Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginały to towar mający źródło w oficjalnej dystrubycji, nawet jeśli jest taki sam :)

Swoją drogą, jaj nie ma ktoś, kto kupuje kołowrotek w podejrzanej cenie, gdzie jedynym kosztem alternatywnym jest utrata 0.01 proc. na lokacie. Jaja to trzeba mieć, by ryzykować jakość wzroku :D

• Like 1

Otrzymałem właśnie chińskie 'Costa'.

IMG-20210129-085355.jpg

IMG-20210129-085449.jpg

IMG-20210129-085429.jpg

Nie wiem czy to Oryginały czy nie.

Super trzymają się twarzy, wykonanie dobre. Ale Chiny potrafią, dlatego nie ośmielę się wyrokować nad ich oryginalnością.

A widxial ktos na ali okulary zakladane na okulary ? Polaroid mial kiedys taki wynalazek .. uprzedzam ze nie szukam nakladek na okulary bo mialem kilka i kazde to bylo badziewie. Odpada, nie trzyma sie , nie pasuje do szkiel itp. Natomiast te polaroidy wydawLy sie ok jak przymierzalem

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

A widxial ktos na ali okulary zakladane na okulary ? Polaroid mial kiedys taki wynalazek .. uprzedzam ze nie szukam nakladek na okulary bo mialem kilka i kazde to bylo badziewie. Odpada, nie trzyma sie , nie pasuje do szkiel itp. Natomiast te polaroidy wydawLy sie ok jak przymierzalem

Tak, widział. Hends też je widział:

62,36 zł 42%OFF | Maximumcatch Fit Over Fishing Sunglasses Clip On Polarized Sunglasses for Outdoor Sports Glasses

https://a.aliexpress.com/_BTrPgV

Dzisiaj mają do mnie dojść, także nie mogę na razie napisać opinii. Maxcatch jednak jest porządną firmą i raczej baboli nie wypuszcza.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda
  • Like 1

Moim zdaniem, sklep chce sobie nabić ilość zamówień. Gówno wyśle, a po miesiącu zacznie sprzedawać po normalnych cenach...

P.S. Świeży sklep i tatula za sto kilkadziesiąt zł? Kaman...

Dokładnie tak, w "zerowym" sklepie z podejrzanymi cenami się nie kupuje. Podobnie działają sklepy z podróbkami, ale to często ukryte sklepy, gdzie zamawia się np. materiał albo zabawkę dla psa wiedząc, że to jest "przykrywka" dla np. butów w określonym kolorze i rozmiarze. Są też sklepy "podróbkowe" działające otwarcie, ale ich oferty znikają po krótkim czasie. A tutaj? Wieloletnie doświadczenie na Ali podpowiada mi, by to olać i nie wierzyć w cuda.

• Like 1

Tyle, a nawet mniej powinny kosztować te kołowrotki. Cena nadal w niektórych przypadkach wyższa niż przeciętnej wiertarki. A stopień skomplikowania nieporównywalny - oczywiście na korzyść wiertarki... 

Więc naprawdę za co my tyle kasy płacimy?????

To nie są jakieś unikalne przedmioty, to wszystko masowa produkcja.

A dla mnie w tej chwili - nawet za 10 zł nie kupię kolejnego  - to co mam wystarczy...

https://allegro.pl/oferta/milwaukee-sb2-35d-wiertarka-udarowa-2-biegowa-8698520293

Dla przykładu - 4 kg solidnej maszyny dla profesjonalistów z topowej firmy. Maszyny której nikt nie smaruje przed pierwszym użyciem. W cenie - topowego kołowrotka który waży  0,3 kg

I takiej wiertarki nikt ot z kaprysu nie kupuje. 

Edytowane przez eRKa
  • Like 4

Tyle, a nawet mniej powinny kosztować te kołowrotki. Cena nadal w niektórych przypadkach wyższa niż przeciętnej wiertarki. A stopień skomplikowania nieporównywalny - oczywiście na korzyść wiertarki...

Więc naprawdę za co my tyle kasy płacimy?????

To nie są jakieś unikalne przedmioty, to wszystko masowa produkcja.

