Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

To obowiązuje już od dwóch lat. Ale ...... obecnie urzędy są w stanie przerobić 10 tys. przesyłek miesięcznie, natomiast do Polski przychodzi?  tak tak 100-200tys DZIENNIE. Tak że więc.

Macie może namiary na haki woblerowe? Mogą być zadziorem.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

https://pl.aliexpress.com/item/4001365734835.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6d5f4f83j7L42q&algo_pvid=0f489620-6833-4ecb-8e04-85b8ffdfe324&algo_expid=0f489620-6833-4ecb-8e04-85b8ffdfe324-45&btsid=0b0a119a16100133529781644eb955&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_  

O jakości nic nie wiem :)

Jak "zjedziesz" na sam dół to masz inne haki czyli  jeszcze innych sprzedawców. 

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

Znalazłem chyba takie bezzadziorowe : 4,89 zł 28%OFF | KESFISHING Fishing Hook High Carbon Steel Worm Hook 2,4,6,8 Fishhook For Soft Worm Lure

https://a.aliexpress.com/_BUu9io

P.S. Ceny w kraju to jakiś żart. 17-18 zł za 6 szt.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda

Może ktoś polecić jakieś pokrowiec na wędkę? Tzn chodzi mi o samą lufę aby założyć na uzbrojony kij w jednym składzie. Miał by sięgać do kołowrotka.

Jeśli chodzi Ci o "skóry węża" to ja brałem te i są ok

https://pl.aliexpress.com/item/32948010255.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f2NKmZY

oczywiście są różne długości.

Właśnie nie wiem co lepsze. Skóra węża czy materiałowy? Ja mam kilka materiałowych. Jak się te skóry sprawdzają?

Dla mnie to się nie sprawdza, przelotki rysuje od zewnątrz i słabo chroni. Wolę otuliny do rurek CO, może mniej estetyczne ale akurat na tym mi nie zależy.

W samochodzie tylko w tym jeżdżą jednoskłady.

post-48513-0-38980200-1610461314_thumb.jpg

post-48513-0-81051800-1610461324_thumb.jpg

Edytowane przez godski
  • Like 6

Do klasycznych kijów spinningowych mniej przydatne z racji na wielkość przelotek

Pełna zgoda ale castów w jednym składzie ideał. Są różne średnice, kolory i grubości dostępne.

Od czasu jak mi to wpadło do głowy tylko tak kijki przechowuję i przewożę - dwuskłady też. Na wszystkich kijach siedzą.

• Like 2

Pełna zgoda ale castów w jednym składzie ideał. Są różne średnice, kolory i grubości dostępne.

Od czasu jak mi to wpadło do głowy tylko tak kijki przechowuję i przewożę - dwuskłady też. Na wszystkich kijach siedzą.

Gdy pamiętam - zabieram taką otulinę na zawody z łódki. Zakładam na relingi i wędziska bezpiecznie można oprzeć, bez obawy, że się przesuną i spadną na burtę czy ławkę. I na pewno się nie rysują jak o goły metal. 

• Like 1

Zaopatrywałem się w haczyki z oferty "Paxipa". Głównie do białorybu (match/feeder). Niestety ostatnie zamówienie nie doszło od dawna, sprzedawca stwierdził że paczka musiała zaginąć bo tracking stanął w dniu wysyłki dwa miechy temu i żeby zakładać spór. Teraz widzę, że sklep w ogóle się chyba zamknął.

Polecicie jakieś sprawdzone haczyki na ali ?  Najbardziej mnie interesują takie pakowane po 100szt. Jakby cena była podobna ( 4-6zł za paczkę ) to byłoby super.

To popatrz na Obei Hurricane, są  i krótkie. Ja celowo wziąłem najdłuższy jaki był.

Niestety, te krótkie mają niskie c.w. Tak myślę, że w Chinach pewnie nie łowią szczupaków to i jerkówek nie maja. Jedyna wędka którą znalazłem na aliexpress i  która nadawała by się do jerków to Kuying Freestyle Walker (1.95 m c.w. do 80 gr.)

Do klasycznych kijów spinningowych mniej przydatne z racji na wielkość przelotek

Sam używam . Wystarczy zrobić wycięcie na pierwszą i drugą najczęściej przelotkę ( od wlotowej ) a reszta jest już schowana w rurce . Stosuję też w dwuskładach  do ochrony złącza i elementu szczytowego . Działa bardzo dobrze . Kwestia doboru przekroju i wycięcia na przelotki o największej średnicy lub oparcia się o nie , w zależności od długości zabezpieczenia .

Edytowane przez malinabar
  • Like 2