Sołtys Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Fajna. Wystaw na giełdę. Chyba że wystawiasz przez ali, wówczas to właściwy dział.Gdy będę wystawiał ja pewno wrzucę na giełdę. Na razie informacyjnie wrzuciłem że będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Tatula Hd 200Na lewą rękę ostatnie 2 sztuki w tej ceniehttps://pl.aliexpress.com/item/32894169402.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.67a12e0e9GVnei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) warto wziąć też kupon z tego sklepu na $5 i jeszcze coś stąd https://www.picodi.com/pl/aliexpress mi wyszła Tatula za 456zł, pare dni temu stamtąd brałem Edytowane 14 Stycznia 2021 przez PABL0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kurde, nie wiedziałem o tym, miesiąc temu kupowałem to wyszło coś ok 480,- w sumie i tak nieźle.Jak masz jeszcze jakieś stronki z kuponami to wrzuć proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras5 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 A ja właśnie dostałem do wypełnienia komplet dokumentów z Fedexu na zamówioną wędkę. Pewnie z VATu się nie wymigam. Tyle paczek i nawet wędki kupowałem i nic. W końcu musi być pierwszy raz. Nie korzystajcie z wysyłki Fedexem, chińskie firmy może wolniejsze ale bez cła i Vatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 A ja właśnie dostałem do wypełnienia komplet dokumentów z Fedexu na zamówioną wędkę. Pewnie z VATu się nie wymigam. Tyle paczek i nawet wędki kupowałem i nic. W końcu musi być pierwszy raz. Nie korzystajcie z wysyłki Fedexem, chińskie firmy może wolniejsze ale bez cła i Vatu.Niestety potwierdzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Wraca normalność ... . Chociaż boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Od kąd pamiętam firmy UPS, FedEx czy DHL waliły cło jak mogły. Zawsze zamawiam Chińską pocztą, najwyżej dłużej poczekam. Teraz idzie przez Świat przesyłek to jeszcze dłużej ale bez przykrych niespodzianek. Teraz duzo towaru idzie z magazynów UE, ale mało jest sprzętu wędkarskiego. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Od kąd pamiętam firmy UPS, FedEx czy DHL waliły cło jak mogły. Zawsze zamawiam Chińską pocztą, najwyżej dłużej poczekam. Teraz idzie przez Świat przesyłek to jeszcze dłużej ale bez przykrych niespodzianek. Teraz duzo towaru idzie z magazynów UE, ale mało jest sprzętu wędkarskiego. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaTo nie firmy walą podatki i cło to po pierwsze. To danina na rzecz Państwa.Po drugie to nie cło jest problemem tylko Vat.Po trzecie cały świat walczy z chińskimi niskimi cenami jak może. Ludzie się cieszą że tanio płacą ale do czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Od kąd pamiętam firmy UPS, FedEx czy DHL waliły cło jak mogły. Zawsze zamawiam Chińską pocztą, najwyżej dłużej poczekam. Teraz idzie przez Świat przesyłek to jeszcze dłużej ale bez przykrych niespodzianek.Przez ŚP to idą tylko te tańsze paczki, droższe przedmioty zazwyczaj via Aliexpress Standard Shipping (Sinotrans -> Pocztex). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Źle się wyraziłem, pobierają na rzecz Państwa... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 To nie firmy walą podatki i cło to po pierwsze. To danina na rzecz Państwa.Po drugie to nie cło jest problemem tylko Vat.Po trzecie cały świat walczy z chińskimi niskimi cenami jak może. Ludzie się cieszą że tanio płacą ale do czasu.Mylisz się Andrzeju, ale nie o tym wątek ... Panowie ma ktoś może namiar i podrzuci linka na sprawdzone główki z zadziorem na haku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Od kąd pamiętam firmy UPS, FedEx czy DHL waliły cło jak mogły. Zawsze zamawiam Chińską pocztą, najwyżej dłużej poczekam. Teraz idzie przez Świat przesyłek to jeszcze dłużej ale bez przykrych niespodzianek. Teraz duzo towaru idzie z magazynów UE, ale mało jest sprzętu wędkarskiego. