Sołtys Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 https://www.pit.pl/aktualnosci/vat-od-zakupow-na-aliexpress-od-1-lipca-2021-roku-1002361 To obowiązuje już od dwóch lat. Ale ...... obecnie urzędy są w stanie przerobić 10 tys. przesyłek miesięcznie, natomiast do Polski przychodzi? tak tak 100-200tys DZIENNIE. Tak że więc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Macie może namiary na haki woblerowe? Mogą być zadziorem. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Stycznia 2021 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Macie może namiary na haki woblerowe? Mogą być zadziorem. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalkahttps://pl.aliexpress.com/item/4001365734835.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6d5f4f83j7L42q&algo_pvid=0f489620-6833-4ecb-8e04-85b8ffdfe324&algo_expid=0f489620-6833-4ecb-8e04-85b8ffdfe324-45&btsid=0b0a119a16100133529781644eb955&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ O jakości nic nie wiem Jak "zjedziesz" na sam dół to masz inne haki czyli jeszcze innych sprzedawców. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Macie może namiary na haki woblerowe? Mogą być zadziorem. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka... z ciekawości, jaki rozmiar haka do wobków pstrągowych 4-6cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Znalazłem chyba takie bezzadziorowe : 4,89 zł 28%OFF | KESFISHING Fishing Hook High Carbon Steel Worm Hook 2,4,6,8 Fishhook For Soft Worm Lurehttps://a.aliexpress.com/_BUu9io P.S. Ceny w kraju to jakiś żart. 17-18 zł za 6 szt. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Stycznia 2021 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 ... z ciekawości, jaki rozmiar haka do wobków pstrągowych 4-6cmJa używam 4 i 2 ale dopiero zaczynam tak łowić i może wyjść inaczej w praniu... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 ... z ciekawości, jaki rozmiar haka do wobków pstrągowych 4-6cmJa używam odpowiednio rozmiar haka 6-4. Haczyki z Ali bezzadziorowe, mocne, ostre i ładnie trzymają kropasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Brałem te, jakość jest ok 2,63 zł 20%OFF | 10 sztuk/partia Big eye horse usta haki czarny z kolczasty hak karpia ze stali węglowej Sea Fishinhook Fly Fishing Tacklehttps://a.aliexpress.com/_BT51SG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 DAIWA ICHIGEKI Chyba jakiś nowy model Daiwy. https://pl.aliexpress.com/item/1005001603489227.html? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Do mnie przyszła jerkówka Obei huricane 40-120 2,43m w 3 składach. Powiem tak na pierwszy rzut oka kawał solidnej wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Szkoda, że nie mają krótszych jerkówek, takich 1,85 - 2 m z c.w. do 60-80 gr.. Znalazłem tylko jedną, straszna bida na tym alie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Może ktoś polecić jakieś pokrowiec na wędkę? Tzn chodzi mi o samą lufę aby założyć na uzbrojony kij w jednym składzie. Miał by sięgać do kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Jeśli chodzi Ci o "skóry węża" to ja brałem te i są okhttps://pl.aliexpress.com/item/32948010255.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f2NKmZYoczywiście są różne długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Właśnie nie wiem co lepsze. Skóra węża czy materiałowy? Ja mam kilka materiałowych. Jak się te skóry sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Może ktoś polecić jakieś pokrowiec na wędkę? Tzn chodzi mi o samą lufę aby założyć na uzbrojony kij w jednym składzie. Miał by sięgać do kołowrotka. Jeśli chodzi Ci o "skóry węża" to ja brałem te i są okhttps://pl.aliexpress.com/item/32948010255.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f2NKmZYoczywiście są różne długości. Właśnie nie wiem co lepsze. Skóra węża czy materiałowy? Ja mam kilka materiałowych. Jak się te skóry sprawdzają?Dla mnie to się nie sprawdza, przelotki rysuje od zewnątrz i słabo chroni. Wolę otuliny do rurek CO, może mniej estetyczne ale akurat na tym mi nie zależy.W samochodzie tylko w tym jeżdżą jednoskłady. Edytowane 12 Stycznia 2021 przez godski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Do klasycznych kijów spinningowych mniej przydatne z racji na wielkość przelotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Do klasycznych kijów spinningowych mniej przydatne z racji na wielkość przelotekPełna zgoda ale castów w jednym składzie ideał. Są różne średnice, kolory i grubości dostępne.Od czasu jak mi to wpadło do głowy tylko tak kijki przechowuję i przewożę - dwuskłady też. Na wszystkich kijach siedzą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Ja przewożę w szmacianych. Teraz mj się szykuje nowy kij i też muszę coś załatwić... Przy okazji na brakujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Pełna zgoda ale castów w jednym składzie ideał. Są różne średnice, kolory i grubości dostępne.Od czasu jak mi to wpadło do głowy tylko tak kijki przechowuję i przewożę - dwuskłady też. Na wszystkich kijach siedzą. Gdy pamiętam - zabieram taką otulinę na zawody z łódki. Zakładam na relingi i wędziska bezpiecznie można oprzeć, bez obawy, że się przesuną i spadną na burtę czy ławkę. I na pewno się nie rysują jak o goły metal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Szkoda, że nie mają krótszych jerkówek, takich 1,85 - 2 m z c.w. do 60-80 gr.. Znalazłem tylko jedną, straszna bida na tym alie To popatrz na Obei Hurricane, są i krótkie. Ja celowo wziąłem najdłuższy jaki był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zaopatrywałem się w haczyki z oferty "Paxipa". Głównie do białorybu (match/feeder). Niestety ostatnie zamówienie nie doszło od dawna, sprzedawca stwierdził że paczka musiała zaginąć bo tracking stanął w dniu wysyłki dwa miechy temu i żeby zakładać spór. Teraz widzę, że sklep w ogóle się chyba zamknął.Polecicie jakieś sprawdzone haczyki na ali ? Najbardziej mnie interesują takie pakowane po 100szt. Jakby cena była podobna ( 4-6zł za paczkę ) to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 To popatrz na Obei Hurricane, są i krótkie. Ja celowo wziąłem najdłuższy jaki był. Niestety, te krótkie mają niskie c.w. Tak myślę, że w Chinach pewnie nie łowią szczupaków to i jerkówek nie maja. Jedyna wędka którą znalazłem na aliexpress i która nadawała by się do jerków to Kuying Freestyle Walker (1.95 m c.w. do 80 gr.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Fajna. Wystaw na giełdę. Chyba że wystawiasz przez ali, wówczas to właściwy dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Do klasycznych kijów spinningowych mniej przydatne z racji na wielkość przelotekSam używam . Wystarczy zrobić wycięcie na pierwszą i drugą najczęściej przelotkę ( od wlotowej ) a reszta jest już schowana w rurce . Stosuję też w dwuskładach do ochrony złącza i elementu szczytowego . Działa bardzo dobrze . Kwestia doboru przekroju i wycięcia na przelotki o największej średnicy lub oparcia się o nie , w zależności od długości zabezpieczenia . Edytowane 13 Stycznia 2021 przez malinabar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Spożycie otulin po naszych postach wzrośnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi