.com/item/33033314597.html?Czyżby to następca starego już Lurekiller Saltist Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Pablo54 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Ciekawa propozycja dla lajta.Kilka dni temu kołowrotek 3000 proponowany był za 103pln z przesyłką.Taka Dajwa Fuego LT Made In China z napchanymi łożyskami no i na X shipie.Myślę że młynek wart tej kasy porównując do bazarowych FL czy coś tam, coś tam. https://pl.aliexpress.com/item/1005001493051119.html? Prezentacja Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Nie jestem zwolennikiem takich knobów. https://pl.aliexpress.com/item/33033314597.html? Mam takie same odczucia, może mylne co do takiego knoba. Ciekawe czy nie dało by się wymienić na inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi