marcin186 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Używam tychhttps://a.aliexpress.com/_BPkCpbDo małych kółek,cięcia plecionki i żyłki.Sprawdzają się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Kiedyś te kupiłem.9,56 zł 31%OFF | MNFT szczypce do połowu nożyczek warkocz linia Lure Cutter narzędzie do odczepiania haczyków itp. narzędzie walki cięcie ryb użyj szczypiec wielofunkcyjne nożyczkihttps://a.aliexpress.com/_BU56Ff Mają gruby ten koniec więc nadają się tylko do dużych i grubych kółek łącznikowych.DO mniejszych używam szczypiec keitech - te są delikatniejsze. Przecinają stalowe linki przyponowe. Drucik cienki przecinałem, ale grubszy drut pewnie zostawiłby ślad. Za te pieniądze można kupić i niech służą aż się skończą Ale do małych kółek zdecydowanie innne - z cieńszym zadziorem.Kupiłem identyczne w Action za chyba 8 złotych. Po roku używania tną plecionkę jak nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Używam tychhttps://a.aliexpress.com/_BPkCpbDo małych kółek,cięcia plecionki i żyłki.Sprawdzają się.miałem jedne i drugiedo małych te cytowane lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Nie rozumiem Was ludzie.... wolicie płacić Chińczykowi 11 zł za podróbe, jak o złotówkę drożej może kupić dopracowany w każdym calu wyrób od kolegi z forum? [przynęty] Wahadłówki, obrotówki Hand Made - Sprzedaż sprzętu wędkarskiego - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing naprawdę ? te z ali sa wieksze i nie ma kosztów wysyłkijak chcesz kupic jedną lub dwie to ma duze znaczenie na cene ale ja polecam Pontonsa rewelacyjneo 3 klasy lepsze od tych Chińczyków i od tych kolegi z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Kupiłem identyczne w Action za chyba 8 złotych. Po roku używania tną plecionkę jak noweMoże te będą lepsze do mniejszych kółek:https://a.aliexpress.com/_BOKkKlChociaż pewnie jedna chwała. Edytowane 25 Stycznia 2021 przez Sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Nie rozumiem Was ludzie.... wolicie płacić Chińczykowi 11 zł za podróbe, jak o złotówkę drożej może kupić dopracowany w każdym calu wyrób od kolegi z forum? [przynęty] Wahadłówki, obrotówki Hand Made - Sprzedaż sprzętu wędkarskiego - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing naprawdę ?Skoro zostałem wywołany do tablicy to się odniosę do tego . Zaznaczę ,że grzecznościowo i żadnej wojny nie chcę i nie mam zamiaru rozpętać. Podróba !! . Jakże znane nam wszystkim magiczne słowo.Podróbą były by te blaszki gdyby miały napis ,logo czy też brand wspomnianej wcześniej firmy Pontoon 21. Ale nigdzie tego nie znajdziemy więc prawdę mówiąc nie są żadną podróbą. Jest to wyrób FTK więc słowo podróba nie pasuje. Tu można byłoby użyć słowa zamiennik i pasowałoby jak najbardziej. Bo blaszki są bardzo podobne. A jak będą pracowały i czy będą łowne okaże się nad wodą. Wspomniany tu kolega ,który został zacytowany czy też rekomendowany/polecany robi dobrą robotę i wielki szacunek dla niego bo widać ,że robi je z wielką pasją.Porównując te blaszki jest moim zdaniem bez sensu bo jak umiemy czytać to w ogłoszeniu naszego kolegi przeczytamy : Ręczna robota, blaszki powstały na bazie moich doświadczeń z rzek pomorza i Podlasia.U mnie sprawdza się na większych rzekach Podlasia. Super praca z prądem. Szkopuł w tym ,że ja nie potrzebuje blaszek nad rzekę ale na jezioro czyli woda stojąca bez nurtu o którym jeszcze wspomina autor. Może się mylę ale wierzę w to co napisał. Kasa czyli nasze PLN-y czy też złotówki. Odnosząc się do naszego twórcy należy jeszcze doliczyć