Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Wskazane aby szczypce do zaciskania tulejek  miały nacięcia bo to robi robotę.

Kupiłem takie ,na fotkach widać te nacięcia 

https://pl.aliexpress.com/item/33055842887.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1ec65c0f8YqQTV   

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

no dobrze ale pozostaje pytanie czy jakie te zaciski powinny byc - na tych szczypcach jest jakas rozmiarówka

To jest zaciskarka elektryczna, więc rozmiarówka dotyczy raczej zacisków kablowych a nie wędkarskich, ale to jakiś elektryk musiałby się wypowiedzieć ;)

Poleci ktoś wkrętki do gum 20-25cm? Nie mogę się przebić przez maluchy...

Kiedyś te zamawiałem. Są na tyle dobre że domawiałem inne rozmiary.

3,5cm do gum ok 15cm.

4,5 do 20 cm.

5cm do gum pow 25cm.

Polecam.

7,88 zł 31%OFF | 30 sztuk ze stali nierdzewnej miękkie przynęty wiosna blokady Pin połowów przynęty złącze pomóc robaki przynęty hak sprzęt wędkarski akcesoria

https://a.aliexpress.com/_uZBoSP

• Like 1

To jest zaciskarka elektryczna, więc rozmiarówka dotyczy raczej zacisków kablowych a nie wędkarskich, ale to jakiś elektryk musiałby się wypowiedzieć ;)

Ja używam tulejek elektrycznych nie izolowanych zgodnych z opisem ( 0,5 mm2 , 0,75 mm2 , 1 mm2

Edytowane przez heniek

Dokładnie tak jest. Te strikte elektryczne mają oznaczenia na przegródkach aby wiedzieć jaki przewód ( w mm2) zacisnąć. Mowa jest tu o szczypcach

Mamy jeszcze praski ,które zaciskają tulejkę na kwadrat lub sześcian. I w nich mamy przeważnie z boku napis do jakich średnic przewodów się nadają. Są tak skonstruowane ,że zawsze docisną z odpowiednią siłą tulejkę kablową na przewodzie elektrycznym. 

A wędkarskie  szczypce ? nie widziałem aby miały jakieś oznaczenia.

Ja używam tulejek elektrycznych nie izolowanych zgodnych z opisem ( 0,5 mm2 , 0,75 mm2 , 1 mm2

A robiłeś testy na tych tulejkach elektrycznych ?

Mam elektryczne szczypce ,elektryczne praski i setki jak nie tysiące tulejek elektrycznych izolowanych nie izolowanych ,podwójnych.

Mam też wspomnianą praskę z ali i tulejki do linek wędkarskich. Bawiłem się jednymi i drugimi zaciskając je na linkach z metra do dozbrojek i powiem Wam , że jednak zostanę przy tych wędkarskich.

Czy ktoś coś wie o tym tajemniczym sklepie Shop911400027? Widzę że sklep się zwinął.

Mam nadzieję że nikt z kolegów z Forum nie dał się nabrać na te tanie Ultegry.

Ktos pozamawial z forum bo nawet ludzie pisali ze ryzykuja. Ale aliexres im odda kase tyle ze za miesiac o ile zareklamuja oczywiscie

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ktos pozamawial z forum bo nawet ludzie pisali ze ryzykuja. Ale aliexres im odda kase tyle ze za miesiac o ile zareklamuja oczywiscie

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Szkoda by stracili , tylko zastanawiam się  w jaki sposób Aliekspress to zrobi. Czy jest możliwość otworzenia sporu.