A dla mnie w tej chwili - nawet za 10 zł nie kupię kolejnego - to co mam wystarczy...

https://allegro.pl/oferta/milwaukee-sb2-35d-wiertarka-udarowa-2-biegowa-8698520293

Dla przykładu - 4 kg solidnej maszyny dla profesjonalistów z topowej firmy. Maszyny której nikt nie smaruje przed pierwszym użyciem. W cenie - topowego kołowrotka który waży 0,3 kg

I takiej wiertarki nikt ot z kaprysu nie kupuje.

W wypadku tych wymyslnych modeli placisz juz za prestiz. Do normalnego lowienia nic lepszego jak TP juz naprawde nie trzeba

Pociągnę wątek okularów.

Może ktoś ma namiary na solidne okularki polaryzacyjne z opcję bifocal?

W tamtym roku kupiłem takie:

821 spolaryzowane Eyekepper SunReaders spolaryzowane soczewki dwuogniskowe okulary przeciwsłoneczne + 1.5/+ 2.0/+ 2.5|polarized bifocal sunglasses|bifocal sunglassespolarized bifocals - AliExpress

są całkiem w porządku (niezastąpione dla wędkarza z "dłuższym stażem" przy trolligu gdyż pozwalają komfortowo obserwować zapisy echa i wodę) i chciałem jeszcze raz zamówić ale niestety nie ma ich już w ofercie. Nie udaje mi się znaleźć czegoś podobnego u innych sprzedawców.

Pociągnę wątek okularów.

Może ktoś ma namiary na solidne okularki polaryzacyjne z opcję bifocal?

W tamtym roku kupiłem takie:

821 spolaryzowane Eyekepper SunReaders spolaryzowane soczewki dwuogniskowe okulary przeciwsłoneczne + 1.5/+ 2.0/+ 2.5|polarized bifocal sunglasses|bifocal sunglassespolarized bifocals - AliExpress

są całkiem w porządku (niezastąpione dla wędkarza z "dłuższym stażem" przy trolligu gdyż pozwalają komfortowo obserwować zapisy echa i wodę) i chciałem jeszcze raz zamówić ale niestety nie ma ich już w ofercie. Nie udaje mi się znaleźć czegoś podobnego u innych sprzedawców.

Akurat bifocale to zamówilbym u optyka. Jedno oko może mieć 1,5 a drugie 2,5. Szkoda oczu... Przydadzą się również w normalnym życiu. Mam i był to najlepszy zakup okołowedkarski zeszłego roku. Myślałem, że będę ich używał tylko do łowienia na muchę, a noszę je teraz non stop. Oprawka gniotsa, nie łamiotsa z tytanu.

P.S. Same szkła wyniosły mnie ok. 250 zł. Oprawki, wiadomo - jednemu wystarczą takie za 100 zł, inny poniżej 1000 nie dotknie...

Edytowane przez zeralda

62,36 zł 42%OFF | Maximumcatch Fit Over Fishing Sunglasses Clip On Polarized Sunglasses for Outdoor Sports Glasses

Dzisiaj mają do mnie dojść, także nie mogę na razie napisać opinii. Maxcatch jednak jest porządną firmą i raczej baboli nie wypuszcza.

Już je przetestowałem. Są OK, na tyle duże, że spokojnie niewielkie okulary (druciaki) mieszczą się pod nimi. Po 10 minutach nie czułem, że mam je na nosie. Polaryzacja jest, jakość szkieł mniej więcej taka jak w Solano. Dupy nie urywa ale na moje potrzeby i za tą kasę IMHO warto.

Edytowane przez zeralda

Napisz jaka jakosc jak tylko dojda. I jak szkla czy faktycznie z polaryzacją

Napisz jaka jakosc jak tylko dojda. I jak szkla czy faktycznie z polaryzacją

Odpowiem po "krakosku" - rzućże okiem dwa posty wyżej... ;)

P.S. Nie są to Smith'y ale polaryzację mają, jakość wykonania jak średniaków typu Solano... Wyglądam w nich jak kretyn ale rybom to nie przeszkadza...

Edytowane przez zeralda

Odpowiem po "krakosku" - rzućże okiem dwa posty wyżej... ;)

P.S. Nie są to Smith'y ale polaryzację mają, jakość wykonania jak średniaków typu Solano... Wyglądam w nich jak kretyn ale rybom to nie przeszkadza...

Na telefonie mam jakies przyciecia z postami nie widzialem Twojej informacji ze dolecialy. Mam w nosie ryby ze sie beda nabijac. Potrzebuje znad wody wracac bez zaczerwienionych oczu

Edytowane przez selk