koszty dostawy : Do zakupu proszę doliczyć koszt wysyłki:- paczkomat inpost 13 pln Taka mała różnica porównując to z alii.Odnosząc się do mojej osoby. Myślę ,że każdy kto uczciwie zarabia może ze swoją kasą robić ( wydawać) to na co ma ochotę. Jak się okaże ,że był to wielki niewypał to tylko jest to moja porażka i chyba jakoś to na klatę przyjmę pozdrawiam serdecznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Skoro zostałem wywołany do tablicy to się odniosę do tego . Zaznaczę ,że grzecznościowo i żadnej wojny nie chcę i nie mam zamiaru rozpętać. Podróba !! . Jakże znane nam wszystkim magiczne słowo.Podróbą były by te blaszki gdyby miały napis ,logo czy też brand wspomnianej wcześniej firmy Pontoon 21. Ale nigdzie tego nie znajdziemy więc prawdę mówiąc nie są żadną podróbą. Jest to wyrób FTK więc słowo podróba nie pasuje. Tu można byłoby użyć słowa zamiennik i pasowałoby jak najbardziej. Bo blaszki są bardzo podobne. A jak będą pracowały i czy będą łowne okaże się nad wodą. Wspomniany tu kolega ,który został zacytowany czy też rekomendowany/polecany robi dobrą robotę i wielki szacunek dla niego bo widać ,że robi je z wielką pasją.Porównując te blaszki jest moim zdaniem bez sensu bo jak umiemy czytać to w ogłoszeniu naszego kolegi przeczytamy : Ręczna robota, blaszki powstały na bazie moich doświadczeń z rzek pomorza i Podlasia.U mnie sprawdza się na większych rzekach Podlasia. Super praca z prądem. Szkopuł w tym ,że ja nie potrzebuje blaszek nad rzekę ale na jezioro czyli woda stojąca bez nurtu o którym jeszcze wspomina autor. Może się mylę ale wierzę w to co napisał. Kasa czyli nasze PLN-y czy też złotówki. Odnosząc się do naszego twórcy należy jeszcze doliczyć koszty dostawy : Do zakupu proszę doliczyć koszt wysyłki:- paczkomat inpost 13 pln Taka mała różnica porównując to z alii.Odnosząc się do mojej osoby. Myślę ,że każdy kto uczciwie zarabia może ze swoją kasą robić ( wydawać) to na co ma ochotę. Jak się okaże ,że był to wielki niewypał to tylko jest to moja porażka i chyba jakoś to na klatę przyjmę pozdrawiam serdecznie.I to jest bardzo sluszny komentarz ! Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 I to jest bardzo sluszny komentarz !. Podruba nie jest bo ksztalt i rozmiar jest lekko inny od Pontona z daleka sie nie pozna ale wezmiesz do reki i jest inne. W takim przypadku podrobka mozna zawac takze błystki mikado czy dragona czy kongera do zludzenia przypominajace wygladem meppsa czy inna znana firme . Albo kie ktirej swiatla w pewnych modelach przypominaja te z BardzoDrogiegoAuta Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) nie wiem, czy komentarz jest słuszny, ale na pewno krótkowzroczny......z własnej woli dotujemy ten 'znienawidzony' chiński przemysł, z premedytacją strzelamy sobie w kolano.....wspieranie Kolegów ma wymiar nie tylko koleżeński, ale przede wszystkim ekonomiczny......wystarczy zrozumieć jedno - nasze ciężko i uczciwie zarobione pieniądze nie biorą się z powietrza, one pochodzą od ludzi, którzy naszą pracę docenili i zechcieli za nią zapłacić.....i ci ludzie to zazwyczaj jednak nie są Chińczycy.....długookresowo zdecydowanie bardziej nam się opłaca przepłacać Edytowane 25 Stycznia 2021 przez cristovo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 nie wiem, czy komentarz jest słuszny, ale na pewno krótkowzroczny......z własnej woli dotujemy ten 'znienawidzony' chiński przemysł, z premedytacją strzelamy sobie w kolano.....wspieranie Kolegów ma wymiar nie tylko koleżeński, ale przede wszystkim ekonomiczny......wystarczy zrozumieć jedno - nasze ciężko i uczciwie zarobione pieniądze nie biorą się z powietrza, one pochodzą od ludzi, którzy naszą pracę docenili i zechcieli za nią zapłacić.....i ci ludzie to zazwyczaj jednak nie są Chińczycy.....długookresowo zdecydowanie bardziej nam się opłaca przepłacać W pełni się zgadzam, lepiej zostawić kasę w kraju nawet jeśli to będzie kilka PLN drożej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Ale koledzy i koleżanki...Niech każdy wydaje swoje pieniądze tam gdzie mu pasuje.Nie zaglądajmy sobie w kieszenie bo to się nigdy dobrze nie kończy.Temat jest o Ali i tak niech zostanie bez zbędnej gównoburzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 nie wiem, czy komentarz jest słuszny, ale na pewno krótkowzroczny......z własnej woli dotujemy ten 'znienawidzony' chiński przemysł, z premedytacją strzelamy sobie w kolano.....wspieranie Kolegów ma wymiar nie tylko koleżeński, ale przede wszystkim ekonomiczny......wystarczy zrozumieć jedno - nasze ciężko i uczciwie zarobione pieniądze nie biorą się z powietrza, one pochodzą od ludzi, którzy naszą pracę docenili i zechcieli za nią zapłacić.....i ci ludzie to zazwyczaj jednak nie są Chińczycy.....długookresowo zdecydowanie bardziej nam się opłaca przepłacać Tylko ilu z "naszych" robi "tatule" jak Tatula itd? Nie wygramy z potencjałem "małych rączek". Choć cieszę się, że jeszcze nie kupiłem "prosiaczków" i innych "kanibali" z tego rynku .. i niech tak pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Robert, wszystko z umiarem i logiką, przecież to oczywiste.....sam także korzystam z chińskiej produkcji, nie da się nie korzystać, mam nawet Tatulę (aż sprawdzę, gdzie ją wyklepano.....tak czy siak odkupiona od forumowego Kolegi, inny bardzo zacny tutejszy Kolega wymienił łożyska i przesmarował, więc obrót gotówki nastąpił wewnątrz nie tylko kraju, ale i forum )......po prostu dajmy czasami zarobić naszym dziewczynom i chłopakom, nawet płacąc nieco więcej, mamy w tym interes.....jeśli my nie zapłacimy Im, Oni nie będą mieli czym płacić nam.....tylko tyle, żłobek ekonomii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Pełna zgodność. Tym bardziej, ze ja typu średnio ogarniającego zakupy zaoceaniczne. Sam wolę kupić "u nas" i nie śledze ile przepłaciłem (tylko czy na prawdę przepłaciłem?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) W pełni się zgadzam, lepiej zostawić kasę w kraju nawet jeśli to będzie kilka PLN drożej. to czym bysmy kolego łowili dzisiaj gdbysmy chcieli polskie produkty kupowac ?i nie chdozi mi tu o dyskutowane przynęty tytlko o patyki jakich uzywamy ? nie bardzo wielu stac na CD NZ i Loomisy i ST.Croix z USA ... no tak ... tez nie kupujemy polskich produktów - tylko małe chińskie raczki częsciowo eliminujemy - no to niech kolega te rodzime polskie kije wymieni które mozna kupic .. te bez udziału Chińskich czy innych zagranicznych raczek zrobione,wytopione , zakręcone , uzbrojone w rodzime polskie przelotki (wkładki porcelana ćmielów pewnie ? ) i uchwyty (no nie wiem Ursus ? czy jakiś inny rodzimy producent ?) armia z leszczynowymi tyczkami tak ? i wioooo na ryby i na włos z końskiego polskiego ogona bedziemy łowic i agrafke z czasów komuny albo na rozebrany zmywak plastikowy z czasów PRL ? a jak już kolega wymieni te kije i te polskie kołowrotki obecnie produkowane w PL to pogadamy o wspieraniu poiskiego rynku i polskiej produkcji bo kolega który produkuje błystki to faktycznie polskie komponenty stosuje wyprodyukowane w PL. a kotwice to kowal na wsi mu kuje z polskiej stali z huty katowice jeszcze lezaki ... za stodołą ma 10 ton jeszcze to na kotwice starczy a paletki wytłacza z polskiej blachy wytopionej i walcowanej tez w hucie katowice czy w innej ?drut tez Polski rodzimy ..taaaa polska produkcja wierze ... moze jak ktoś wytapia sam to uwierze ze złomu coś ... moze .. nawet blaszki które się mienią ręczna robota sa z blachy zrobionej najczęsciej poza naszym krajemmoze woblery ... ale to chyba slidery bo stery w Polsce nie sa produkowane ale lakier tez komponenty spoza PL , materiał na produkce pochodzi z poza polski a kotwice do woblerów ?a gumy rękodzieło ? plastisol czy inny półprodukct wydobyty w Polsce ? Zanim zacznie się pisac o wspieraniu polskiego przemysłu to trzeba sie zastanowic co w tym końcowym wyrobie jest polskie.. czy tylko ktoś to złożył w Polsce z komponentów wyprodukowanychy poza PL ?Taka Manta czy Kruger&Matz czy ja sie to tam nazywa jest polskie ? to czemu kolega polskich telefonów nie kupuje ? przeciez wyprodukowane w PL rodzima polska myśła technologiczna na polskich komponentach tak ? Tak jak miód polski bo w polskim magazynie 3 miesiace spędził albo mięso które po przeleżeniu w polskiej chłodni 3 miechy czy ileśtam mozna sprzedać jako polskie ... w sklepie u polskiego rzeźnika hurtownika . Edytowane 25 Stycznia 2021 przez selk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tak. Ostatni kosmopolita zgasi wtymkraju ostanie światło.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tak, ręce opadają... "szkoda szczempić ryja" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Rękodzieło jak najbardziej należy wspierać, wartość wkładu pracy i wartość dodana jest o wiele wyższa niż komponentów produkowanych w ChRL. Nie wyeliminujemy całkowicie Chin z obiegu gospodarczego. Natomiast ja nie lubię być "walony w rogi". Jeśli widzę w sklepie, chińskie niewielkie haki woblerowe z marką Gamakatsu za 17 zł / 6 szt. to wymiękam. Za taką kasę kupiłem 50 szt. porządnych haków z Ali, a widziałem za niewiele wyższą cenę oferty na 100 szt. (tych wolałem nie próbować, bo nie widziałem opinii).Nie widzę też sensu przepłacania za japońskie woblery po 100 zł za sztukę. Owszem, jakaś marża generowana jest w Polsce u dystrybutora (i w sklepie) ale racjonalizm nie pozwala mi na aż takie poświęcenie. Osobiście nie mam zamiaru zostawiać na zaczepach wizerunku króla Jagiełły. Wolę kopie z Ali za 5-17 zł...Także popieranie polskiego przemysłu OK, ale robienie nas w ... już nie.Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Stycznia 2021 przez zeralda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Z tymi zakupami na Ali vs krajowymi jest jak z woodką - wszystko trzeba robić z głową. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tutaj drożej ale najwyższa jakość:https://pl.aliexpress.com/item/32835151385.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1b951f45y8XTML&algo_pvid=e99e7a13-4ace-43ae-af9d-95dc6fa864c0&algo_expid=e99e7a13-4ace-43ae-af9d-95dc6fa864c0-0&btsid=2100bddd16116512849643434e15cc&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Te mniejsze z grubszym zadziorem za 10 zł mam i też polecam - małe, poręczne i tną plecionkę 0,06mm. POlecam też mimo wszystko zapłacić za monitorowaną przesyłkę Aliexpress Standard Shipping. Te darmowe (Canaio), idą 2-4 miesięcy i często giną. Co prawda, zakładasz spór i na 99% masz zwrot ale przecież nie o to chodzi. Cześć, przerabiał ktoś temat szczypiec do kółek łącznikowych/cięcia itd na Ali? pzdr,tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Dyskusja dotyczyła konkretnie obrotówek. Nie reaktorów termojądrowych, multiplikatorów ani innych rzeczy, których (niestety) nie robimy w Polsce. Ciekawe czy jakby Chińczyk bimber sprzedawał o złotówkę taniej niż sąsiad to też by się znaleźli chętni ? Chyba już znam odpowiedź 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Dyskusja dotyczyła konkretnie obrotówek. Nie reaktorów termojądrowych, multiplikatorów ani innych rzeczy, których (niestety) nie robimy w Polsce. Ciekawe czy jakby Chińczyk bimber sprzedawał o złotówkę taniej niż sąsiad to też by się znaleźli chętni ? Chyba już znam odpowiedź Jak już znasz odpowiedź to musisz zrobić korektę. Niestety Maras nie pije alkoholu lub coś co nazywamy bimbrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tak. Ostatni kosmopolita zgasi wtymkraju ostanie światło..A mnie zawsze zastanawiała ta skłonność Polakow do poświęceń. Podatki trzeba płacić, bo inaczej pala nad głową... wiadomo, podatki na państwo, drogi, służbę zdrowia... ale na leczenie chorych też sa zbiórki - ludzie płacą,na wyposażenie szpitali też jest WOŚP, ludzie płacą rekordowe sumy,na dzieciaczki chore też trzeba zbierać, na biednych i poszkodowanych tez trzeba pomagać! No w mordę to po co te podatki jak na wszystko praktycznie jest zbiórka dodatkowa? Nie sądzicie ze to trochę frajerstwo? Teraz jeszcze te teksty żeby kupować w PL bo podatki zostają... ha ha ha. Dziękuję, postoję. Ale... na Aliku od 2 lat też jest duży wzrost cen, swego czasu obkupilem się na wiele lat i teraz to juz sporadycznie cos dorzucę. Od czerwca praktycznie brak super okazji, wcześniej i -50% (od realnej chińskej ceny) szło ustrzelić. Myślę że ceny powoli będą się wyrównywać, a przynajmniej oni podniosą je na tyle, że czekanie dwa miesiące przestanie być sensowne. Także kupować kupować póki jeszcze warto! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) A mnie zawsze zastanawiała ta skłonność Polakow do poświęceń. Podatki trzeba płacić, bo inaczej pala nad głową... wiadomo, podatki na państwo, drogi, służbę zdrowia... ale na leczenie chorych też sa zbiórki - ludzie płacą,na wyposażenie szpitali też jest WOŚP, ludzie płacą rekordowe sumy,na dzieciaczki chore też trzeba zbierać, na biednych i poszkodowanych tez trzeba pomagać! No w mordę to po co te podatki jak na wszystko praktycznie jest zbiórka dodatkowa? Temat płacenia po kilka razy za to samo lub na to samo jest nagminny. Sama medycyna - podatki płacisz a i tak leczysz się prywatnie. Raz w podatkach, później zbiórki. VAT po kilka razy za ten sam produkt. Temat rzeka, bo przy okazji należałoby zaczepić o prywatyzacje państwowych spółek czy np szpitali skoro państwo nie potrafi rozsądnie zarządzać.Innym razem w innym miejscu Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Drac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Ale... na Aliku od 2 lat też jest duży wzrost cen, swego czasu obkupilem się na wiele lat i teraz to juz sporadycznie cos dorzucę. Od czerwca praktycznie brak super okazji, wcześniej i -50% (od realnej chińskej ceny) szło ustrzelić. Myślę że ceny powoli będą się wyrównywać, a przynajmniej oni podniosą je na tyle, że czekanie dwa miesiące przestanie być sensowne. Także kupować kupować póki jeszcze warto! No niestety, kilka lat temu człowiek kupował i śmiał się, że tak tanio (coś jak kiedyś ceny w czeskich knajpach ). Teraz warto się 2x zastanowić, kuponów i okazji coraz mniej, a niektóre lepsze firmy chińskie zaczęły oferować produkty w tak absurdalnych cenach, że przestaje to mieć sens. Np. kije Tsurinoya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi