Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Panie, sklepu nie było???? ale kilkaset osób wpłaciło kasę???? i wielu z nich dzisiaj dla uspokojenia obżera się pączkami????

Ja jemm właśnie dziesiątego????, a przecież zamówiłem u nich tylko pletkę dla checy.

Edytowane przez SYMBIOZA

To jest zaciskarka elektryczna, więc rozmiarówka dotyczy raczej zacisków kablowych a nie wędkarskich, ale to jakiś elektryk musiałby się wypowiedzieć ;)

Zaciskarka elektryczna, to zaciskarka sterowana napięciem elektrycznym. Ta zaciskarka służy do zaciskania końcówek przewodów elektrycznych. Sama w sobie nie jest elektryczna. Nazwa - zaciskarka elektrotechniczna będzie bardziej odpowiednia.

• Like 2

Zaciskarka elektryczna, to zaciskarka sterowana napięciem elektrycznym. Ta zaciskarka służy do zaciskania końcówek przewodów elektrycznych. Sama w sobie nie jest elektryczna. Nazwa - zaciskarka elektrotechniczna będzie bardziej odpowiednia.

:doh: Serio?

A przewody elektryczne, są elektryczne tylko jak są pod napięciem? a jak nie są, to jest to tylko kawałek metalu zatopiony w plastiku ? Dżizas.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

Jak znam życie to z forum wielu zamówiło tyle że teraz niewielu się przyzna... .

Ale tu nie ma powodu żeby się nie przyznać. Tam nie było żadnego ryzyka, tylko szansa na tani kręcioł, mala to mała, ale kto wie. Jeśli ktoś żyje od 1 do 1 to faktycznie się szarpnal, ale majac jakiekolwiek oszczednosci to co za różnica czy polezy 200zl jakis czas w PKO czy aliexpres:) sklep lipny, takie życie.

• Like 1

Tak, ręce opadają... "szkoda szczempić ryja"

Tak ręce opadają  jak się komukolwiek sugeruje co powinien  i gdzie kupować -czy kolego masz pojęcie ile w około masz produktów z chin , spójrz  pod maskę swojego auta albo w graty które masz w domu ,kuchni ,garażu, narzędziasolary ,pompy itp.w dopóty, dopóki  będzie gdzieś taniej będzie kupowane taniej ekonomia budżetu rodzinnego tego wymaga

Edytowane przez Viking
  • Like 1

Mi przyjechały szczypce które koledzy polecali wcześniej.

Przyjechały mega szybko. Zamówienie 26.01, kilka dni temu były u mnie.

Jakość super.

Plecionkę tną rewelacyjnie, kółka łącznikowe wygodnie obsługują.

Dziękuję za polecenie.

60,15 zł 21%OFF | Wysięgniki wędkarskie F07 szczypce wędkarskie ze stali nierdzewnej

https://a.aliexpress.com/_vpcY35

• Like 1

Mi przyjechały szczypce które koledzy polecali wcześniej.

Przyjechały mega szybko. Zamówienie 26.01, kilka dni temu były u mnie.

Jakość super.

Plecionkę tną rewelacyjnie, kółka łącznikowe wygodnie obsługują.

Dziękuję za polecenie.

60,15 zł 21%OFF | Wysięgniki wędkarskie F07 szczypce wędkarskie ze stali nierdzewnej

https://a.aliexpress.com/_vpcY35

Ale te malenkie kólka tez ? takie do 3cm woblerow

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Miałem kilka z Ali ale żadne nie może się równać z oryginalnymi szczypcami AFW, niby podobne a bez porównania.

No dobra ale ktore afw bo jest kilka rodzajow

Edytowane przez selk

No dobra ale ktore afw bo jest kilka rodzajow

Te, kupiłbym jeszcze jedne bo mają cechę której nie maja inne szczypce. Dolne ramię jest dłuższe co pozwala wygodnie oprzeć kółko podczas operacji.

Na Ali są podobne ale źle wyprofilowane. Kupiłem i leżą.

https://whitewateroutfitters.com/products/afw-split-ring-pliers

Fotki z kółkiem 4 mm (wewnątrz).

post-48513-0-25190600-1613146698_thumb.jpg

post-48513-0-93270500-1613146709_thumb.jpg

Edytowane przez godski

Mam chińczyki do dużych i małych kółek. Te do dużych jeszcze jakoś działają, ale do małych w sumie poszły już do recyklingu. Od kilku tygodni używam Savage Gear i jak na razie bez problemów. Nawet plecionkę tną za pierwszym razem, z czym chińczyki miały spory problem. Chińskie obcinaczki do haczyków też miałem i złożyły się jak domek z kart przy próbie obcięcia haka Gamakatsu 2/0. Miało być szybko i bezboleśnie, a ryba podwieszona za brzuch czekała na poszukanie drugich w plecaku :( . Tak więc z takich narzędzi chińczyków już unikam.

abk_pm_54939-SAVAGE-GEAR-NARZEDZIE-MINI-

Mam chińczyki do dużych i małych kółek. Te do dużych jeszcze jakoś działają, ale do małych w sumie poszły już do recyklingu. Od kilku tygodni używam Savage Gear i jak na razie bez problemów. Nawet plecionkę tną za pierwszym razem, z czym chińczyki miały spory problem. Chińskie obcinaczki do haczyków też miałem i złożyły się jak domek z kart przy próbie obcięcia haka Gamakatsu 2/0. Miało być szybko i bezboleśnie, a ryba podwieszona za brzuch czekała na poszukanie drugich w plecaku :( . Tak więc z takich narzędzi chińczyków już unikam.

abk_pm_54939-SAVAGE-GEAR-NARZEDZIE-MINI-

Do cięcia haków używam Knipexów. Kasa gruba ale służą dożywotnio i jak trzeba to i 7/0 przetną. Model 71 31 200

https://allegro.pl/oferta/knipex-71-31-200-cobolt-szczypce-boczne-tnace-10060520093