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaFirmy nie walą cłatylko usłuznie każą najmniejsza paczkę zgłaszaja do oclenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Koledzy już pisali wcześniej że FedEx zazwyczaj oddaje wszystko do opłat.Ja niedawno zrezygnowałem z zakupu bo opcja była chyba tylko Fedexem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Polecicie jakiś dość ciężki multik? (niski profil, do kija 45-90 g)Dalej warto kupować na Ali Daiwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Jak nie Tatula 200 to Alijos. Ale różnica w cenie niewielka, ja wybrałem Tatula Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Polecicie jakiś dość ciężki multik? (niski profil, do kija 45-90 g)Jak kolega wyżej pisał:https://pl.aliexpress.com/item/32815112746.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.68582e0eo4e34bale lepiej tatule, a jak Ci za lekko, to zawsze możesz dociążyć. Dalej warto kupować na Ali Daiwy?Warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Jak nie Tatula 200 to Alijos. Ale różnica w cenie niewielka, ja wybrałem Tatula Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka50% ceny to niewielka różnica? Poza tym ten chińczyk to na papierze mocarz i jeśli go porównywac to z Lexą 300 / Tatulą 300. Ma ktoś? Chętnie bym kupił na próbę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki003 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Już niedługo https://www.pit.pl/aktualnosci/vat-od-zakupow-na-aliexpress-od-1-lipca-2021-roku-1002361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Już niedługo https://www.pit.pl/aktualnosci/vat-od-zakupow-na-aliexpress-od-1-lipca-2021-roku-1002361Z tego co pamiętam, to wątek taki przewijał się tutaj już kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Dzięki, panowie! To teraz tylko wybrać odpowiednią Tatulę, widzę że występuje w trzech przełożeniach i np. w wersji Type HD. Ktoś wie co to za wersja? Już niedługo https://www.pit.pl/aktualnosci/vat-od-zakupow-na-aliexpress-od-1-lipca-2021-roku-1002361E tam, wierzę, że znajdzie się metoda obejścia tego, podobnie jak kiedyś GearBest śmiał się z cła/VATu puszczając przesyłki via HK i potem DPD z UK (GB Priority Line). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 przeciez GB jest poza unia a z GM można wysyłac i przewozoc do unii i nadawac z krajów UE kiedyś Ebay pozwalał omijac VATy i opłaty korzystajac z ich środka transportu paczeknei wiem czy to nadal działa ale jesli tak to nie jest jakiś problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 50% ceny to niewielka różnica? Poza tym ten chińczyk to na papierze mocarz i jeśli go porównywac to z Lexą 300 / Tatulą 300. Ma ktoś? Chętnie bym kupił na próbę.Zgadza sie ale do 100g młynek 320g [emoji848]. Ja mam sparowane z W3 Tatule 200 i po sezonie mogę powiedzieć ze dla mnie do gum zestaw idealny, do jerków trochę mniej. Jak na wiosnę będzie jakaś większą akcja na ali to wezmę tego Alijosa do wędki do 130g i zobaczymy. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 przeciez GB jest poza unia a z GM można wysyłac i przewozoc do unii i nadawac z krajów UETeraz jest, wcześniej nie była, co pozwolił sprowadzić sporo elektroniki bez żadnej obawy o VAT Podaję to jako przykład - wierzę w kreatywność i obejścia.Już wcześniej powstał przecież "specjalny oddział Poczty Polskiej", który przez rok (kilkadziesiąt etatów!) pomógł oclić bodajże 8 tys przesyłek z ...ponad10 mln i ściągnąć poniżej 1 mln PLN, z 10 tys. na jeden etat ROCZNIE.... A przesyłki AliExpress Standard Shipping i tak omijały go szerokim łukiem, Sinotransprzywoził je w magiczny sposób do PL i wysyłał PP już z kraju Pocztexem. Przecież bez dobrego systemowego rozwiązania to się wszystko zakorkuje, a że nie będą raczej wynajmować magazynów na czas przetwarzania tego to wydaje mi się, że i tak większość przesyłek będzie przychodzić jak dawniej, dopóki nie wymyślą czegoś działającego.Gadałem jednak kiedyś ze znajomą z Danii i ona mówiła, że tam to jakoś uszczelnili i ludzie niechętnie zamawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Gadałem jednak kiedyś ze znajomą z Danii i ona mówiła, że tam to jakoś uszczelnili i ludzie niechętnie zamawiają. Dbają o własną gospodarkę, nie to co u nas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi